Czarna folia jest dobra na chwasty, ale ma wady: utrudnia nawożenie, spulchnianie gleby, a wiatr z niej zdmuchuje korę, wiórki i co tylko wysypiesz. Widoczna folia trochę psuje efekt pracy.Mam czarną folię na grządce z borówkami i dostaję szału, jak mi wyłazi folia spod kory.
Ogród Dorbie
Re: Ogród Dorbie
Ładne wrzosowisko. Widać, że masz zapał do robienia ogrodu. Życzę powodzenia!
Jak urosną posadzone roślinki to będzie efekt! Dobrze, że zaczęłaś od projektu. Tak się robi ogród.
Czarna folia jest dobra na chwasty, ale ma wady: utrudnia nawożenie, spulchnianie gleby, a wiatr z niej zdmuchuje korę, wiórki i co tylko wysypiesz. Widoczna folia trochę psuje efekt pracy.Mam czarną folię na grządce z borówkami i dostaję szału, jak mi wyłazi folia spod kory.
Mój koci raj-zapraszam...
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko, ale to śliczne,dorbie pisze:....
Dzięki
To nie folia a agrowłóknina. Gdybym miała więcej kory tak 5cm to by bylo ok, ale ja trochę na tym oszczedzalam, niestety
Na skosach to jest problem. Ale nie wyobrażam sobie pielic tych powierzchni, chyba bym musiała się tylko tym zajmować 
To nie folia a agrowłóknina. Gdybym miała więcej kory tak 5cm to by bylo ok, ale ja trochę na tym oszczedzalam, niestety
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko i tak będzie, bo pewnie nie zniesiesz widoku chwastów.

- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zastanawiam się, czy to coś zielonego z żółtymi kwiatkami to nie jest rozchodnik ostry? Kupiłam podobny, malutki... 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Nie wiem Agatko, co to jest, bo kupiłam na bazarku na Chełmie, a ta babka nie umiała mi powiedziec co to tylko ze lubi słońce
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Przepraszam że się wcinam, ale to na pewno nie jest rozchodnik ostry. A prześliczna roślinka i kwitnie na żółto!( to jeden z moich ulubionych kolorów na działce )
Dorotko - wyczytałam że masz córcię Tosię. A ja mam wnuczkę Tosię
- Sure

no dobrze, szukam dalej... ale może jakiś z rozchodników? Przypomina mi trochę to: http://plantsgallery.blogspot.com/2009/ ... -biay.html
tylko nie wiem, jak kwitnie?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
amba19 pisze:Przepraszam że się wcinam, ale to na pewno nie jest rozchodnik ostry. A prześliczna roślinka i kwitnie na żółto!( to jeden z moich ulubionych kolorów na działce )
Taki mam też, jest innySure pisze:
no dobrze, szukam dalej... ale może jakiś z rozchodników? Przypomina mi trochę to: http://plantsgallery.blogspot.com/2009/ ... -biay.html
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Oooooodorbie pisze:amba19 pisze:Przepraszam że się wcinam, ale to na pewno nie jest rozchodnik ostry. A prześliczna roślinka i kwitnie na żółto!( to jeden z moich ulubionych kolorów na działce )
Dorotko - wyczytałam że masz córcię Tosię. A ja mam wnuczkę TosięKochana, córcie to bym jeszcze chciała mieć, a mam dwoch synków
Kube i Huberta
- Sure

a czy na tej stronie któryś przypomina tę roślinę? Jest jeden kwitnący na żółto, chyba listki ma jednak inne...dorbie pisze:Taki mam też, jest innySure pisze:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Krysiu to tak kwitnie w czerwcu/lipcu i nie wiemy co to jest. Teraz jest czerwonawe na zdjeciach wyzej jest chyba 5teIgnis05 pisze:Dorotko, ale to śliczne,dorbie pisze:....czy to teraz jeż kwitnie ?
Słuchajcie, poszukalam i jest to na pewno DELOSPERMA!
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Dorotko pisałam chyba już na poczaątku że to delosperma i że jest mam też różową [parę postów wcześniej]