Ogródek Przemka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Uzzzytkownik
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 31 mar 2011, o 17:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Przemka cz.2

Post »

No a powiedz mi gdzie w którym miejscu Twoja działeczka się znajduję??? I co będziesz tam porabiał oczywiście???
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No na działce to ja mam cały czas co robić. Obecnie walczę z podagrycznikiem w miejscu gdzie parę lat temu posadziłem ranniki.
Uzzzytkownik
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Słuchaj Przemku, dobrze że chociaż masz coś do roboty, myślę że to Cię nie zniechęca to co Ty robisz, jest jakaś możliwość pomocy Tobie na działce? :-) Aha, a działkę to masz na ulicy Mickiewicza, czy gdzie dokładnie??? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

przemek1136 pisze:Cyklameny były sadzone w postaci bulw. Nie pamiętam dokładnie ale chyba 3 bulwy w koszyczku. Co do irysków to z 200 cebul się zmarnowało, bo już nie miałem ani miejsca ani ochoty na ich sadzenie.
Uuuu.... szkoda takiej ilości bo to piękne kwiaty.
U mnie w tym roku zakwitły pierwsze okazy od Ciebie :tan
A przebiśniegi które kupiłem nawet nie wykiełkowały :(
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani! Z różnych powodów postanowiłem sobie wziąć urlop od forum "na podratowanie zdrowia".

Specjalnie dla Was z Agnieszką (Saaga) pojechaliśmy wczoraj do szkółki "Zygmunta" czyli pana Zbyszka. Firma w całości została przejęta przez jego syna Marcina, więc jeśli chodzi o zakupy to należy się kontaktować z Marcinem. Jak dostanę listę roślin to wrzucę ją do tematu "szkółka Zygmunta". Na razie nie ma wiele do kupienia. Wiosna w szkółce jest bardzo opóźniona i na polach pustki choć w tunelu praca wre.

Vita Oczywiście, że nie opisując zdjęć w swoim wątku szedłem na łatwiznę ale o roślinkach szerzej starałem się odpowiadać w wątkach tematycznych. Szkoda, że chcesz zrezygnować z wymiany roślin (w każdym razie lilie będą na Ciebie czekały a w najgorszym razie oddam jesienią czosnek)

ulakonie-funkie zaledwie w pąkach ale widziałem jakieś nowe odmiany.

111agnieszka - w ofercie jest 7 kolorów (odmian?-dokładnie nie wiem) lili wodnych

A teraz już tylko zdjęcia. Do zobaczenia zimą!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Wiesz co , Przemku? Uważam ,że to nie fair pozbawiać nas ( mnie) Twoich fachowych uwag i porad dotyczących uprawy warzyw....Zawsze je chętnie czytałam i korzystałam w miarę potrzeb.Ja się tak nie bawię! Do zimy chcesz nas opuścić? Na palcach jednej ręki można policzyć Twoje zimowe posty...Czekaj , tylko przyjedź do Wrocka,,,, :twisted:
Pozdrawiam,Małgorzata
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Szkoda ,wielka szkoda .
Jak możesz ;:14 pozbawiać mnie ;:14 czytania Twoich wyczerpujących wiadomości z życia roślin ;:14
Boleję bardzo nad tym ,że mieszkamy tak daleko od siebie ....
Kurczę szkoda .... :!:
Już myślałam,że będę sępić od Cibie COŚ ,a Ty na urlop od forum się wybierasz ;:14 :(
No cóż.......BYWAJ :wit ...mimo wszystko :!:
Uzzzytkownik
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Przemku, szkoda że nas opuszczasz :((( Na tak długo, bardzo mi się podobały/ją te zdjęcia które wrzucałeś na forum i to że opisywałeś krok po kroku, słuchaj ja jestem z Lubartowa, więc wiesz w każdej chwili możemy się spotkać na działeczce, fajnie by było jak byś jakiś kontakt do siebie zostawił... Pozdrawiam, i życzę miłego wieczoru :)
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Galtonie w tym roku bez rewelacji ale za to tawułki mają się dobrze.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Tak. Tawułki piękne, próbowałam je wprowadzić do swojego ogrodu, ale nie odniosłam sukcesu, może jednak warto spróbować jeszcze raz. Cieszę się, że wątek ożył na nowo :)
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wow! Czyżbyś zdecydował się wrócić do nas wcześniej ? :D
Rzeczywiście , Tawułki wyglądają imponująco! Liliowce zresztą też będą , jak widać , obficie kwitnąć! A jak te odmiany kupowane u mnie? Kwitną już? Masz zdjęcia? Pokaż , nie bądź taki.... ;:180 no i pomidorki też , bo u Ciebie na pewno już dojrzewają.
Pozdrawiam,Małgorzata
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Bufo-bufo Przez 2 lata aklimatyzowałem tawułki na bardzo nasłonecznionym stanowisku i mimo podlewania (fakt, że czasami o nich zapominałem) poniosłem kompletną porażkę. Wynędzniałe roślinki (nie wyglądały wtedy najlepiej) przesadziłem pod drzewa i efekt jest widoczny.
basow@ Obiecałem sobie kiedyś, że w sprawie pomidorów nie będę się wypowiadał na forum no ale zdjęcia proszę bardzo. "Wrocławskie" liliowce nie wyglądają najpiękniej ale zaczynają w tym roku kwitnąć. Zdjęcia wrzucę w najbliższych dniach.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tfu, tfu , na psa urok! :shock: Piękne pomidorki! W tym roku też posadziłeś San Marzano? Tak mi się wydaje przynajmniej... Sprawdziły się suszone? :D Liście na dole poobrywane , no , ale skoro Ci dojrzewają już , to nic dziwnego...
A jak w tunelu udają Ci się Bycze serca? Coś mnie korci ,żeby w przyszłym roku spróbować pod osłoną , bo w gruncie zupełnie mi się udawały... Wróć..... ,źle zadałam pytanie. ;:14 To ,że Ci się pięknie udają to widać , po ilości owoców. Chciałam zapytać jak one zachowują się pod względem żarłoczności i ewentualnych chorób ...Bardziej wymagające od innych?
A na ostatniej fotce - co to za odmiana? Pięknie zawiązała grono - b.dużo pomidorów! Wszystkie grona mają tyle owoców?
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Tuwałki wyglądaja wspaniale.
;:138
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basow@ Po raz pierwszy zakwitły liliowce z Wrocławia. Ale ogólnie krzaczorki rosną powoli i troszeczkę chorują. Schow Grim i Little Girl (na pierwszym zdjęciu) a French Doll w całości na zdjęciu drugim. Kwitnie jeszcze Tiny Tim ale też po jednym kwiatku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”