Ogród Atki
-
muchazezlotym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Atki
Beatko, Ann Kulpa Ci najwyraźniej zmutowała
- masz dwie różne hosty, co najważniejsze jedną własnej hodowli!

- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O kurka! Ta hosta to jak z holenderskiego katalogu! Zazdraszczam! Jest jak... królewna! Cudo!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Atka-a1

- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Ciekawe tylko jak będzie wyglądała później. Co dziwniejsze, ona miała kilka pąków, ale była niepodzielna - wiesz pewnie o co chodzi? Chciałyśmy ją od razu z Zanna ciachnąć i podzielić i odłożyłyśmy podział do lata. Teraz nie wiem co robićmuchazezlotym pisze:Beatko, Ann Kulpa Ci najwyraźniej zmutowała![]()
![]()
![]()
- masz dwie różne hosty, co najważniejsze jedną własnej hodowli!
![]()
![]()
To się nazywa mieć mieszane uczucia
Dzięki w jej imieniutakasobie pisze:O kurka! Ta hosta to jak z holenderskiego katalogu! Zazdraszczam! Jest jak... królewna! Cudo!
Wszystkie hosty od kilku dni są na dworzu. Nawet na czas wiatrów ich nie chowam, sprawdzam tylko czy nie wieje od tej strony.
Jeżeli będą miały być przymrozki, to schowam do domu.
Niedługo zakwitnie Trillium

Zobaczyłam hosty u Ciebie na 1 stronce i na ostatniej tulipany i normalnie.. piękności! Marzę by się dochować włąsnych:)
-
muchazezlotym

- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
Odłóżcie podział na później, jak już się porządnie rozwinie, będzie łatwiej stwierdzić jak najlepiej ciąć kłącze, aby oddzielić mutanta....
- elila
- 1000p

- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Kontakt:
Piękna hosta, jak ci się nie podoba to ja chętnie przygarnę, tak sie składa, że właśnie zakładam hostarium...

- Atka-a1

Ula, jeżeli chodzi o t. Toronto, to możesz dostać je ode mnie - oczywiście latem, jak już obeschną liścieulakonie pisze:Zobaczyłam hosty u Ciebie na 1 stronce i na ostatniej tulipany i normalnie.. piękności! Marzę by się dochować włąsnych:)
Tak zrobimy, tylko wiesz jak się dłuży takie czekaniemuchazezlotym pisze:Odłóżcie podział na później, jak już się porządnie rozwinie, będzie łatwiej stwierdzić jak najlepiej ciąć kłącze, aby oddzielić mutanta....
Podoba się, podobaelila pisze:Piękna hosta, jak ci się nie podoba to ja chętnie przygarnę, tak sie składa, że właśnie zakładam hostarium...![]()
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatko, czy swoje rośliny traktujesz ciepłym powietrzem?
Już tyle ich u Ciebie kwitnie!! U mnie brunnery dopiero nieśmiało wychodzą z ziemi
Bardzo ładne ciemierniki i Negro Boy
Mam mnóstwo krokusów, a ten mi jakoś umknął 
Bardzo ładne ciemierniki i Negro Boy
- Atka-a1

Moniko suszarkąMonia68 pisze:Beatko, czy swoje rośliny traktujesz ciepłym powietrzem?Już tyle ich u Ciebie kwitnie!! U mnie brunnery dopiero nieśmiało wychodzą z ziemi
![]()
Bardzo ładne ciemierniki i Negro BoyMam mnóstwo krokusów, a ten mi jakoś umknął
Nie, same tak rosną. Ale jak przejdę się po ogrodach, to widzę, że w wielu już więcej roślin kwitnie. Ma to swoje dobre strony
u innych się napatrzę, a potem mogę obejrzeć u siebie
-
hutkow

- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witam Cię Beatko!
Odbyłem spacerek po Twoim ogrodzie,masz bardzo piękne kwiaty.Na pewno cały ogród jest śliczny dlatego ciekawi mnie jego widok.Pokaż fotki w szerszym ujęciu abym mógł podziwiać ogród być może,że odkryję coś do zastosowania w naszym leśnym ogrodzie.
Edward
Odbyłem spacerek po Twoim ogrodzie,masz bardzo piękne kwiaty.Na pewno cały ogród jest śliczny dlatego ciekawi mnie jego widok.Pokaż fotki w szerszym ujęciu abym mógł podziwiać ogród być może,że odkryję coś do zastosowania w naszym leśnym ogrodzie.
Edward
-
marzenaF
- 1000p

- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Oj dopiero skończyłam się szwendać
Jest co oglądać Atko.
dla właścicielki ogród jak marzenie 
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
- Atka-a1

Witaj Edwardziehutkow pisze:Witam Cię Beatko!
Edward
na razie szerszego ujęcia nie ma co pokazywać, mało roslin wyszło jeszcze po zimie. Poza tym to mały ogród i pokazywać można go tylko kawałkami
Witaj MarzenkomarzenaF pisze:Oj dopiero skończyłam się szwendaćJest co oglądać Atko.
dla właścicielki ogród jak marzenie
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Witaj Beatko
Masz przesliczny ogród....powtarzam sobie-nie właź do nowych bo przepadniesz
a gdzie tam.....
no i wpadłam ....u Ciebie.....przejrzałam poczatek i koniec.....został mi środek.....oddech miedzy sprzątaniem
Przecudne ciemierniki i przylaszczki...
gdzie TY je zdobywasz
u nas nie ma takich pięknot
Powiedz mi jeszcze jak ma się ten fiołek japoński???
I mam pytanie-czy wysiała Ci się szałwia muszkatałowa?
Masz przesliczny ogród....powtarzam sobie-nie właź do nowych bo przepadniesz
no i wpadłam ....u Ciebie.....przejrzałam poczatek i koniec.....został mi środek.....oddech miedzy sprzątaniem
Przecudne ciemierniki i przylaszczki...
- Atka-a1

Witaj Grażynkograzynarosa22 pisze:Witaj Beatko![]()
Masz przesliczny ogród....powtarzam sobie-nie właź do nowych bo przepadniesza gdzie tam.....
no i wpadłam ....u Ciebie.....przejrzałam poczatek i koniec.....został mi środek.....oddech miedzy sprzątaniem![]()
Przecudne ciemierniki i przylaszczki...![]()
gdzie TY je zdobywasz
u nas nie ma takich pięknot
![]()
Przylaszczki kupowałam w sklepie w Raszynie, ale gdziś ze dwa lata temu trafiła się dostawa ciekawych siewek. wszystko to nobiliski, z jednym wyjątkiem H. transsylvanica, którą kupowałam u pana Szewczyka w Łodzi. Trzeba polować, albo poszukać nasion. Tylko wysiewa się świeże nasiona, więc w tym jest trudność. Przyznam sie, że swoje wysiewałam przy matecznych, ale maluchów nie widzę
Ciemierniki tez kupowane na miejscu, albo w W-wie. najlepiej kupować z kwiatami, w Obi też kupilam dwa lata temu ładnego.
Na fiołka na razie czekam