Ogrodowe marzenia
- harwi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogrodowe marzenia
Stokrotka bombowa jest! Takie toto małe ale jakie wdzięczne.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam znalazłem twój wątek i postanowiłem wpaść .Widzę bardzo kolorowo u ciebie i wiosennie .Piękna ta pełna stokrotka u mnie tylko te zwyczajne.Miłe wspomnienia liliowców .Ja nie mogę się doczekać jak zakwitną moje kupione jesienią.zapraszam z rewizytą.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Zytuś.
Wpadłam spojrzeć na twoją wiosnę a tu moje serducho się uradowało pięknymi liliowcami.
Masz już ich całkiem sporo.
Straszne są takie podkopy.
U mnie 6 lat temu wymieniali rury wodociągowe aż do drogi i też robili podkop pod żywopłotem z tui.
Wiem coś o tym bałaganie przy takich pracach.
Sporo już rozkwitło u Ciebie wiosennych kwiatków.
Teraz to już będzie tylko lepiej.
Miłego wieczoru.

Wpadłam spojrzeć na twoją wiosnę a tu moje serducho się uradowało pięknymi liliowcami.
Masz już ich całkiem sporo.

Straszne są takie podkopy.
U mnie 6 lat temu wymieniali rury wodociągowe aż do drogi i też robili podkop pod żywopłotem z tui.
Wiem coś o tym bałaganie przy takich pracach.

Sporo już rozkwitło u Ciebie wiosennych kwiatków.
Teraz to już będzie tylko lepiej.
Miłego wieczoru.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Niezła kolekcja liliowców,jednak to piekne kwiaty.Ja mam nn z biedronki i w tym roku dokupiłam jakies dwie odmiany, bo cos zauroczyły mnie te kwiaty.
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Zyto.
Podglądam Twój ogród systematycznie i nadal pełen zachwyt.
Podobnie jak i Ty dziś poleciałam wysadzić to i owo, mimo zimna - dzis dobry dzień na kwiat wg kalendarza biodynamicznego -mam nadzieje, że nam dobrze urosną.
Założyłam swój wątek, także jakbyś miała chwile wolną (wiem, że o te trudno), to serdecznie zapraszam.
Podglądam Twój ogród systematycznie i nadal pełen zachwyt.
Podobnie jak i Ty dziś poleciałam wysadzić to i owo, mimo zimna - dzis dobry dzień na kwiat wg kalendarza biodynamicznego -mam nadzieje, że nam dobrze urosną.
Założyłam swój wątek, także jakbyś miała chwile wolną (wiem, że o te trudno), to serdecznie zapraszam.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Zytko, jeśli będzie kiedyś okazja i jeśli pozwolisz
:D:D to może któregoś majowego dnia wyskoczę do Ciebie po nowe doświadczenia 

- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Liliowce posadzone...prezentują się całkiem dobrze, bo wyszczuplały przez Weekend jakoś...

Róże też już rosną

Z radością stwierdzam że jest mi niezmiernie miło Być z Wami.
Dziękuję za odwiedziny:- Wiolo, Andrzeju, Grażynko, Małgosiu, Ewo, Ulka
Postaram się wpaść do Waszych Ogrodów z rewizytą.
Ula zapraszam na swoje kresy Hrubieszowskie... termin do uzgodnienie - dziś jeszcze za wcześnie aby planować termin. Bo często odwiedzam szpital.
Zmęczyłam się niesamowicie swoim wyczynem.
Buziaczki Zostawiam Odwiedzającym moje progi

Róże też już rosną

Z radością stwierdzam że jest mi niezmiernie miło Być z Wami.

Dziękuję za odwiedziny:- Wiolo, Andrzeju, Grażynko, Małgosiu, Ewo, Ulka
Postaram się wpaść do Waszych Ogrodów z rewizytą.
Stasiu - dziękuje i wzajemnie.stasia109 pisze:Zdrówka życzę, pa, pa![]()

Ula zapraszam na swoje kresy Hrubieszowskie... termin do uzgodnienie - dziś jeszcze za wcześnie aby planować termin. Bo często odwiedzam szpital.
Zmęczyłam się niesamowicie swoim wyczynem.
Buziaczki Zostawiam Odwiedzającym moje progi

- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Witaj
Raaaaaaaaaaaaaaaany ile liliowców ??? I jakie ładne ???
Jak zaczęłam oglądać Twój wątek - tak ciągle mówiłam sobie jeszcze jedną stronkę i jeszcze jedną... I tak zaszłam bardzo daleko - ale jeszcze kawał oglądania przed mną ... jutro
Piękny masz ogród i fajne roślinki
I te niziutkie Iryski - cudne 

Raaaaaaaaaaaaaaaany ile liliowców ??? I jakie ładne ???
Jak zaczęłam oglądać Twój wątek - tak ciągle mówiłam sobie jeszcze jedną stronkę i jeszcze jedną... I tak zaszłam bardzo daleko - ale jeszcze kawał oglądania przed mną ... jutro

Piękny masz ogród i fajne roślinki

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Zytuś...masz całkiem pokaźną kolekcję liliowców.
. Już teraz ładnie się prezentują a co to dopiero będzie jak zakwitną.
. Róż sobie także nie żałowałaś..ale będzie róźano. U mnie z różami w tym roku marnie. Dużo mi wymarzło a i te trzy dokupione coś licho wyglądają. 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Zytko
nareszcie mam internet...bo coraz mi znika ...bardzo ładne liliowce
o różnych kolorach...jest miejsce dla nich...
ale się cieszę...
...rzeczywiście rewolucja ogromna w Twoim otoczeniu ale jaka wygoda...
..ja też dokumentuję nasze poczynania...

o różnych kolorach...jest miejsce dla nich...

...rzeczywiście rewolucja ogromna w Twoim otoczeniu ale jaka wygoda...
..ja też dokumentuję nasze poczynania...
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ZYTKO masz morze liliowcowe a teraz jeszcze dokupiłaś tyle róż
. Będzie pięknie kolorowo jak to wszystko zakwitnie . Czy te róże masz z nazwami
. Ruch u Ciebie jak w Rzymie ,ale za to będzie woda

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zytuś ależ miałaś niezła rewolucję w ogrodzie
Ale widzę, ze działasz jak błyskawica i już wszystko pięknie uprzątnięte i wysadzone wszystkie wykopane roślinki....i nie tylko wykopane , ale i piękne nowości
Z różyczkami przyszalałaś
Już czekam na relacje z kwitnienia 

- kogra
- Przyjaciel Forum
Woowww.....
ależ aleja liliowcowa się zrobiła.
No a druga to pewno różana będzie.
Zytuś już nie mogę się doczekać twoich letnich fotek - będzie na medal.

No a druga to pewno różana będzie.
Zytuś już nie mogę się doczekać twoich letnich fotek - będzie na medal.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Witam Miłych Gości w swoich progach.
Kropi, siąpi deszczyk cały dzień, zimno... a ja - cóż chomikowałam swoje roślinki w paczuszki i wywiozłam na przechowanie do oddalonego o 10 km - 'Pocztylionii'.... tempo Priorytet więc jutro paczuszki powinny bezpiecznie złapać świeżego powietrza...hi,hi,hi a co tam...pewnie będzie im dobrze pod innym niebem.

Przy okazji wysłałam dzisiaj nasiona fasoli "Piękny Jaś" - Wiesi -amery aby znowuż nie pokonywać drogę 10 kilometrową.
Bernaduś dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Zenuś Witaj
Kocham róże a one mnie?...mam wątpliwości. Czasem myślę sobie że to już koniec nie kupię żadnej, nie wejdę do Ogrodniczego. Liczę straty
Cóż słabość mam do nich - wpadam w amok... szok.
Misiu z każdego krzaczka coś skubnęłam. Życzę Ci abyś też za trzy latka dzieliła swoje liliowce. Ja swoje dzieliłam kiedyś potrzebującym.
Jadziuś większość róż z nazwami, żółta miniaturowa nie ma nazwy... ale takiej nie miałam więc wzięłam, i jeszcze kilka: fioletowa pnąca i dwukolorowe z Lubelskiej Szkółki.
Z Ożarowa są z nazwami, te w większości kupowałam w ubiegłych latach, były takie które mam.
Aguś Witaj
Dziękuję za pochwały na które nie zasłużyłam, daleko mnie do Twojego Ogrodu. Staram się a błędy ciągle wyłażą...znam przyczyny, kupuję większość roślin na które w danym momencie zachoruję a one nie chcą się u mnie zadomowić.
Różyczki pokażę na pewno, oby pięknie zakwitły i nie zrobiły robiły mi psikusa .
Grażynko Nie mam wszystkich kolorów Liliowców , po wczorajszym dzieleniu przed posadzeniem wygospodarowałam miejsce na kolejne.
Marzyła mi się rabata różana więc już mam całą zapełnioną, są na niej róże kupowane w ostatnich trzech latach, starsze były tak głęboko ukorzenione że postanowiłam je nie zaczepiać.
Odwiedzającym na Dobranoc

Kropi, siąpi deszczyk cały dzień, zimno... a ja - cóż chomikowałam swoje roślinki w paczuszki i wywiozłam na przechowanie do oddalonego o 10 km - 'Pocztylionii'.... tempo Priorytet więc jutro paczuszki powinny bezpiecznie złapać świeżego powietrza...hi,hi,hi a co tam...pewnie będzie im dobrze pod innym niebem.

Przy okazji wysłałam dzisiaj nasiona fasoli "Piękny Jaś" - Wiesi -amery aby znowuż nie pokonywać drogę 10 kilometrową.

Bernaduś dziękuję za odwiedziny i miłe słowa

Zenuś Witaj

Cóż słabość mam do nich - wpadam w amok... szok.
Misiu z każdego krzaczka coś skubnęłam. Życzę Ci abyś też za trzy latka dzieliła swoje liliowce. Ja swoje dzieliłam kiedyś potrzebującym.
Jadziuś większość róż z nazwami, żółta miniaturowa nie ma nazwy... ale takiej nie miałam więc wzięłam, i jeszcze kilka: fioletowa pnąca i dwukolorowe z Lubelskiej Szkółki.
Z Ożarowa są z nazwami, te w większości kupowałam w ubiegłych latach, były takie które mam.
Aguś Witaj

Dziękuję za pochwały na które nie zasłużyłam, daleko mnie do Twojego Ogrodu. Staram się a błędy ciągle wyłażą...znam przyczyny, kupuję większość roślin na które w danym momencie zachoruję a one nie chcą się u mnie zadomowić.
Różyczki pokażę na pewno, oby pięknie zakwitły i nie zrobiły robiły mi psikusa .
Grażynko Nie mam wszystkich kolorów Liliowców , po wczorajszym dzieleniu przed posadzeniem wygospodarowałam miejsce na kolejne.
Marzyła mi się rabata różana więc już mam całą zapełnioną, są na niej róże kupowane w ostatnich trzech latach, starsze były tak głęboko ukorzenione że postanowiłam je nie zaczepiać.
Odwiedzającym na Dobranoc

- kogra
- Przyjaciel Forum
I dobrze zrobiłaś.
Róże które już głęboko są ukorzenione żle znoszą przesadzanie a czasem nawet giną.
Więc lepiej niech rosną tam gdzie są i cieszą twoje i nasze oczy.

Róże które już głęboko są ukorzenione żle znoszą przesadzanie a czasem nawet giną.
Więc lepiej niech rosną tam gdzie są i cieszą twoje i nasze oczy.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki