Zielone różności
- pozia
- 200p

- Od: 28 lut 2011, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zielone różności
Elik ja już się zdecydowałam. Muszę teraz tylko przekonać do tego mojego męża
a to niestety trudny kawałek chleba ;:149 
- elik_49
- 1000p

- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A to moje nowości, dzięki przemiłej Elci i Adamowi S. jestem w posiadaniu takich oto cudeniek. Sadzonki już w swoich domkach dobrze się zadomowiły, oby nie zapeszyć tylko, ale są ładne i zieloniutkie, także to dobry znak że jest im dobrze
. 11 listków fiołków w wodzie, 2 już puściły pierwsze korzonki.
To otrzymałam od Adasia, jeszcze raz pozwolę sobie na

A to od Elcia 1974

Elu jeśli zajrzysz do mnie , to proszę Cię bardzo o identyfikację, aloes i listki fiołków rozpoznaję
, co do reszty nie mam pewności.
To otrzymałam od Adasia, jeszcze raz pozwolę sobie na

A to od Elcia 1974

Elu jeśli zajrzysz do mnie , to proszę Cię bardzo o identyfikację, aloes i listki fiołków rozpoznaję
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- agata06
- 1000p

- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
No proszę ale bogate paczuchy przybyły
Niech rosną zdrowo 
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
oo Jaka cudna paczucha jedna i druga 
- AloesIk

- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Elu oprócz aloesika i listeczków fiołkowych wysłałam Ci szczepeczki 4 różnych Gruboszów.
Ten z największymi listkami o nieregularnym kształcie i kolorze zielonoszarym to Crassula arborescens Blue bird.
Nad fiołeczkami leży Crassula minor, a niżej dwie różne odmiany Crassula portulacea Hobbit.
Wszystkim przykazałam, że mają ładnie rosnąc i przynosic Ci radośc.
Ten z największymi listkami o nieregularnym kształcie i kolorze zielonoszarym to Crassula arborescens Blue bird.
Nad fiołeczkami leży Crassula minor, a niżej dwie różne odmiany Crassula portulacea Hobbit.
Wszystkim przykazałam, że mają ładnie rosnąc i przynosic Ci radośc.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Ale bogate paczuchy do Ciebie przyszły. Też mam ginurę od Adama, a od Elci dostałam przebogatą pakę ze szczepkami
Prawda, że interesy z nimi to sama przyjemność? 
- kociara

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Niech Ci się chowają zdrowo tak w domu jak i na balkonie i działce
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- elik_49
- 1000p

Agatko, Celinko, Aloesik
Elciu dziękuję, chyba wzięły sobie do serca twoje polecenie
tylko nie wiem czy dobrze zrobiłam bo dałam je od razu do ziemi, takiej jak do kaktusów ale dodałam jeszcze troszkę drobnego żwirku a fiołaski też ładnie puszczają korzonki.
Kasiu sama przyjemność dostawać takie paczuszki jak od Eli czy Adama , nie mogę pominąć w tym miejscu również zeberki i agaM , jestem bardzo wdzięczna za wszystkie zielone które od was dostałam.
Krysiu i tu się z tobą zgodzę że takie kompozycje są ciekawsze, nie wiem dlaczego tego nie zrobiłam, ale mam 2 nowe bluszcze, myślę że zgodzą się ze sobą, a to one:
Cieszy mnie to że kwiatki podobają się, teraz parapetowe troszkę zaniedbane kosztem balkonowych i tych z przeznaczeniem na działkę, w niezbyt dużym mieszkaniu to niezły rozgardiasz się robi, już nie mogę się doczekać kiedy zrobi się naprawdę ciepło i całą wystawkę zrobię sobie na balkonie, a przy takiej pogodzie jak teraz to trochę przestawiania jest.
Begoniami zauroczyłam się kilka lat temu, staram się przetrzymywać bulwy przez zimę i później je wysadzam. W tym roku nie robiłam z braku funduszy nowych zakupów, z 5 przezimowały mi fajnie 4 i myślę że ta biała też, niestety nazwy jej nie znam. To prawda że jest ona śliczna, dla mnie jakaś wyjątkowa. Wiem że dziewczyny dzieliły bulwy na wiosnę, jak są dość duże to jest taka możliwość, jeśli poczekasz krócej niż rok i będzie czym dzielić,to będziesz w jej posiadaniu.
A to malutki kącik niektórych zielonych
Elciu dziękuję, chyba wzięły sobie do serca twoje polecenie
Kasiu sama przyjemność dostawać takie paczuszki jak od Eli czy Adama , nie mogę pominąć w tym miejscu również zeberki i agaM , jestem bardzo wdzięczna za wszystkie zielone które od was dostałam.
Krysiu i tu się z tobą zgodzę że takie kompozycje są ciekawsze, nie wiem dlaczego tego nie zrobiłam, ale mam 2 nowe bluszcze, myślę że zgodzą się ze sobą, a to one:

Cieszy mnie to że kwiatki podobają się, teraz parapetowe troszkę zaniedbane kosztem balkonowych i tych z przeznaczeniem na działkę, w niezbyt dużym mieszkaniu to niezły rozgardiasz się robi, już nie mogę się doczekać kiedy zrobi się naprawdę ciepło i całą wystawkę zrobię sobie na balkonie, a przy takiej pogodzie jak teraz to trochę przestawiania jest.
Begoniami zauroczyłam się kilka lat temu, staram się przetrzymywać bulwy przez zimę i później je wysadzam. W tym roku nie robiłam z braku funduszy nowych zakupów, z 5 przezimowały mi fajnie 4 i myślę że ta biała też, niestety nazwy jej nie znam. To prawda że jest ona śliczna, dla mnie jakaś wyjątkowa. Wiem że dziewczyny dzieliły bulwy na wiosnę, jak są dość duże to jest taka możliwość, jeśli poczekasz krócej niż rok i będzie czym dzielić,to będziesz w jej posiadaniu.
A to malutki kącik niektórych zielonych

- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
elik_49 pisze:Muszę się pochwalić jakie cuda dostałam dzisiaj od dziewczyn, ogromniaste![]()
![]()
Od agaM Agnieszki oprócz tych szczepek jeszcze różne nasionka, zwłaszcza za mak czerwony![]()
![]()
Od zeberka4 Sary, takie oto śliczne już niektóre ukorzenione![]()
Część już została posadzona, ale nie wiem jak ukorzeniać hoję, czy od razu do ziemi czy jednak ukorzenić w wodzie, może ktoś doradzi
Super,że doszły w dobrym stanie
- elik_49
- 1000p

Musze się pochwalić że "serduszka" ceropegia wooda chyba nazwy nie pomyliłam którą dostałam od zeberki ładnie wypuszcza młodziutkie listki 
I nie wiem co zrobiłam nie tak z hoją, bo to chyba korzonki pokazały się na pędzie a nie zalążki nowych pędów, poradźcie, co z tym zrobić?, jak to zauważyłam to zdjęłam przykrycie które miało pomóc w lepszym ukorzenieniu się
, jestem załamana. 

I nie wiem co zrobiłam nie tak z hoją, bo to chyba korzonki pokazały się na pędzie a nie zalążki nowych pędów, poradźcie, co z tym zrobić?, jak to zauważyłam to zdjęłam przykrycie które miało pomóc w lepszym ukorzenieniu się

- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
To widać ma super warunki tam u Ciebie! a u hojki jeżeli została nakryta to to normalne jest ;)
- elik_49
- 1000p

Saro chyba jej służy klimat, ja już pisałam że w jednym pokoju jest szczególny, tu nawet patyczek posadzony wydał by kwiaty lub owoce. To znaczy że mam się tą hoją nie martwić? to normalne
.
- kociara

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Oczywiście,o bluszczykach mowa
Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Elu bardzo dobrze zrobiłaś z gruboszkami. Na pewno ładnie Ci się w ziemi ukorzenią.
Czasami zdarza mi się ukorzeniac je też w wodzie, nawet z bardzo dobrym skutkiem.
Czasami zdarza mi się ukorzeniac je też w wodzie, nawet z bardzo dobrym skutkiem.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.