Marpy kwiatki i rabatki cz.2
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.2
Marylko- owszem to dość duże kępy ,myślę że ok 50 cm,odległości będą OK . A poza tym bardzo ładnie się dzielą i można mieć nowe roślinki,ograniczając stare kępy - ja swoją już kilkakrotnie dzieliłam .

- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maryniu a może tak rowerkiem 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Maryniu biedronkowy Rh niesamowity, aż nie do wiary, że mieli takie piękne okazy
Świetny zakup, aż żałuję, ze ja nie byłam zobaczyć czy są
Zjawiskowo wygląda kępa zawilca, wspaniale prezentują się w tak dużej grupie
Zjawiskowo wygląda kępa zawilca, wspaniale prezentują się w tak dużej grupie
- marpa

Olu - trzeba go najpierw mieć !
Agnieszko-dzisiaj kupiłam Rh Wren o cytrynowych kwiatach jest podobno płożący , niski do 30 cm obsypany pąkami już jeden taki mam,tani w cenie 6,99,w tej samej cenie były ładne sadzonki powojników ale już je mam z ubiegłego roku...
za to muszę wyrzucić umarznięte
2 azalie japońskie miały pewnie z 15 lat.. aż ta zima je zmogła!
dzisiaj dotarłam na działkę ale moje tulipany nadal w pąkach...magnolia też w pąkach, narcyzy pojedyncze kwitną ...
dzisiaj u mnie...

CDN...
Agnieszko-dzisiaj kupiłam Rh Wren o cytrynowych kwiatach jest podobno płożący , niski do 30 cm obsypany pąkami już jeden taki mam,tani w cenie 6,99,w tej samej cenie były ładne sadzonki powojników ale już je mam z ubiegłego roku...
2 azalie japońskie miały pewnie z 15 lat.. aż ta zima je zmogła!
dzisiaj dotarłam na działkę ale moje tulipany nadal w pąkach...magnolia też w pąkach, narcyzy pojedyncze kwitną ...
dzisiaj u mnie...

CDN...
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Ale masz rozrośnięte epimedium
U mnie 2 pędy kwiatowe
Ale moje ma 2 latka a Twoje
Ale moje ma 2 latka a Twoje
- igielka78

- Od: 13 mar 2008, o 10:24
Pięknie ci kwitnie to epimedium. 
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Maryniu, dzisiaj pokazałaś swoje piękności, które są jednocześnie moimi porażkami
śnieżyca w ogóle mi się nie pokazała, magnolia znów ma liście, zamiast kwiatów, a zamówione w lutym epimedia jeszcze nie dotarły 
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- marpa

Olu,Igiełko,Basiu- miło"słyszeć"Wasze głosy !

Moje epimedium już leciwe.. ma grubo ponad 20 lat /wielokrotnie dzielone/ i czerwone jest chyba najwcześniejsze ,moje 2 - latki - żółte ledwo ma pączki ale jeszcze malutkie a pomarańczowe jeszcze nie wyszło...
Tak,że Basiu spokojnie czekaj na swoje bo pewnie jeszcze nie bardzo nadaje się do wysyłki...
CD WCZORAJ W MOIM OGRÓDKU

Cieszynianka pewnie już przekwita a u mnie dopiero się pokazała chyba zbyt cieniste miejsce jej wyszukałam pewnie by wolała więcej

CDN..
MIŁEGO DNIA! ;:83
Moje epimedium już leciwe.. ma grubo ponad 20 lat /wielokrotnie dzielone/ i czerwone jest chyba najwcześniejsze ,moje 2 - latki - żółte ledwo ma pączki ale jeszcze malutkie a pomarańczowe jeszcze nie wyszło...
Tak,że Basiu spokojnie czekaj na swoje bo pewnie jeszcze nie bardzo nadaje się do wysyłki...
CD WCZORAJ W MOIM OGRÓDKU

Cieszynianka pewnie już przekwita a u mnie dopiero się pokazała chyba zbyt cieniste miejsce jej wyszukałam pewnie by wolała więcej

CDN..
MIŁEGO DNIA! ;:83
-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Maryna ,ale u ciebie pięknie i kolorowo
- Aza

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Popodziwialam Twoje kwiatji,piękna piwoniata wczesna u mnie jes w fazie czerwonych kłów. Ale żonkile juz tez kwitną. POZDRAWIAM.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- igielka78

- Od: 13 mar 2008, o 10:24
Ale masz dorodne piwonie, żeby nie powiedzieć piwoniska!
Napisz coś o cieszyniance. Wszyscy tak się nią chwalą (w sumie racja), że nawet chciałam kupić na All, ale nie ma
.
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Marysiu, jaka to magnolia? Mój M coś marudzi o takim kolorze, ale musi być do -25, bo takie mrozy u nas bywają. 
- marpa

Andrzej miło , że mnie odwiedzasz !
Olgo - piwonia "majowa"jakoś szybciutko się pozbierała po zimie ,była dzielona jest niewielka ale widać nic jej nie zaszkodziło bo ma pąki
Igiełko - cieszynianka u mnie pierwszy sezon tak,że z zaciekawieniem jej się przyglądam,
to ciekawa roślinka szczególnie,że jest wiosenna chyba muszę jej zmienić miejsce na bardziej słoneczne.Kupiłam ją w moim mieście w sklepie ogrodniczym ,przypadkiem.Ja nie kupuję roślin
"wysyłkowo" /no kilka host kupiłam, przyznaję/ bo mi się nie chce w to bawić ..a wszystkiego mieć i tak nie można ,wybór w roślinach jest tak ogromny,że wybieram te,które są dla mnie dostępne.
Igo - kupiłam tę magnolię jako "soulangeana". Mam ją 3 rok,pierwsze 2 zimy okrywałam
agrowłókniną i podsypywałam korą tej zimy już nie, zrobiłam tylko kopczyk z kompostu i kory i przezimowała bez problemu. Powtarza kwitnienie latem ale znacznie mniej obfite.
nadrabiam zaległości ubiegłego tygodnia więc jeszcze trochę fotek...
na pigwowcu pokazały się pierwsze kwiatuszki

CDN...
Olgo - piwonia "majowa"jakoś szybciutko się pozbierała po zimie ,była dzielona jest niewielka ale widać nic jej nie zaszkodziło bo ma pąki
Igiełko - cieszynianka u mnie pierwszy sezon tak,że z zaciekawieniem jej się przyglądam,
to ciekawa roślinka szczególnie,że jest wiosenna chyba muszę jej zmienić miejsce na bardziej słoneczne.Kupiłam ją w moim mieście w sklepie ogrodniczym ,przypadkiem.Ja nie kupuję roślin
"wysyłkowo" /no kilka host kupiłam, przyznaję/ bo mi się nie chce w to bawić ..a wszystkiego mieć i tak nie można ,wybór w roślinach jest tak ogromny,że wybieram te,które są dla mnie dostępne.
Igo - kupiłam tę magnolię jako "soulangeana". Mam ją 3 rok,pierwsze 2 zimy okrywałam
agrowłókniną i podsypywałam korą tej zimy już nie, zrobiłam tylko kopczyk z kompostu i kory i przezimowała bez problemu. Powtarza kwitnienie latem ale znacznie mniej obfite.
nadrabiam zaległości ubiegłego tygodnia więc jeszcze trochę fotek...
na pigwowcu pokazały się pierwsze kwiatuszki

CDN...
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Dziękuję Marysiu, udało się kupić Galaxy, taką jak ma Dala.