Studnia z dnia na dzień piękniejsza
Działka korzo_m cz. 4
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka korzo_m cz. 4
Dorotko ta masa prymulek wygląda przepięknie
Bardzo lubię te kwiatuszki, one są śliczne i całkowicie bezobsługowe
Dziękuję ,Dorotko , za wyczerpujące odpowiedzi.
Ja mam 39 odmian ( 3 nie wykiełkowały mi wcale) , ale jeszcze parę odmian dostanę od Magicznej, więc będzie ponad 40. Planowałam do tunelu wysadzić po 1 krzaku ,a resztę do gruntu , pod chmurkę
. Też chcę prowadzić na jeden pęd , więc nie powinno być za gęsto.Utwierdziłaś mnie w tym ,że całkiem dobrze kombinuję.Wiesz , jak to jest , jak człowiek robi coś pierwszy raz - zawsze lepiej popytać.
Zdolna jesteś , jak zmieściłaś 75 krzaków! Ubawiłam się , jak sobie wyobraziłam Ciebie wychodzącą ,a raczej wypełzającą ,z tunelu! To musiał być widok ( bezcenny)
Zdolna jesteś , jak zmieściłaś 75 krzaków! Ubawiłam się , jak sobie wyobraziłam Ciebie wychodzącą ,a raczej wypełzającą ,z tunelu! To musiał być widok ( bezcenny)
Pozdrawiam,Małgorzata
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak ciekawie wyglądałam i to nie jeden raz
Na ręce uszyłam sobie zarękawki (dawno temu chodzili w nich subiekci) pomidory zostawiają żółte ślady, ciężko je domyć, a one chronią moje łokcie.
Ty jesteś lepsza, aż tyle odmian, skąd je wzięłaś czyżby z nasion Kozulowych.
Ja mam około 10 odmian.
Do gruntu nie sadzę. Tego roku mam wielkie obawy nawet do tunelowych pomidorków. Tunel został przestawiony na miejsce, w którym w zeszłym roku rosły ziemniaczki. Nie wiem czy jakiejś zarazy nie dostaną pomidorki. Przed posadzeniem planuję ziemię potraktować miedzianem.
Ty jesteś lepsza, aż tyle odmian, skąd je wzięłaś czyżby z nasion Kozulowych.
Ja mam około 10 odmian.
Do gruntu nie sadzę. Tego roku mam wielkie obawy nawet do tunelowych pomidorków. Tunel został przestawiony na miejsce, w którym w zeszłym roku rosły ziemniaczki. Nie wiem czy jakiejś zarazy nie dostaną pomidorki. Przed posadzeniem planuję ziemię potraktować miedzianem.
No tak , zarękawki dobra rzecz przy takiej pozycji między pomidorami
W tym roku mam sporo odmian z wymiany z forumkami , trochę od kozuli (z tamtego sezonu i z wymiany) i sporo odmian kupowałam na all i w sklepach. Przy sianiu musiałam selekcję robić i nie wszystkie odmiany w końcu wysiałam.Cały czas szukam powiedzmy z 10 odmian , które bez zastrzeżeń będą nam smakowały i może wtedy ograniczę się do siania tylko tych wybranych (szczerze w to wątpię , bo lubię to całe zamieszanie przy pomidorach, ale takie są założenia).Ja mam po prostu korbę na ich punkcie i taka jest prawda , nie ma się co oszukiwać....
Z tą "przeprowadzką" tunelu na miejsce po ziemniakach to chyba odważny krok?Ciekawa jestem Twoich plonów - mam nadzieję ,że pięknie Ci zaowocują po podlaniu miedzianem.Będziesz je pryskać profilaktycznie ( chodzi mi o oprysk w związku z nowym miejscem)?
W tym roku mam sporo odmian z wymiany z forumkami , trochę od kozuli (z tamtego sezonu i z wymiany) i sporo odmian kupowałam na all i w sklepach. Przy sianiu musiałam selekcję robić i nie wszystkie odmiany w końcu wysiałam.Cały czas szukam powiedzmy z 10 odmian , które bez zastrzeżeń będą nam smakowały i może wtedy ograniczę się do siania tylko tych wybranych (szczerze w to wątpię , bo lubię to całe zamieszanie przy pomidorach, ale takie są założenia).Ja mam po prostu korbę na ich punkcie i taka jest prawda , nie ma się co oszukiwać....
Z tą "przeprowadzką" tunelu na miejsce po ziemniakach to chyba odważny krok?Ciekawa jestem Twoich plonów - mam nadzieję ,że pięknie Ci zaowocują po podlaniu miedzianem.Będziesz je pryskać profilaktycznie ( chodzi mi o oprysk w związku z nowym miejscem)?
Pozdrawiam,Małgorzata
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Dorotko, cudnie wygląda ta prymulkowa rabata
Sadziłaś gotowe sadzonki, czy to z siewu ?
Jeśli z siewu, to chyba będę się w to musiała zabawić. Nie lubię, ale dla takiego widoku i różnorodności odmian, warto.
Wesołych Świąt Dorotko
Sadziłaś gotowe sadzonki, czy to z siewu ?
Jeśli z siewu, to chyba będę się w to musiała zabawić. Nie lubię, ale dla takiego widoku i różnorodności odmian, warto.
Wesołych Świąt Dorotko
- korzo_m

Małgosiu ja również siałam większość pomidorków z nasion zeszłorocznych od Kozuli, dostałam też nasionka od siostrzenicy z Irlandii- jest to odmiana typowo szklarniowa ( boję się aby nie wyrosła za wysoka) Ja osobiście najbardziej lubię pomidorki malinowe, dla mnie mają łagodny, słodkawy smak. Też cały czas szukam i eksperymentuję. Na pewno swoje, zebrane w pełni dojrzałości są smaczniejsze od kupnych.
Foliak musiał być przestawiony, tylko w tym miejscu nam pasowało. Mam nadzieję, że mi się uda pomidorowa plantacja.
Wiolu ja te prymulki wysiewałam chyba trzy lata temu, wokół jest dużo siewek i co najważniejsze udało mi się ich nie wyrwać
Mam też inną odmianę siałam w zeszłym roku kwiaty są na wysokich łodyżkach, ale dużo mniejsze. Przy okazji zrobię im zdjęcia.
Dzięki za życzenia
andrzejek Dziękuję bardzo
fiołeczki

moje marne tego roku tulipanki

nie wiem czy pamiętacie z zeszłej jesieni jak myślałam o zasłonięciu szamb, na dzień dzisiejszy tak się prezentują

myślę ,że to jeszcze nie jest to co chciałabym osiągnąć
Foliak musiał być przestawiony, tylko w tym miejscu nam pasowało. Mam nadzieję, że mi się uda pomidorowa plantacja.
Wiolu ja te prymulki wysiewałam chyba trzy lata temu, wokół jest dużo siewek i co najważniejsze udało mi się ich nie wyrwać
Dzięki za życzenia
andrzejek Dziękuję bardzo
fiołeczki

moje marne tego roku tulipanki

nie wiem czy pamiętacie z zeszłej jesieni jak myślałam o zasłonięciu szamb, na dzień dzisiejszy tak się prezentują

myślę ,że to jeszcze nie jest to co chciałabym osiągnąć
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Dorotko za rok jeszcze bardziej obrośnie, cudne tulipanki , a fiołeczki
, takie mi się marzą, jako dziecko zrywałam koło szkoły fioletowe.
- korzo_m

- mis20
- 1000p

Śliczne serduszka, cudowne , cudowne peirwiosnki.
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witam wszystkie kwiatuszki śliczne też sobie kupiłam serduszkę białą zobaczę jak będzie rosła pozdrawiam
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- Karolcia
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Dorotko,u ciebie tyle kwiecia,że ja oczopląsu dostaję
Jedynie migdałek i śliwa kwitnie u nas w tym samym czasie :P
Jedynie migdałek i śliwa kwitnie u nas w tym samym czasie :P
Pozdrawiam Magda 
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
U mnie nawet migdałek ani śliwa.
Może po tych deszczach coś ruszy ...
Może po tych deszczach coś ruszy ...
- korzo_m

mis20, roza333 ja bardzo lubię serduszki, a w pełni kwitnienia jest na czym oko zawiesić.
Magda Ty wiesz kto mi kupił te migdałki i śliwę
dlatego tak pięknie kwitną.
Popatrz mieszkamy tak niedaleko, a u mnie więcej kwiatów kwitnie.
Wiolu wszystko ruszy,a chwasty pierwsze. Wczoraj padało cały dzień i noc, teraz u mnie trwa burza.

obrażone narcyze i iryski miniaturowe

hosty pokazują piękne listeczki

to chyba kuklik, na 100% nie jestem pewna

zagonek bobu z kotką w tle

Magda Ty wiesz kto mi kupił te migdałki i śliwę
Popatrz mieszkamy tak niedaleko, a u mnie więcej kwiatów kwitnie.
Wiolu wszystko ruszy,a chwasty pierwsze. Wczoraj padało cały dzień i noc, teraz u mnie trwa burza.

obrażone narcyze i iryski miniaturowe

hosty pokazują piękne listeczki

to chyba kuklik, na 100% nie jestem pewna

zagonek bobu z kotką w tle

- korzo_m

- mis20
- 1000p

Doroto zazdroszczę Ci deszczu, u mnie susza, muszę codziennie wieczorem podlewać. Pięknie wyglądanie Twoje roślinki na skalniaku, śliczne kolorki kwiatów.