ogród wg Jerrego Bakera
- ania1590
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 kwie 2009, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: ogród wg Jerrego Bakera
Skuteczny środek na myszy i nornice: 2 łyżki sosu Tabasco, 2 łyżki pieprzu, 2 łyżki płynu do zmywania podłóg, 1 litr ciepłej wody, wymieszaj i podlewaj miejsca w których są myszy i nornice
ania1590
- Waleria
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy Baker pisze o wykorzystaniu nadmanganianu potasu w ogrodzie?
Waleria
- ania1590
- Kontakt:
Nie zauważyłam, ale ponieważ jest tam bardzo dużo przepisów to może jest i nadmanganian potasu. Jeśli masz spostrzeżenia na temat jego wykorzystania w ogrodzie to się podziel. Ja kiedyś użyłam nadmanganian do oczka bo ryby mi padały, ale również użyłam sól i nie wiem co pomogło, ale pomogło. Takie sposoby poradziła mi właścicielka sklepu w który te ryby kupiłam.
ania1590
- Waleria
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W Rosji podobno są problemy z nabyciem nadmanganianu, bo ogrodnicy używają do odkażania nasion , cebul i kłączy.
Waleria
- ania1590
- Kontakt:
To bardzo możliwe bo generalnie nadmanganian ma właściwości odkażające, dotleniające i może być wykorzystywany do tego celu. Nie wiem jak Ty Walerio, ale ja swoją córkę, która teraz ma 32 lata, kąpałam w jasnoróżowym roztworze nadmanganianu potasu jak była malutkim wcześniakiem, o bardzo delikatnej skórce. I miała śliczną, czystą, bez wyprysków i alergii skórkę.
ania1590