Ogródek Przemka cz.2
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 31 mar 2011, o 17:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Przemka cz.2
No a powiedz mi gdzie w którym miejscu Twoja działeczka się znajduję??? I co będziesz tam porabiał oczywiście???
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No na działce to ja mam cały czas co robić. Obecnie walczę z podagrycznikiem w miejscu gdzie parę lat temu posadziłem ranniki.
-
- 0p - Nowonarodzony
Słuchaj Przemku, dobrze że chociaż masz coś do roboty, myślę że to Cię nie zniechęca to co Ty robisz, jest jakaś możliwość pomocy Tobie na działce?
Aha, a działkę to masz na ulicy Mickiewicza, czy gdzie dokładnie??? Pozdrawiam

- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Uuuu.... szkoda takiej ilości bo to piękne kwiaty.przemek1136 pisze:Cyklameny były sadzone w postaci bulw. Nie pamiętam dokładnie ale chyba 3 bulwy w koszyczku. Co do irysków to z 200 cebul się zmarnowało, bo już nie miałem ani miejsca ani ochoty na ich sadzenie.
U mnie w tym roku zakwitły pierwsze okazy od Ciebie

A przebiśniegi które kupiłem nawet nie wykiełkowały

-
Kochani! Z różnych powodów postanowiłem sobie wziąć urlop od forum "na podratowanie zdrowia".
Specjalnie dla Was z Agnieszką (Saaga) pojechaliśmy wczoraj do szkółki "Zygmunta" czyli pana Zbyszka. Firma w całości została przejęta przez jego syna Marcina, więc jeśli chodzi o zakupy to należy się kontaktować z Marcinem. Jak dostanę listę roślin to wrzucę ją do tematu "szkółka Zygmunta". Na razie nie ma wiele do kupienia. Wiosna w szkółce jest bardzo opóźniona i na polach pustki choć w tunelu praca wre.
Vita Oczywiście, że nie opisując zdjęć w swoim wątku szedłem na łatwiznę ale o roślinkach szerzej starałem się odpowiadać w wątkach tematycznych. Szkoda, że chcesz zrezygnować z wymiany roślin (w każdym razie lilie będą na Ciebie czekały a w najgorszym razie oddam jesienią czosnek)
ulakonie-funkie zaledwie w pąkach ale widziałem jakieś nowe odmiany.
111agnieszka - w ofercie jest 7 kolorów (odmian?-dokładnie nie wiem) lili wodnych
A teraz już tylko zdjęcia. Do zobaczenia zimą!

Specjalnie dla Was z Agnieszką (Saaga) pojechaliśmy wczoraj do szkółki "Zygmunta" czyli pana Zbyszka. Firma w całości została przejęta przez jego syna Marcina, więc jeśli chodzi o zakupy to należy się kontaktować z Marcinem. Jak dostanę listę roślin to wrzucę ją do tematu "szkółka Zygmunta". Na razie nie ma wiele do kupienia. Wiosna w szkółce jest bardzo opóźniona i na polach pustki choć w tunelu praca wre.
Vita Oczywiście, że nie opisując zdjęć w swoim wątku szedłem na łatwiznę ale o roślinkach szerzej starałem się odpowiadać w wątkach tematycznych. Szkoda, że chcesz zrezygnować z wymiany roślin (w każdym razie lilie będą na Ciebie czekały a w najgorszym razie oddam jesienią czosnek)
ulakonie-funkie zaledwie w pąkach ale widziałem jakieś nowe odmiany.
111agnieszka - w ofercie jest 7 kolorów (odmian?-dokładnie nie wiem) lili wodnych
A teraz już tylko zdjęcia. Do zobaczenia zimą!

Wiesz co , Przemku? Uważam ,że to nie fair pozbawiać nas ( mnie) Twoich fachowych uwag i porad dotyczących uprawy warzyw....Zawsze je chętnie czytałam i korzystałam w miarę potrzeb.Ja się tak nie bawię! Do zimy chcesz nas opuścić? Na palcach jednej ręki można policzyć Twoje zimowe posty...Czekaj , tylko przyjedź do Wrocka,,,, 

Pozdrawiam,Małgorzata
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szkoda ,wielka szkoda .
Jak możesz
pozbawiać mnie
czytania Twoich wyczerpujących wiadomości z życia roślin
Boleję bardzo nad tym ,że mieszkamy tak daleko od siebie ....
Kurczę szkoda ....
Już myślałam,że będę sępić od Cibie COŚ ,a Ty na urlop od forum się wybierasz
No cóż.......BYWAJ
...mimo wszystko 
Jak możesz

Boleję bardzo nad tym ,że mieszkamy tak daleko od siebie ....
Kurczę szkoda ....

Już myślałam,że będę sępić od Cibie COŚ ,a Ty na urlop od forum się wybierasz

No cóż.......BYWAJ

-
- 0p - Nowonarodzony
Przemku, szkoda że nas opuszczasz
(( Na tak długo, bardzo mi się podobały/ją te zdjęcia które wrzucałeś na forum i to że opisywałeś krok po kroku, słuchaj ja jestem z Lubartowa, więc wiesz w każdej chwili możemy się spotkać na działeczce, fajnie by było jak byś jakiś kontakt do siebie zostawił... Pozdrawiam, i życzę miłego wieczoru 

-
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Tak. Tawułki piękne, próbowałam je wprowadzić do swojego ogrodu, ale nie odniosłam sukcesu, może jednak warto spróbować jeszcze raz. Cieszę się, że wątek ożył na nowo 

Wow! Czyżbyś zdecydował się wrócić do nas wcześniej ?
Rzeczywiście , Tawułki wyglądają imponująco! Liliowce zresztą też będą , jak widać , obficie kwitnąć! A jak te odmiany kupowane u mnie? Kwitną już? Masz zdjęcia? Pokaż , nie bądź taki....
no i pomidorki też , bo u Ciebie na pewno już dojrzewają.

Rzeczywiście , Tawułki wyglądają imponująco! Liliowce zresztą też będą , jak widać , obficie kwitnąć! A jak te odmiany kupowane u mnie? Kwitną już? Masz zdjęcia? Pokaż , nie bądź taki....

Pozdrawiam,Małgorzata
-

Bufo-bufo Przez 2 lata aklimatyzowałem tawułki na bardzo nasłonecznionym stanowisku i mimo podlewania (fakt, że czasami o nich zapominałem) poniosłem kompletną porażkę. Wynędzniałe roślinki (nie wyglądały wtedy najlepiej) przesadziłem pod drzewa i efekt jest widoczny.
basow@ Obiecałem sobie kiedyś, że w sprawie pomidorów nie będę się wypowiadał na forum no ale zdjęcia proszę bardzo. "Wrocławskie" liliowce nie wyglądają najpiękniej ale zaczynają w tym roku kwitnąć. Zdjęcia wrzucę w najbliższych dniach.
Tfu, tfu , na psa urok!
Piękne pomidorki! W tym roku też posadziłeś San Marzano? Tak mi się wydaje przynajmniej... Sprawdziły się suszone?
Liście na dole poobrywane , no , ale skoro Ci dojrzewają już , to nic dziwnego...
A jak w tunelu udają Ci się Bycze serca? Coś mnie korci ,żeby w przyszłym roku spróbować pod osłoną , bo w gruncie zupełnie mi się udawały... Wróć..... ,źle zadałam pytanie.
To ,że Ci się pięknie udają to widać , po ilości owoców. Chciałam zapytać jak one zachowują się pod względem żarłoczności i ewentualnych chorób ...Bardziej wymagające od innych?
A na ostatniej fotce - co to za odmiana? Pięknie zawiązała grono - b.dużo pomidorów! Wszystkie grona mają tyle owoców?

A jak w tunelu udają Ci się Bycze serca? Coś mnie korci ,żeby w przyszłym roku spróbować pod osłoną , bo w gruncie zupełnie mi się udawały... Wróć..... ,źle zadałam pytanie.

A na ostatniej fotce - co to za odmiana? Pięknie zawiązała grono - b.dużo pomidorów! Wszystkie grona mają tyle owoców?
Pozdrawiam,Małgorzata
-