Moja odskocznia
-
ulikmi
- 500p

- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Moja odskocznia
Witaj Oleńko
Naprawdę pracowicie spędziłaś te dwa dni
Wiosennie u Ciebie i kolorowo , widzę ,że gościa też miałaś małego skaczącego .
Olu powiedz ( jak wiesz - bo ja nie zawsze wiem co mi rośnie) co to za kwiatuszki na zdjęciu pod żabką .
U Ciebie jeszcze krokusiki kwitną u mnie już przekwitły , skalniaczki też masz śliczne ( ja ostatnio dokupiłam ich trochę to w przyszłym roku będę miała mam nadzieję całe mnóstwo ).
Mam nadzieję ,że synuś nie rozchoruje Ci się chociaż u nas od kliku dni znów jakaś epidemia grypowa panuje - w domu mam mały szpital starsza córa od wczoraj w łóżku młodsza też smarka i jeszcze na dokładkę latam do mamy bo też mi się rozłożyła - masakra .
Ale co tu się dziwić jak taka okropna pogoda .Dzisiaj jest masakrycznie zimno i wietrznie .Niby mówią ,że od niedzieli ma być już tylko cieplej .
Pozdrawiam
Naprawdę pracowicie spędziłaś te dwa dni
Wiosennie u Ciebie i kolorowo , widzę ,że gościa też miałaś małego skaczącego .
Olu powiedz ( jak wiesz - bo ja nie zawsze wiem co mi rośnie) co to za kwiatuszki na zdjęciu pod żabką .
U Ciebie jeszcze krokusiki kwitną u mnie już przekwitły , skalniaczki też masz śliczne ( ja ostatnio dokupiłam ich trochę to w przyszłym roku będę miała mam nadzieję całe mnóstwo ).
Mam nadzieję ,że synuś nie rozchoruje Ci się chociaż u nas od kliku dni znów jakaś epidemia grypowa panuje - w domu mam mały szpital starsza córa od wczoraj w łóżku młodsza też smarka i jeszcze na dokładkę latam do mamy bo też mi się rozłożyła - masakra .
Ale co tu się dziwić jak taka okropna pogoda .Dzisiaj jest masakrycznie zimno i wietrznie .Niby mówią ,że od niedzieli ma być już tylko cieplej .
Pozdrawiam
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
-
ulikmi
- 500p

- Kontakt:
No a o budce i jego lokatorze zapomniałam - super .
Ja mam trzy budki na działce nie takie ładne jak Twoja ale mam nadzieję ,że komuś się spodobają i też będę miała lokatorów .

Ja mam trzy budki na działce nie takie ładne jak Twoja ale mam nadzieję ,że komuś się spodobają i też będę miała lokatorów .
Pozdrawiam, Ulka
- wrigley
- 500p

- Od: 5 mar 2009, o 14:23
Witaj Ulciu
Te kwiatki to skalnica nie jestem pewna odmiany ale chyba saxifraga.
Łykaj witaminki i pij mleczko z miodem i czosnkiem, bo jak taki szpital dookoła, to nie wiem czy i Ciebie nie złapie.. Ja tez już czekam na te cieplejsze dni, mam jeszcze mase roboty na działce, a przy takiej pogodzie nie bardzo mam ochotę marznąć. Choć wczoraj rano było pieknie. Nalatałam się z łopatą, nie dośc że robiłam przy warzywniaczku to usuwałam zaschnietą glinę przy przedszkolakowych thujkach, czasem musiałam taką gline skopać noga żeby się rozpadła i łatwiej dała nałozyc na łopatę. Od wczoraj nie cierpię gliny. Nogi mnie bolą i mięsnie
Muszę jeszcze przesadzić ligustry do równej lini, bo jakos mocno ida łukiem...mąż z kolegą robili mi dołki 2 lata temu ale dziś nie jestem pewna czy ta praca była na trzeźwo
A ptaszki na pewno odnajdą budki, zwłaszcza teraz. Czytałam że nasi lokatorzy - sikorki w marcu tworzyły pary a okres lęgowy bedzie u nich trwał od kwietnia do poczatku lipca.
Łykaj witaminki i pij mleczko z miodem i czosnkiem, bo jak taki szpital dookoła, to nie wiem czy i Ciebie nie złapie.. Ja tez już czekam na te cieplejsze dni, mam jeszcze mase roboty na działce, a przy takiej pogodzie nie bardzo mam ochotę marznąć. Choć wczoraj rano było pieknie. Nalatałam się z łopatą, nie dośc że robiłam przy warzywniaczku to usuwałam zaschnietą glinę przy przedszkolakowych thujkach, czasem musiałam taką gline skopać noga żeby się rozpadła i łatwiej dała nałozyc na łopatę. Od wczoraj nie cierpię gliny. Nogi mnie bolą i mięsnie
A ptaszki na pewno odnajdą budki, zwłaszcza teraz. Czytałam że nasi lokatorzy - sikorki w marcu tworzyły pary a okres lęgowy bedzie u nich trwał od kwietnia do poczatku lipca.
-
ulikmi
- 500p

- Kontakt:
Naprawdę narobiłaś się - ale jakże przyjemna to praca a jakie rezultaty .
Mówią ,że na bolące mięśnie najlepsza gorąca kąpiel i magnez trzeba łykać - bo niestety po zimie to człek ma zastane gnaty , wiem po sobie
Ale jeszcze trochę i kondycja nam się poprawi
nawet żaden aerobik nie będzie potrzebny .
.
Mówią ,że na bolące mięśnie najlepsza gorąca kąpiel i magnez trzeba łykać - bo niestety po zimie to człek ma zastane gnaty , wiem po sobie
Ale jeszcze trochę i kondycja nam się poprawi
Pozdrawiam, Ulka
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Olu , napisałam Ci bardzo długiego posta, ale mnie odłączyło od forum i wsiąkł.
Pięknie uchwyciłaś sikorkę przy budce lęgowej.
Co masz zamiar posadzić w tych skrzyniach?
A gdzie fotka pola fiołkowego, o którym pisałaś u dziewczyn ?

Pięknie uchwyciłaś sikorkę przy budce lęgowej.
Co masz zamiar posadzić w tych skrzyniach?
A gdzie fotka pola fiołkowego, o którym pisałaś u dziewczyn ?
- wrigley
- 500p

Krysiu - pole fiołkowe rozkwitło,ale na spacerze miałam przy sobie tylko tel komórkowy i to kiepski - musze go w końcu zmienić
bo coraz częsciej mam ochotę zrobić z nim tak 
Ja swoje fiołeczki do ogrodu gwizdęłam z pod pracy 
- Lusia 57
- 1000p

- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Olu, ta
smutna buzia została po smutnym poście? Tak już jest, że gdy dzieci chorują to mamy się bardzo, bardzo martwią. Powolutku Olu, będzie dobrze. Idą ciepłe dni, mniej wirusów w powietrzu i okazji do zachorowań. Uszka się wygoją i wszystko będzie dobrze. Tylko trzeba coś zrobić aby w przyszłym roku historia się nie powtórzyła. Pozdrawiam i życzę Wam dużo zdrowia. 
- wrigley
- 500p

Dziękuję Lusiu
...masz rację...mam nadzieję, że te ciepłe dni faktycznie zakończą okres zachorowań...
Co do fiołków nezka - to może i ja kępkę skądś gwizdnę?
Co do fiołków nezka - to może i ja kępkę skądś gwizdnę?
-
ulikmi
- 500p

- Kontakt:
Witaj Olu
Jeśli chodzi o fiołeczki to zapraszam do siebie mam Ci ja trochę może nie bardzo wielkie ilości ale chętnie się z Tobą podzielę tym co mam
Czytam i widzę ,że kolejne problemy ale tak to juz jest ,że one lubią -nie wiem dlaczego - chodzić parami .
Ale w takim razie limit wyczerpany i już teraz będzie tylko dobrze .
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o fiołeczki to zapraszam do siebie mam Ci ja trochę może nie bardzo wielkie ilości ale chętnie się z Tobą podzielę tym co mam
Czytam i widzę ,że kolejne problemy ale tak to juz jest ,że one lubią -nie wiem dlaczego - chodzić parami .
Ale w takim razie limit wyczerpany i już teraz będzie tylko dobrze .
Pozdrawiam
Pozdrawiam, Ulka
- wrigley
- 500p

No mam nadzieje Ulciu że juz koniec tych przykrości. Jesteś Kochana, masz zdjęcie swoich fiołeczków? 
-
ulikmi
- 500p

- Kontakt:
Witaj Olu
Jak tam po weekendzie mam nadzieję ,ze problemy powolutku odchodzą
A to dla Ciebie fiołeczki jeszcze wtedy kwitnące

Pozdrawiam
Jak tam po weekendzie mam nadzieję ,ze problemy powolutku odchodzą