No i grządki wyplewione już masz...ja ciągle w tyle
Ogród Andzi
Re: Ogród Andzi
Aniu napatrzyłam się na Toje sasanki i teraz muszę zacząć polowanie bo śliczniutkie kolorki pokazałaś...czemu wcześniej nie pomyślałam o wysianiu
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wciąż zachwycam się sasankami, prześliczne kolorki i naprawdę przeróżne
Moje sieweczki w większości powtarzały cechy mateczne, jedną mam tylko całkiem inną, w tym roku znów wysieję, może pojawią się jakieś perełki
Prześliczna kępa szafirków, moje rosną pojedynczo ...porozłaziły się po całym skalniaku
Prześliczna kępa szafirków, moje rosną pojedynczo ...porozłaziły się po całym skalniaku
- Dyshia
- 1000p

- Od: 17 lut 2010, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, nasionka firmy Green Land chyba, jakaś seria Decora collection.
Pierwszy raz się z tą firmą zetknęłam w markecie, się okaże, czy rokują jakieś nadzieje na przyszłość.
Wysiałam też od nich celozję pierzastą i wzeszła pieknie.
EdytaBwiciokrzew przycięłam już dawno...zawsze przycinam przed rozwinięciem się pączków, wczesną wiosną...teraz jeszcze można przyciąć suche przemarznięte gałązki. W tym roku już nie przycinaj, dopiero w przyszłym roku wczesną wiosną...przytnij na jakieś 20cm na pewno nawypuszcza dużo nowych gałęzi i się zagęści. Te gałęzie które teraz są koniecznie podwiąż do palika lub kratki...dwuletnie pędy powinny już w tym roku zakwitnąć.
Aga jak Cię znam to na pewno wszystko Masz wyplewione, przecież nie posiedzisz minutki tylko pracujesz
Dzisiaj prawie dokończyłam plewienie, czysto będzie tylko do pierwszego deszczu
po deszczu od nowa będzie plewienie, jeszcze do tego nadają wiatr...znowu nawieje mi różnego badziejstwa i czeka mnie od nowa grabienie.
Trawa też rośnie chyba w tym tygodniu będzie koszenie...a jak u Ciebie kosisz czy na razie nie
AGNESS wysiej a na pewno będą jakieś ładne odmiany...ciekawe czy można gdzieś kupić nasiona pełnych sasanek, do tej pory nigdzie nie spotkałam
Dyshianie znam tej firmy...koniecznie napisz jak coś zejdzie, policz nasionka zobaczymy ile skiełkuje
Celozję raz tylko wysiałam, bezpośrednio w ogrodzie zeszło tylko dwie sadzonki.
Aga jak Cię znam to na pewno wszystko Masz wyplewione, przecież nie posiedzisz minutki tylko pracujesz
Dzisiaj prawie dokończyłam plewienie, czysto będzie tylko do pierwszego deszczu
Trawa też rośnie chyba w tym tygodniu będzie koszenie...a jak u Ciebie kosisz czy na razie nie
AGNESS wysiej a na pewno będą jakieś ładne odmiany...ciekawe czy można gdzieś kupić nasiona pełnych sasanek, do tej pory nigdzie nie spotkałam
Dyshianie znam tej firmy...koniecznie napisz jak coś zejdzie, policz nasionka zobaczymy ile skiełkuje
Celozję raz tylko wysiałam, bezpośrednio w ogrodzie zeszło tylko dwie sadzonki.
- Dyshia
- 1000p

Aniu, nasionek już nie policzę, bo są w ziemi.
Ale tak "na oko" będę chyba w stanie powiedzieć, ile się postarało i wzeszło.
Żeby Ci nie zaśmiecać wątku ciąg dalszy relacji będzie w wątku o sasankach. 
Dyshiabędę zaglądać do wątku o sasankach
moje zaczynają przekwitać

- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Ale pięknie, zielono u Ciebie Aniu
Widzę że nawet szafirki masz w doniczkach , bardzo dobrze
Nie zdążyłam z życzeniami świątecznymi
Mam nadzieję że były udane 
Romko
też nie zdążyłam też wysłać życzeń ale tak poświątecznie wszystkiego naj a w szczególności dużo kwiatów w ogrodzie...święta były zakręcone, i bardzo udane...moja córcia kończyła 18 lat. Goście dopisały, szykowania tylko było znacznie więcej. Pogoda też dopisała, zazieleniło się wszystko i coraz więcej roślinek kwitnie.
Cebulki w wiadrach to konieczność, nie udało mi się tylko posadzić cebulek na odpowiednią wysokość...ziemia opadła i efekt widać.
Trawnik też mam już wykoszony po raz pierwszy
Szafirki odmianowe.

Ta odmiana jest ciekawa, z jednego pędu kwitnie kilka kwiatów.

Najstarsza kępa sasanek.

Serduszka ma bardzo dużo pączków.

Cebulki w wiadrach to konieczność, nie udało mi się tylko posadzić cebulek na odpowiednią wysokość...ziemia opadła i efekt widać.
Trawnik też mam już wykoszony po raz pierwszy
Szafirki odmianowe.

Ta odmiana jest ciekawa, z jednego pędu kwitnie kilka kwiatów.

Najstarsza kępa sasanek.

Serduszka ma bardzo dużo pączków.

-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Aniu pięknie wiosennie u Ciebie...na ostatniej fotce na pierwszym planie co masz posadzone... 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu nasiona pełnych sasanek widziałam na allegro ale się nie skusiłam, bo jakoś nie mam zaufaniaAnna11 pisze: AGNESS wysiej a na pewno będą jakieś ładne odmiany...ciekawe czy można gdzieś kupić nasiona pełnych sasanek, do tej pory nigdzie nie spotkałam![]()
Pięknie zakwitł Ci omieg i ta ogromna kępa sasanki jest niesamowita
- Dyshia
- 1000p

Aniu, piękne masz poranki.
Na pierwszym zdjęciu (pod moim postem) to żagwin? Ładna kępka, mój też dość obficie kwitnie. A sasanka boska, po nacach mi się taka śni. 
Marylko
tak jak pisze Dyshia to żagwin ogrodowy...zawsze mam problem z odróżnieniem jak nazywają się rośliny płożące. Mam kilka podobnych do żagwinu tylko zamiast listków są igiełki, zresztą zobacz na fotkach...właśnie zaczynają kwitnąć.
Aga
ja też szukam pełnych sasanek, może gdzieś trafię. Masz rację że kupione w ciemno mogą się okazać zupełnie czymś innym...jak gdzieś spotkam to będę pamiętać o Tobie
Dyshia
będę pamiętać o Tobie...na jesieni spróbuję rozdzielić kępę. Szukałam obok czy się coś nie wysiało ale na razie nic nie widać.

Peonia krzewiasta ma pączki

Aga
Dyshia

Peonia krzewiasta ma pączki

- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aniu witaj.
Twoje sasanki są wspaniale rozrośnięte kępy, ja nie mogę dochować się takich okazałych, gdyż nornice podgryzają.
Skalniaczki tworzą kwitnące poduchy.
Czy piwonia krzewiasta zimowała u Ciebie, czy to tegoroczny nabytek?
Także mi się marzy, ale boję się, że zmarznie.
Twoje sasanki są wspaniale rozrośnięte kępy, ja nie mogę dochować się takich okazałych, gdyż nornice podgryzają.
Skalniaczki tworzą kwitnące poduchy.
Czy piwonia krzewiasta zimowała u Ciebie, czy to tegoroczny nabytek?
Także mi się marzy, ale boję się, że zmarznie.
Peonie mam dwa lata, ale w tamtym roku przemarzła aż do gruntu...odbiła na wiosnę od korzenia ale nie kwitła. W tym roku góra przemarzła ale od połowy nic nie jest uszkodzone...pąki kwiatowe są, zobaczyłam tylko w jednym miejscu a ile ich jest to nie wiem.
Peonię koniecznie posadź, jak u mnie wytrzymała to i w Twoim ogrodzie wytrzyma...potrzebuje tylko zacisznego miejsca i okrycia stroiszem na zimę. Myślę że jak pędy zdrewnieją i krzaczek będzie starszy to nie trzeba będzie okrywać.

Peonię koniecznie posadź, jak u mnie wytrzymała to i w Twoim ogrodzie wytrzyma...potrzebuje tylko zacisznego miejsca i okrycia stroiszem na zimę. Myślę że jak pędy zdrewnieją i krzaczek będzie starszy to nie trzeba będzie okrywać.