troszkę zrobiło sie cieplej ..znikam teraz do ogródka ...mam żurawki
Dziki ogródek na skarpie - cz.2
- lora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dziki ogródek na skarpie - cz.2
Ula ale z Ciebie ranny ptaszek...a ja muszę dziś coś posadzić
A ja dziś mam zły humor.A to tylko dlatego, że jak w sumie podczas miłej rozmowy gadalam z właścicielem dzialki - no zachęciłam go do sprzedaży - powiedział że jeszcze nie myśłi o tym, że ma jakieś tam problemy i dlatego nie ma na tą sprawę czasu. No ma faktycznie jakies problemy, to rozumiem, ale inaczej by mi się pracowało na prawie mojej niż na niemojej.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale ci zazdroszczę tych liliowców w paczuszce. Ciekawa jestem, jakie to będą odmiany i czy zakwitną w tym roku. Posadzisz je w róznych miejscach czy na jednej liliowcowej rabacie?
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Znowu paczuszka 
- lora

...żurawki posadzone...ale musiałam poprzenosić fiołeczki ,kamienne gożdziki ,dzwoneczki,
odętki i parę innych nie znam nazwy roślinek....oby się przyjeły trzymajcie kciuki....

...mam 12 żurawek....
...ale na tym nie skonczę jak się przyjmą...
Wandziu liliowce będą na jednej rabatce dodam do tych co mam...
odętki i parę innych nie znam nazwy roślinek....oby się przyjeły trzymajcie kciuki....

...mam 12 żurawek....
Wandziu liliowce będą na jednej rabatce dodam do tych co mam...
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Misiu śliczna obwódka z kolorowych żurawek, jak sie rozrosną, a nastąpi to bardzo szybko widok będzie wspaniały 
- lora

...Agnieszko czy u Ciebie tez tak zimno...dziś tylko posadziłam żurawki i miałam dość a mam tyle jeszcze posadzić i do tego jest bardzo mokro i na skarpie źle się chodzi choć mam trzy nogi...
...tulipanki jeszcze nie kwitną a narcyze to mają tylko zielone listki bez pączków...dlaczego
...tulipanki jeszcze nie kwitną a narcyze to mają tylko zielone listki bez pączków...dlaczego
No Misiu ja dziś poszalałam od 9-15.30 i ledwo żyję. Ale zrobiłam dużo. Zaraz wstawię u siebie fotki.
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Witaj dawno nie byłam u Ciebie ,fajny masz ten ogródeczek ,tylko leżeć i nygusować -nawet położenie pasuje i poduszki pod głowę nie trzeba
,piekną żurawkową rabatę zrobiłaś aż miło patrzeć ,a ta roślinka na żółto kwitnąca wiosną pokazała już buźkę 
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Piękny szpaler żurawek.... pozazdrościć. Mnie już w tym roku kaski zabrakło... ale w przyszłym roku.... 
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- lora

... Marzenko miło mi ponownie powitać Ciebie w moim ogródeczku..
..o ja też muszę nadrobić zaległości
Jogusiu nie mogłam oprzeć się urodzie tych cudnych żurawek
a że trafiłam na dobrego sponsora to je mam
dziś po zimnej nocy z biciem serca patrzyłam czy nie padły ale nie są w dobrej formie...
...dziś od godziny 9tej do16tej z małymi przerwami pracowałam w moim dzikim ogródeczki...
...walczyłam motyczką z zielem jaskółczym... tego to mam w nadmiarze kiedyś to przychodził pan i zbierał sobie dla kóz..ale teraz już nie choduje...no z drugim ziółkiem walczę choć pięknie kwitnie w maju na zółto... to mlecz ..ja wiem że to dobre ziółko na wątrobę ...ja wiem że można robić sałatkę ...
ja wiem że można robić miodzik ...ale ja go mam dośc niech idzie na pola i łąki...
...ale kurdybanek ..też ziółko nie ruszałam mam do niego mały sentyment...
..posadziłam liliowce...goździki...i wiele innych ...ale nie pytajcie bo, bo , no nie wiem...
...nie miałam siły robić zdjęć ...jutro postaram się coś tam sfocić...
..o ja też muszę nadrobić zaległości
Jogusiu nie mogłam oprzeć się urodzie tych cudnych żurawek
a że trafiłam na dobrego sponsora to je mam
...dziś od godziny 9tej do16tej z małymi przerwami pracowałam w moim dzikim ogródeczki...
...walczyłam motyczką z zielem jaskółczym... tego to mam w nadmiarze kiedyś to przychodził pan i zbierał sobie dla kóz..ale teraz już nie choduje...no z drugim ziółkiem walczę choć pięknie kwitnie w maju na zółto... to mlecz ..ja wiem że to dobre ziółko na wątrobę ...ja wiem że można robić sałatkę ...
ja wiem że można robić miodzik ...ale ja go mam dośc niech idzie na pola i łąki...
...ale kurdybanek ..też ziółko nie ruszałam mam do niego mały sentyment...
..posadziłam liliowce...goździki...i wiele innych ...ale nie pytajcie bo, bo , no nie wiem...
...nie miałam siły robić zdjęć ...jutro postaram się coś tam sfocić...
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Misiu dziś pogoda dopisała i widzę, ze mnóstwo pracy zrobiłaś w ogródku
Ja też bardzo sie cieszę, bo w końcu udało mi się zrobić kilka prac, które spędzały mi sen z powiek- zwłaszcza chodzi o wysadzenie lilii, ciągle coś mi przeszkadzało, jak nie deszcz to choroba....ale na szczęście już zrobione 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Znowu wcięło mi co napisałam. U mnie w nocy był przymrozek, poszły kolejne roślinki.Boję się pisać dłuższy post, bo ginie mi.
No widzisz a ja dziś zbijałam bąki w szkole:)
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.