Działka nad Drwęcą - Christin
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka nad Drwęcą - Christin
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
ale śliczne , szkoda że ja nie umiem tego robić ..
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Też tak sobie tłumaczyłam Twoje zniknięcie Krysiu ,pomyślałam sobie że Krysia przygotowuje ozdoby świąteczne ,a że jest tak zapracowana to zapomniała o nas 
- idea
- 500p

- Od: 15 kwie 2010, o 16:38
Krysiu Kochana
prześliczne wydmuszki, jesteś wielka
Może i ja coś wykombinuję takiego podobnego, ale Tobie i tak nie dorównam, nie ma szans
Jednakże spróbuję
, będąc dzieckiem uwielbiałam takie rzeczy robić, może coś jeszcze z tego "talentu" zostało
Oj, i mnie się na wspomnienia zebrało
Pozdrawiam z całego

Może i ja coś wykombinuję takiego podobnego, ale Tobie i tak nie dorównam, nie ma szans
Pozdrawiam z całego
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą!
http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą!
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Krysia....ale cudne pisanki
Proszę.....możesz je wstawic do mojego wątku.....zrobisz mi zaszczyt-kochana
Proszę.....możesz je wstawic do mojego wątku.....zrobisz mi zaszczyt-kochana
- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Krysiu,widzę,że z ciebie artystyczna dusza,
śliczne są te jajeczka.
Zazdroszczę takiego talentu.
śliczne są te jajeczka.
Zazdroszczę takiego talentu.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
Krysiu , jajeczka śliczne!Obejrzałam Twoje galerie na Fotosiku i ...jestem pod wrażeniem! Twoje różane słoiczki są boskie po prostu , motylki też są pełne uroku! Iloma warstwami lakierujesz przedmioty zdobione decu? Jakiego lakieru używasz?Mnie brak trochę cierpliwości właśnie do lakierowania... 
Pozdrawiam,Małgorzata
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O matko! Nie myślałam, że aż tyle zrobiłaś tych pisanek.
Cudowne! Wszystkie są cudowne, ale te z kwiatkami najładniejsze ( jak dla mnie ).
Sadziłaś już lilie? W tym roku też będziesz sadziła tak na raty by dłużej kwitły? Moje wciąż czekają na plan
Sadziłaś już lilie? W tym roku też będziesz sadziła tak na raty by dłużej kwitły? Moje wciąż czekają na plan
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Przepiękne jajeczka - będą rozweselać Święta Wielkanocne , a zapewne już na etapie wykonywania sprawiły Ci wiele radości 
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Witam wszystkich miłych gosci a szczególnie
Tosia1 >< maniusika >< marzena06 >< idea >< Raczek
dziękując za tak wiele słów pochwały dla moich pisanek.
Uwielbiam je robić ale są wyjątkowo czasochłonne i ile bym nie zrobiła zawsze jest za mało...
Sam wnuczek zamówił 7 sztuk bo dla Pani wychowawczyni, katechetki, kolegi i ... zamilkł ale koniecznie musi być tyle bo mu potrzeba.
Pytałam czy dla jakiejś koleżanki - błysk w oku, rumieniec na policzkach i cisza ... ale babcia już wie wszystko i dała tyle ile chciał - sprytny 10-latek .
Mała wnuczka też - do tego rodzina, znajomi i dla siebie oczywiscie .

tu.ja Izo mnie tez podobają się motywy kwiatowe na pisankach ale dla podtrzymania tradycji robię także z kurczakami, barankami , baziami itp.
Poza tym mówiłam Ci,że są problemy z kupieniem serwetek z małymi i odpowiednimi motywami.
Lilie planuję posadzić jutro bo wreszcie w piątek bylismy na działce i popracowaliśmy.
A że cebulki lili jak sama wiesz są rożnej wielkości to właśnie teraz mocze je w magicznej miksturze, którą w ub roku stosowałam do cebulek mieczyków.
W instrukcji nie było napisane,ze tylko cebule mieczyków więc powinno zadziałać na plus.
?Można użyć stymulatorów wzrostu, które przyczyniają się do szybszego kwitnienia i większego przyrostu masy cebul.
Dobry wynik zapewnia moczenie cebulek w roztworze siarczanu miedzi (5 g na 1 litr ciepłej wody) z nadmanganianem potasu (1 g na 1 litr wody).
Oczyszczone cebulki należy moczyć w roztworze do 9 godzin.?
Tosia1 >< maniusika >< marzena06 >< idea >< Raczek
dziękując za tak wiele słów pochwały dla moich pisanek.
Uwielbiam je robić ale są wyjątkowo czasochłonne i ile bym nie zrobiła zawsze jest za mało...
Sam wnuczek zamówił 7 sztuk bo dla Pani wychowawczyni, katechetki, kolegi i ... zamilkł ale koniecznie musi być tyle bo mu potrzeba.
Pytałam czy dla jakiejś koleżanki - błysk w oku, rumieniec na policzkach i cisza ... ale babcia już wie wszystko i dała tyle ile chciał - sprytny 10-latek .
Mała wnuczka też - do tego rodzina, znajomi i dla siebie oczywiscie .
Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem ... jak tylko złapię chwilkę czasu obiecuje wstawić i dziękujęgrazynarosa22 pisze:Krysia....ale cudne pisanki![]()
![]()
![]()
Proszę.....możesz je wstawić do mojego wątku.....zrobisz mi zaszczyt-kochana
tu.ja Izo mnie tez podobają się motywy kwiatowe na pisankach ale dla podtrzymania tradycji robię także z kurczakami, barankami , baziami itp.
Poza tym mówiłam Ci,że są problemy z kupieniem serwetek z małymi i odpowiednimi motywami.
Lilie planuję posadzić jutro bo wreszcie w piątek bylismy na działce i popracowaliśmy.
A że cebulki lili jak sama wiesz są rożnej wielkości to właśnie teraz mocze je w magicznej miksturze, którą w ub roku stosowałam do cebulek mieczyków.
W instrukcji nie było napisane,ze tylko cebule mieczyków więc powinno zadziałać na plus.
?Można użyć stymulatorów wzrostu, które przyczyniają się do szybszego kwitnienia i większego przyrostu masy cebul.
Dobry wynik zapewnia moczenie cebulek w roztworze siarczanu miedzi (5 g na 1 litr ciepłej wody) z nadmanganianem potasu (1 g na 1 litr wody).
Oczyszczone cebulki należy moczyć w roztworze do 9 godzin.?
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Małgosiu dzięki za odwiedziny a przy okazji pochwał zasypałas mnie pytaniami, że aż strach jak na egzaminiebasow@ pisze:Krysiu , jajeczka śliczne!
Obejrzałam Twoje galerie na Fotosiku i ...jestem pod wrażeniem! Twoje różane słoiczki są boskie po prostu , motylki też są pełne uroku! Iloma warstwami lakierujesz przedmioty zdobione decu? Jakiego lakieru używasz?
Mnie brak trochę cierpliwości właśnie do lakierowania...
Faktycznie przy dekoracji przedmiotów techniką dekupaż potrzeba baaaaardzo dużo czasu i jeszcze więcej cierpliwości.
Jak dajesz tło z papieru ryżowego to krótsza sprawa ale jak malujemy tło to juz wychodzą ze 3 warstwy, potem klej, wybrany wzór i to wyrywanie elementów ( bo ładniej wygląda) i lakierowanie, lakierowanie ... aż do znudzenia.
Tak po 3 lub 4 warstwach lakieru szlifuję papierem ściernym, potem kolejne ze 2 warstwy lakieru i jeśli nie mam zastrzeżeń to gotowe a jeśli są ... to znów papier i znów lakierowanie.
Część wyrobów wykańczam dla utwardzenia lakierem "Wernis transparent" lub takim innym żywicznym ale to wyjątki bo zbyt intensywny zapach.
Większość wyrobów wykonana jest z farb i lakierów wodorozcieńczalnych kupowanych w typowych budowlanych sklepach bo tam mają normalne ceny.
Obie wiemy ,że ogólnie ceny potrzebnych materiałów sa dość drogie więc nic dziwnego,że wyroby sa drogie.
Ewelina dziękuję za wizytę.
Masz rację,że praca przy pisankach wprowadza nas powoli w świąteczny nastrój, który najczęściej kojarzy się z radością, rodzina i miłą atmosferą.
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Krysiu a ja wielbię twoje pisanki z barankami bo sa po prostu boskie i bardzo świąteczne 
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jajeczka decoupage cudne
Ech, ja mogę pomarzyć o takich..
Muszę się kiedyś decoupage nauczyć. Ile gdzieś powinien kosztować dobry zestaw dla początkującego Dawida?
Ech, ja mogę pomarzyć o takich..
Muszę się kiedyś decoupage nauczyć. Ile gdzieś powinien kosztować dobry zestaw dla początkującego Dawida?
-
ulikmi
- 500p

- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Po prostu cudeńka te Twoje pisaneczki
Podziwiam ludzi którzy mają takie zdolności
Z takimi pisankami na pewno święta będą wesołe

Podziwiam ludzi którzy mają takie zdolności
Z takimi pisankami na pewno święta będą wesołe