Storczykowe przygody
Re: Storczykowe przygody
Szkoda zdechlaczka, ale to nie jest Twoja wina! Mrówki... U mnie w domu były w salonie (jakoś dwa i trzy lata temu) i chodziły po oknie. I to jeszcze były takie ze skrzydłami... brrr... 

Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Chciałam Wam życzyć zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych,
Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz mokrego Poniedziałku

Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz mokrego Poniedziałku

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Glonami nie musisz się za bardzo przejmować. Jak kiedyś będziesz przesadzac, to wytrzesz. Tez w niektórych storczykach mam, ale wolę nie ruszać, bo czasami przesadzanie może wyrządzić więcej szkód niż trochę glonów.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ale jak ci bardzo zalezy, żeby je zeskrzybać bez przesadzania, to możesz wsunąć sztywną fiszkę lub patyczek i przesuwać po ściankach tak, by nie naruszyć korzeni.
nie, mogą sobie tam być skoro nie szkodzą roślince 

Moniko, nie wiem czy gdzieś nie czytałam, że można się pozbyć glonów wstawiając doniczkę do ciemnej osłonki i wtedy one nie będą miały światła i poobumierają. Ale nie jestem pewna czy to dotyczyło glonów, czy czego innego 

Pozdrawiam,
Kasia =)
Kasia =)
Kasiu
Też gdzieś taka informacja rzuciła mi się w oczy ale dokładnie jak Ty nie pamiętam czy tyczyło glonów
Ale tak jak pisałam, jeśli nie szkodzą roślinką to mi też nie przeszkadzają

Też gdzieś taka informacja rzuciła mi się w oczy ale dokładnie jak Ty nie pamiętam czy tyczyło glonów

Ale tak jak pisałam, jeśli nie szkodzą roślinką to mi też nie przeszkadzają

- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Nawet jak się wstawi w ciemną osłonkę i one umrą, to ślad po nich i tak zostanie, sprawdziłam to u siebie
.

Doczekałam się całkiem ładnego przedłużenia pędu
pierwszy raz mi urosło coś w kierunku nowych kwiatuszków

a tu przedłużenia u bordowego

zdechlaczek inwestuje w korzonki
ma też zalążek nowego listeczka i przedłuża starsze korzonki

a to moje "maleństwo"
(może w słonku wyjdą ładniejsze fotki)

pierwszy raz mi urosło coś w kierunku nowych kwiatuszków

a tu przedłużenia u bordowego

zdechlaczek inwestuje w korzonki

ma też zalążek nowego listeczka i przedłuża starsze korzonki

a to moje "maleństwo"
(może w słonku wyjdą ładniejsze fotki)

- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Dzieje się, dzieje
.
Znów masz piękną nowość, ale dlaczego mini, parapety się kończą ?

Znów masz piękną nowość, ale dlaczego mini, parapety się kończą ?

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Monisiu widzisz wiosna to i kwiatuszki się ruszyły ,proszę ,proszę przedłużenia ,korzonki .Czyli że zdechlaczek zaraz nabierze sił i kwiatuszkami Cie obdarzy .Maleństwo, cacuszko ,chyba kuzynka mojej Calineczki
ale ma pączków ho ,ho .
Lucynko czy mało czy dużo miejsca na parapetach te maluszki są tak słodkie że warto mieć takiego choć jednego u siebie .

Lucynko czy mało czy dużo miejsca na parapetach te maluszki są tak słodkie że warto mieć takiego choć jednego u siebie .
Kasiu
Dziękuję za miłe słowa
Jeśli chodzi o zdechlaczka to ja już nie pamiętam dokładnie jak kwitł i mógłby mnie zaskoczyć
Ale daję mu czas niech sobie inwestuje dalej w korzonki, żeby miał siłę potem kwitnąć 
Miniaturki faktycznie przesłodkie są
A tu w świetle dziennym

Dziękuję za miłe słowa

Jeśli chodzi o zdechlaczka to ja już nie pamiętam dokładnie jak kwitł i mógłby mnie zaskoczyć

Miniaturki faktycznie przesłodkie są

A tu w świetle dziennym