Moje storczyki-Perła
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też się martwię o swoje, coraz częściej czytam, że mimo wystawiania do ogrodu nie kwitnie, ciekawe dlaczego?basow@ pisze:Ooooo,to chyba tylko Jovanka może rozwiać Twoje wątpliwości,ale coś ostatnio u nas nie bywa...
Perło nawet mnie nie strasz,bo ja też mam cymbidium i bardzo bym chciała,żeby ponownie zakwitło!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Kamyczek87
- 100p
- Od: 7 cze 2007, o 18:32
- Narine
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Perło
Nazbierałaś już całą kolekcję storczykową
Same piękności
Podobne kolorki mnie kusiły
Ostatnio było tam bardzo dużo ciekawych kolorów falków, ale... wiele z nich już "na wyjściu" z nieciekawym systemem korzeniowym, albo ze śladami gnicia na liściach itp...
Rzeczywiście tam to na przecenie zostają jedynie mało rokujące ochłapy ... Czasami stoją na "przecenionych" kilka dni i nadal nie są przecenione... I marnieją dalej...
W jakiej cenie udało Ci się je nabyć? Może ja też przycisnę sprzedawczynię

Zdaje sie, że bywasz w tym samym ObiJa dziś tak zawracałam głowę sprzedawczyni w Obi, że postanowiła przecenić je szybciej, bo normalnie to zostają same 'ochłapy' a resztę tzn. te najładniejsze biorą pracownicy jeszcze przed otwarciem sklepu- Ale dziś nie zostało dla nich nic.. Smile Laughing

Ostatnio było tam bardzo dużo ciekawych kolorów falków, ale... wiele z nich już "na wyjściu" z nieciekawym systemem korzeniowym, albo ze śladami gnicia na liściach itp...
Rzeczywiście tam to na przecenie zostają jedynie mało rokujące ochłapy ... Czasami stoją na "przecenionych" kilka dni i nadal nie są przecenione... I marnieją dalej...
W jakiej cenie udało Ci się je nabyć? Może ja też przycisnę sprzedawczynię

Piękne kwiaty... ja tez poluje w OBI... chyba czeka mnie wyprawa
Narine, robi sie tak ze bierzesz "brzydkiego" kwiatka idziesz do pań i pytasz sie czy ci go przeceni bo juz konczy kwitnienie... ja we wrocku nie mam z tym najmniejszego problemu, pani zabiera idzie do kierownika i dostaje 50% zniżki. Nie czekaj aż sami przecenią...
Narine, robi sie tak ze bierzesz "brzydkiego" kwiatka idziesz do pań i pytasz sie czy ci go przeceni bo juz konczy kwitnienie... ja we wrocku nie mam z tym najmniejszego problemu, pani zabiera idzie do kierownika i dostaje 50% zniżki. Nie czekaj aż sami przecenią...
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kolekcja coraz piękniejsza.
Dendrobium śliczne ma kolory, trzymam kciuki za ostatnią bidulkę.
Dendrobium śliczne ma kolory, trzymam kciuki za ostatnią bidulkę.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki