nie kwitnie.Porównuję inne ogrody i tam jest szał.Pagoda dopiero pokazała kiełki to nie wiem co obmyśliła.
Ogródek pstrokaty
- magry
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek pstrokaty
Tajka. W tym sęk,że ja narzekam bo wiosna u mnie kiepska.Naprawdę to poza kokoryczą i pojedynczymi roślinkami to nic
nie kwitnie.Porównuję inne ogrody i tam jest szał.Pagoda dopiero pokazała kiełki to nie wiem co obmyśliła.

Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janku cieszynianka zjawiskowo piękna.
Myślałam, że moja zginęła po zimie, ale jednak wyrosła, chociaż moja to taką ubiegłoroczna bidulka.
Myślałam, że moja zginęła po zimie, ale jednak wyrosła, chociaż moja to taką ubiegłoroczna bidulka.
Na kokorycze to ja też byłbym chętny, uwielbiam je w każdej postaci
Hmmm a ta przylaszczka rzeczywiście średnio wypasiona... Sam bym się wkurzył
Hmmm a ta przylaszczka rzeczywiście średnio wypasiona... Sam bym się wkurzył
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janku nic Ci nie pisałam o liliowcach bo przecież Ci je obiecałam a tu taki paszczet , choć ciągle nie tracę nadziei bo bardzo chcę żeby jednak wypuściły , Dziś też przyglądałam się tym pustym miejscom po liliowcach .
No i to takie po 60- 80 złotych za 1 liliowca .
Janku ale ja z tej przylaszczki i tak byłabym zadowolona ,ona ma białe pełne kwiatki ?
Jeżeli chodzi o psi zęby fioletowe to u mnie ani jednego kwiatka , ale u Ani-andowan kwitną ,muszę jeszcze raz wykopać i ponownie przygotować im ziemię .
Latem wybieram się do Krakowa odwiedzę też emmoże jeszcze raz nabędę te odmiany .
2 liliowce były już kupowane ze 2,5 roku temu u Ismeny i też śladu nie ma .
Genia

No i to takie po 60- 80 złotych za 1 liliowca .
Janku ale ja z tej przylaszczki i tak byłabym zadowolona ,ona ma białe pełne kwiatki ?
Jeżeli chodzi o psi zęby fioletowe to u mnie ani jednego kwiatka , ale u Ani-andowan kwitną ,muszę jeszcze raz wykopać i ponownie przygotować im ziemię .
Latem wybieram się do Krakowa odwiedzę też emmoże jeszcze raz nabędę te odmiany .
2 liliowce były już kupowane ze 2,5 roku temu u Ismeny i też śladu nie ma .
Genia
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Kto powiedział ,że Babopielka nie ma kokoryczymagry pisze: .Dlaczego Babopielka ich nie ma?.Też mogłem worek dołożyć.
Pisałam przecież ,że przyjechały od Ciebie wraz z innymi roślinkami
Białej nie mam .
I czekam na listę
- magry

Cieszyniankom u mnie dobrze mimo że rosną na rabatce gdzie nic nie robię poza usuwaniem większych chwastów i tego co
zostanie po kokoryczy i czosnku niedżwiedzim.O liliowce Geniu nie martw się.Wystarczy mi tych co mam.Przylaszczka
powinna być w kolorze fioletowo-różowym ale jest w majtkowym./ kłopot mam z określaniem takich kolorów mimo że z racji
zawodu nie powinno go być/.Zdjęcie białej pełnej wkleja się do góry nogami.Jak przyjdzie do domu fachman to coś z tym zrobi.
Żle wyraziłem się że Babopielka nie ma kokoryczy.Powinno być " ma,ale mało ",zwłaszcza,że ja mam ich pod dostatkiem.
Więc wszystkim chętnym będę składał do woreczka,tylko trochę cierpliwości ponieważ mam mało czasu na prace ziemne.

zostanie po kokoryczy i czosnku niedżwiedzim.O liliowce Geniu nie martw się.Wystarczy mi tych co mam.Przylaszczka
powinna być w kolorze fioletowo-różowym ale jest w majtkowym./ kłopot mam z określaniem takich kolorów mimo że z racji
zawodu nie powinno go być/.Zdjęcie białej pełnej wkleja się do góry nogami.Jak przyjdzie do domu fachman to coś z tym zrobi.
Żle wyraziłem się że Babopielka nie ma kokoryczy.Powinno być " ma,ale mało ",zwłaszcza,że ja mam ich pod dostatkiem.
Więc wszystkim chętnym będę składał do woreczka,tylko trochę cierpliwości ponieważ mam mało czasu na prace ziemne.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Śliczna ta sasanka! Ten kolor
, ten kształt
.
Nadmiar kokoryczy?! Chętnie co nieco przygarnę. Mam tylko jedną jedyną
Na widok kwitnących skalnic szybciej zabiło mi serducho. Istna klejnociki. Gratuluję!
Nadmiar kokoryczy?! Chętnie co nieco przygarnę. Mam tylko jedną jedyną
Na widok kwitnących skalnic szybciej zabiło mi serducho. Istna klejnociki. Gratuluję!
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Kurcze, co za cudo ta sasanka pozbieraj nasionka może się zasieją takie piękności .
Kolor majtkowy przylaszczki
to chyba nie imponujący
na zdjęciu jest raczej biały.
Genia
Kolor majtkowy przylaszczki
Genia
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Też jeszcze takiej sasanki nie widziałam ma nie tylko śliczny kwiat ale i liście inne jak u naszych ..
- magry

tu.ja. następny woreczek kokoryczy dla Ciebie.
e-genia. bo to chyba i taki artysta co mu takie zdjęcia wychodzą.Tak naprawdę to sam jestem zaskoczony ale skleroza
to usprawiedliwia.Muszę znależć zdjęcia z ubiegłego roku i odbyć wizję lokalną.Tu nasuwa mi się brzydki kawał ale jest tak
brzydki że sam się przed sobą wstydzę.Miałem siewki papageno i chyba się to upapageniło.
a teraz skalnica Leonardo de Vinci.To pierwszy gatunek roślin na mojej liście " złota dziesiątka ".

pora,już pora wyłazić po zimowym nygustwie-zastanawia się glaucidium palmatum.

e-genia. bo to chyba i taki artysta co mu takie zdjęcia wychodzą.Tak naprawdę to sam jestem zaskoczony ale skleroza
to usprawiedliwia.Muszę znależć zdjęcia z ubiegłego roku i odbyć wizję lokalną.Tu nasuwa mi się brzydki kawał ale jest tak
brzydki że sam się przed sobą wstydzę.Miałem siewki papageno i chyba się to upapageniło.
a teraz skalnica Leonardo de Vinci.To pierwszy gatunek roślin na mojej liście " złota dziesiątka ".
pora,już pora wyłazić po zimowym nygustwie-zastanawia się glaucidium palmatum.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
Dicentra cucullaria będzie Ci pięknie kwitnąć, moja niestety chyba znowu nic - coś jej u mnie nie pasuje
A o glaucidium ostatnio rozmyślam, brać nie brać... Długo masz? Polecasz?
A o glaucidium ostatnio rozmyślam, brać nie brać... Długo masz? Polecasz?
- magry

Glaucidium posadziłem w ubiegłym roku.Lubię takie maczki.Nic więcej o niej nie powiem.Czy będzie kwitła?.Zobaczymy.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- amatorka015

- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Piekne te twoje kwiatki 
Ja pomimo swojego młodego wieku tez próbuje cos zmienic w swoim ogrodzie
Pozdrawiam:)
Ja pomimo swojego młodego wieku tez próbuje cos zmienic w swoim ogrodzie
Pozdrawiam:)
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Janku, powoli nadrabiam wielki zaległości na forum, jesteś wielki, kokorycze mnie nie kochają. Rosną, ale byle jak, chyba trzeba nad podłożem popracować.
Jak ja nie lubię roślinek przy których trzeba chodzić , dmuchać i chuchać....
Może ja dojrzeję do zajmowania się tylko ogrodem.
Jak ja nie lubię roślinek przy których trzeba chodzić , dmuchać i chuchać....
Może ja dojrzeję do zajmowania się tylko ogrodem.
- magry

iga23. Ja wprost przeciwnie,muszę je tępić.Nie wiem jaką masz glebę ale u mnie lichutki piaseczek a te kokorycze rosna
wszędzie.W słońcu i w cieniu,w krzaki wciskają się.Ja je traktuję teraz jak chwast.U mojej mamy w ogródku jest less i tam też
są.Może Tobie nie rosną inne,odmianowe.Z tymi nie będzie kłopotu.
wszędzie.W słońcu i w cieniu,w krzaki wciskają się.Ja je traktuję teraz jak chwast.U mojej mamy w ogródku jest less i tam też
są.Może Tobie nie rosną inne,odmianowe.Z tymi nie będzie kłopotu.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.