Działka Romy wśród jezior cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka Romy wśród jezior cz. 3

Post »

Witam wszystkich serdecznie :wit
Nie mogę się wcześniej znaleźć czasu ,ostatnio mam inwazję gości :;230

W tych liliach są Elu śniedki i pomyślałam że jak się tak mocno rozrastają, to mi zarosną lilie :;230 :;230 Nie wiem czy to są trzykrotki, dostałam od sąsiadki działkowiczki jesienią :lol: Będę mogła ją dopiero latem zapytać co to jest :?: Myślałam że od Was szybciej się dowiem ;:108

Aniu , nie powiem Ci czy to kalinolistna bo nie wiem , poszukam fotek może Ci powiedzą ..........Te bordowe obfocę jak teraz pojadę ;:138
Obrazek Taka jest w czerwcu jakbyś chciała patyczki :?:
Iwonko ,jak pojadę na pierwszego maja to podzielę ten, co chciały dziewczyny ,czy może poczekać do jesieni :?:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

To jest pęcherznica kalinolistna, mam taką samą...moja jest jeszcze młoda i nie bardzo było ją widać...mocno ja przycięłam i nawypuszczała dużo nowych gałązek. Teraz czekam na kwiatuszki takie jak u Ciebie.
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Romciu!
Różę kupiliśmy w NOMI albo Carrfourze za 5,90 zł dlatego,że ta stara niewiadomej nazwy chyba zmarzła.Boję się posadzić ją na miejsce z powodu paskudnej pogody jaka u nas panuje jest chłodno,deszczowo i duży wiatr,ostatnio 3 dni temu tylko wpadłem na działkę by zostawić tam nawóz gołębi.
Edward :wit
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Romciu ;:196 po niedzieli miałam wysłać ci roślinki a może wolisz dopiero po świętach :D bliżej twego wyjazdu na działkę :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Romciu, z pewnością nie możesz się doczekać wyjazdu na działkę ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Bardzo lubię tę pęcherznicę. Jesienią wspaniale przebarwia się na złoto :)
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w sobotni wieczór :wit
Pewnie wszyscy co mają ogródek przy domu ,dzisiaj solidnie pracowali :?: Ja niestety ,jestem na działce myślami :shock:
Aniu ,czy te gałązki wsadziłaś do ziemi :?: Ja tak robię i mam już kilka egzemplarzy ;:138 Też czekam na kwiatuszki :;230
Edwardzie ,czy nawóz gołębi będziesz jeszcze wiosną używał :?: Ja mam obiecany kurzak i taki spod krów, nie wiem czy to można używać ,czy lepiej do beczki niech poleży :?: Pogoda ma się poprawiać ,to będziesz mógł różyczkę posadzić . A może dziś posadziłeś :?:
Majeczko ,może lepiej po niedzieli . Ja wybieram się na działkę po świętach w czwartek lub w piątek , może nie zdążą dotrzeć :?: Strasznie jestem ciekawa , może mi coś zdradź ;:196
Monisiu , ;:167 nie mogę- masz rację :lol: Ale trochę za chłodno jeszcze - to jest domek letni i pieskom też by było zimno :wink: To są zmarzlaki i kanapowce :lol:
Wandziu ,też ją lubię ale mam zamiar przesadzić pod płot, żeby powstał żywopłot może jeszcze jakieś tawuły dołożę i rdest auberta . Będzie taki liściasty żywopłot , jak myślisz Wandziu :?:
To są jeszcze fotki z ostatniego wyjazdu na działkę ,puszkinia i czosnek .
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p

Post »

Romeczko ;:196 ależ niespodzianka ma być ;:224 na pewno coś zielonego będzie :;230 :;230
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju , jesteś niemożliwa ;:196
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p

Post »

Romciu ;:196 mój M też czasami tak twierdzi ;:224 niespodzianka już do ciebie leci ;:71 mam nadzieję że będziesz zadowolona :D :wit
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Romuś... posypuje głowę popiołem... ta moja skleroza... miałam Ci napisac i nie napisałam ;:223
Kiermasz już sie zaczął - w sobotę 16.04.... kupiłam tylko nawóz i uciekłam, bo tyle było wszystkiego, że bałam się, ze jak zostane chwilę dłużej. to trzeba będzie wynając dodatkowy transport... :D :D :D
Za to dzisiaj kupiłam w Biedronce różę rugosę... taka była biedniutka, za niecałe 5 zeta... no to ją uratowałam... :uszy
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko ;:167 Na pewno będę bardzo zadowolona ;:196

Ewuniu ;:167 Może to nie skleroza, tylko za dużo na tej biednej głowie :?: Też właśnie wróciłam z biedronki ale u mnie nie ma już róż tylko jakieś inne -tawuły, brzozy itp. W tym tygodniu kiermasz [może w sobotę ] pewnie nie będzie a w przyszłym tygodniu zaplanowany wyjazd na działkę ;:138
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Koniecznie obfoć wszystko...pęcherznica u mnie wypuszcza listki, mają piękny jasnożółty odcień...bardzo łatwo ją rozmnażać z patyczków. Na razie mam tylko jeden krzaczek, czy te czosnek ma rzeczywiście taki kolor jak na fotce :?:
W biedronce też widziałam róże, ciekawe w jakim stanie były korzenie :?:
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Romo!
Jeśli Masz możliwość zdobycia nawozu kurzego i obornika to teraz prawdziwy skarb.Nawóz kurzy jest bardzo ostry i lepiej zrobić z niego gnojówkę tzn zalać np. w beczce wodą i odstawić na okres co najmniej 2 tygodni a póżniej po fermentacji podlewać kwiaty roztworem 1 : 10 nie oblewając liści.Zaś obornik bydlęcy można używać np.porobić otwory w ziemi obok kwiatów i nakładać troszkę i zasypać.My w tym roku tak zasilaliśmy truskawki,można również zrobić gnojówkę i podlewać.Najlepiej jednak jesienią przekopać z ziemią i używać ziemię wiosną do nasadzeń.
Edward :wit
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie :wit
Byłam dzisiaj na działce u znajomych ;:138 Pięknie wszystko się rozwija , w słonku ciepło ale podmuchy zimne zrobiłam fotki kwiatuszków jutro wrzucę do pooglądania ;:138

Pewnie że wszystko obfocę Aniu ;:138 Zobaczę ile będzie krzaczków pęcherznicy -myślę że cztery powinny już być :roll: To jest chyba ten czosnek :wink: Obrazek

Edwardzie ,dziękuję Ci bardzo za cenne wskazówki ;:180 Wiesz jesienią mamy mało czasu,szybko robi się zimno i ciemno :( Mieliśmy taki zamiar żeby obornik przekopać - nie starczyło czasu ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”