Zastanawiam się czy lobelię dać od razu do gruntu? Teraz są jeszcze przymrozki, a ona jest wrażliwa na mróz. I tak zastanawiam się czy jej może zaszkodzić takie -2?
Cztery pory roku w moim ogrodzie cz.2
- Justka
- 500p

- Od: 26 lip 2010, o 18:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cztery pory roku w moim ogrodzie cz.2
Doszły dziś roślinki
Są wspaniale rozrośniete. Muszę przyznać, że to moje najlepsze zakupy internetowe
Nie spodziewałam się aż tak dużych kępek
Widać miłośc do roślin, profesjonalizm i
Zastanawiam się czy lobelię dać od razu do gruntu? Teraz są jeszcze przymrozki, a ona jest wrażliwa na mróz. I tak zastanawiam się czy jej może zaszkodzić takie -2?
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Jose Saramago
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Dziękuję za dobrą wiadomość. Zawsze ta niepewność czy dojdą niezniszczone.
Lobelie śmiało sadź do gruntu. One już przeszło dwa tygodnie stały na dworze i są zahartowane a przede wszystkim dobrze ukorzenione więc nic im się nie stanie.
Lobelie śmiało sadź do gruntu. One już przeszło dwa tygodnie stały na dworze i są zahartowane a przede wszystkim dobrze ukorzenione więc nic im się nie stanie.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A u mnie wygląda, że nie wszystkie lobelie przezimowały
czy to możliwe
Były osłonięte donicami. Za to belamkandy się budzą
Janusz zostawiłbyś dzisiaj kanny na tarasie? nadają chyba ze 4 stopnie
Janusz zostawiłbyś dzisiaj kanny na tarasie? nadają chyba ze 4 stopnie
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Januszu , chętnie załapał bym się na te pomarańczowe korony. Czerwonych będę miał sporo na zbyciu.
- drozd

Jolu nie ryzykowałbym. Przed wschodem słońca może temperatura spaść poniżej zera. U mnie dziś w nocy nie było przymrozku ale o 6 rano momentalnie zrobiło się siwo i było -2
Tadeuszu Oczywiście ,że tak.
Tadeuszu Oczywiście ,że tak.
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Jejuśku sama jestem, jak sobie poradzę
poczekam aż M wróci 
- Justka
- 500p

No to będe sadzićdrozd pisze:Dziękuję za dobrą wiadomość. Zawsze ta niepewność czy dojdą niezniszczone.
Jose Saramago
Jose Saramago
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Januszu, życzę Ci zdrowych i pogodnych Świąt

- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Z każdym postem zaglądam do Waszego ogrodu z ochotą, gdyż zawsze witają mnie tu piękne widoki i masa praktycznych porad odnośnie prac ogrodowych. Dzisiaj dla odmiany postanowiłam przyjść zaśmiecić Wasz wątek życzeniami:
Krysiu, Januszu
Z okazji zbliżających się Świąt życzę zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja.
Krysiu, Januszu
Z okazji zbliżających się Świąt życzę zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Wszystkiego najlepszego
Dyngusa mokrego
Roślinek od zająca co nie miara
cukrowego wśród jajek Barana.
Życzy Andrzej
Dyngusa mokrego
Roślinek od zająca co nie miara
cukrowego wśród jajek Barana.
Życzy Andrzej
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Januszu z Okazji Świąt Wielkanocnych życzymy Twojej Żonie i Tobie dużo zdrowia, radości i miłego odpoczynku w gronie Najbliższych.
Teresa z mężem Tadeuszem.
Teresa z mężem Tadeuszem.
-
Beata0410
- 200p

- Od: 5 wrz 2008, o 23:34
Januszu,
Wczoraj kury tak gdakały,
nasze jajka oszalały.
Malowały się w paseczki
i w kółeczka i wstążeczki.
Teraz wszystkie krzyczą - hura hura
wesołego Alleluja!
Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych życzy Beata z rodziną.
Wczoraj kury tak gdakały,
nasze jajka oszalały.
Malowały się w paseczki
i w kółeczka i wstążeczki.
Teraz wszystkie krzyczą - hura hura
wesołego Alleluja!
Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych życzy Beata z rodziną.
"Kwiaty są pięknymi słowami natury, którymi daje nam ona poznać, jak bardzo nas kocha"
Każdy dzień jest piękny !
Pozdrawiam Beata.
Każdy dzień jest piękny !
Pozdrawiam Beata.
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Januszu jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję. To ilość i jakość roślin przeszły moje najśmielsze oczekiwania.
Cały wczorajszy wieczór miałam uśmiech na twarzy. I teraz jak patrzę na te śliczne roślinki to tez się uśmiecham. Naprawdę fajny Ciebie zając Wielkanocny - tyle niespodzinek
Jeszcze raz życzę Wszystkiego Najlepszego z okazji Świąt Tobie i Całej Twojej rodzinie.
Cały wczorajszy wieczór miałam uśmiech na twarzy. I teraz jak patrzę na te śliczne roślinki to tez się uśmiecham. Naprawdę fajny Ciebie zając Wielkanocny - tyle niespodzinek
Jeszcze raz życzę Wszystkiego Najlepszego z okazji Świąt Tobie i Całej Twojej rodzinie.
Pozdrawiam Ida
- Justka
- 500p

Januszu
w mojej niecierpliwości muszę Cię pomęczyć, bo Ty jedynym źródłem wiedzy. Wiem, że się powtarzam, ale czy wiesz coś w sprawie tego wzeszło od Kocimskiego? Nie pikowałam, a maja ciasno. jakby można je do gruntu to by było super. duże to chyba nie urośnie ... ale czy w tym roku będzie kwitło 
Jose Saramago
Jose Saramago
- drozd

Witam serdecznie.
Bardzo, bardzo dziękuję za życzenia świąteczne. Przykro mi,że nie mogłem się zrewanżować ale w piątek padł mi komputer. Dopiero wczoraj w nocy syn go poskładał. W marcu skończyła się gwarancja i według wszelkich naszych zasad miał prawo odmówić posłuszeństwa.
Ido Cieszę się jak mogę komuś sprawić odrobinę radości. Wybacz,że rośliny nie były opisane ale ja wstałem po grypie i niewiele czasu miałem na spakowanie a jeszcze hosty trzeba było wykopać. Mam nadzieję,że rozpoznasz wszystkie.
Anitko.
Nie mam pojęcia co on wysłał.Do niczego mi nie pasuje. Rozszyfrowałem tylko orlika. Też z ciekawości zostawiłem trochę ale większość wyrzuciłem
Bardzo, bardzo dziękuję za życzenia świąteczne. Przykro mi,że nie mogłem się zrewanżować ale w piątek padł mi komputer. Dopiero wczoraj w nocy syn go poskładał. W marcu skończyła się gwarancja i według wszelkich naszych zasad miał prawo odmówić posłuszeństwa.
Ido Cieszę się jak mogę komuś sprawić odrobinę radości. Wybacz,że rośliny nie były opisane ale ja wstałem po grypie i niewiele czasu miałem na spakowanie a jeszcze hosty trzeba było wykopać. Mam nadzieję,że rozpoznasz wszystkie.
Anitko.
Nie mam pojęcia co on wysłał.Do niczego mi nie pasuje. Rozszyfrowałem tylko orlika. Też z ciekawości zostawiłem trochę ale większość wyrzuciłem