To było wykopalisko na 3,5m
A ja moge teraz sadzic nowa rabatke:-)
Lusia, zachecam do wrzosowiska, cały rok coś kwitnieLusia 57 pisze:Gdzie nie wejdę tam wszyscy w miniony weekend ciężko pracowali. A ja robiłam zakupy. Pracować będę w tygodnu. Ogromne to Twoje wrzosowisko, pooglądałam i nabrałam ochotę na założenie podobnego u siebie. Tylko, że u mnie najpierw muszę wybrać margiel z ziemi a potem trochę nawieźć kwaśnej ziemi więc będę go zakładać chyba przez całe lato.

Dorotkodorbie pisze:..... To nie bedzie zbiornik na wode, ona bedzie wsiakac, na dole jest zwir, kamienie. mamy też odwodnienie z trawnika z takich żółtych perforowanych rur. Na trawniku mamy kolektory do pompy ciepla i ten obszar byl rozkopany dokumentnie i wymieszane warstwy gleby i w piwrsza wiosne mielsimy bajoro na srodku dzialki. krzysiek wykopał rowy i umiescil te rurki z geowłoknina, one maja odprowadzenie w okolicy tego okregu, ktory zaczelismy murowac. A to jest dla polowy dachu, inaczej droga szytrówka obok to byłoby samo błoto......

Dzięki AniuAnnaK pisze:Witaj Dorbie . Obejrzałam Twój wątek od początku. Mam koleżankę pod Gdańskiem, która też ma taki wielki ogród bo wybudowała się na tzw. wsi, która jest teraz dzielnicą Gdańska. Pięknie to zaplanowałaś, ale patrząc na to ja widzę ogrom pracy a nie tylko efekty. TEraz dopiero będzie pięknie jak wszystkie rośliny ruszą. Bardzo mi się Twój ogród podoba. Pozdrawiam.
Małgosiu, ale jaki efekt póżniejmalgocha1960 pisze:Kawał dobrej roboty odwalony.Ja mam majstra, kładzie mi płytki elewacyjne.Do świąt będę miała syf.