Witam Odwiedzających moje "Ogrodowe marzenia"
Wiesia - amery przysłała mi
czosnek. Dziękuję.
Małgoś Iryski są w każdym ogrodniczym i na dodatek niedrogie.
Misiu ja też uwielbiam wiosnę, poczyniłam spore zakupy które czekają na wysadzenia.
Wyczytałam że miałaś pomoc ogrodową? Brawa się należą Uli i
Jutro postaram się zadzwonić.
Ula dobry pomysł bo w donicach można robić wymianę roślin tuż po przekwitnięciu.
W ubiegłym roku wszystkie nowo zakupione narcyzy i lilie posadziłam w donicach...i do ziemi, ładnie rosną.
EwkaEs pisze:Zyto Kupiłam...ciemierniki... kremowo zielonkawy.
Witaj Ewuś ile kosztował ten kremowo zielonkawy ciemiernik?
Wczoraj straciłam sporo kasy na róże - cztery wypadły po zimie... weszłam celem uzupełnienia ubytków i kupiłam oczywiście 15 sztuk.
Stoją w pudełku jeszcze nie uwidocznione na fotce.
W mojej przygranicznej wiosce rewolucja, bo wodociąg budują więc biegam i ratuję każdą żywą istotę liściastą. Wykopałam wszystkie liliowce i stoją w workach które zabezpieczają korzenie przed wyschnięciem..
Zioła przeniosłam już w inne miejsce. Oj czeka mnie dużo pracy bo to dopiero główna nitka wodociągowa. Jak będziemy podłączać się do tej głównej nitki to kilka iglaków (w tym dwa już duże od Tadeusza muszę przesadzić) dwie jabłonki stracę, za to z dumą będę mogła stwierdzić że jestem europejczykiem...hi,hi...
Zenuś 
Mnie też udało się kupić kilka host. Zamówiłam u Iguni wszystkie nowości żurawek i czekam na przesyłkę. Czy Ty zamawiałaś żurawki w tym samym źródle co ja?
Moniś pogadamy bo podobno wróciłam do 300 minut w domowym ( ale jestem ostrożna bo umowa do mnie nie dotarła) więc w komórkowych więcej minut dla Was zostanie.
Kupiłam takie lilie,,,
Jadziuś - też ziąb że nosa z domu nie wysadzam.
Czekamy na malarzy, a Ci przekładają termin... farby czekają a ja tracę nadzieję że na Święta będzie dom lśnił.
Tydzień upłynął nam na zasilaniu zbóż i rzepaku azotem....
Kupiłam też cztery odmiany mieczyków i nasiona warzyw. Jutro zrobię fitki
Dla Odwiedzających na Dobranoc ...Krokus Chrysanthus "Ryby Giant"
Moniś
... kwitnie jak szalony ... już trzeci pąk się wynurza....