Małgosiu - jeśli mi podasz adres na pw to mogę Ci wysłać te nasionka pomidorów jeszcze teraz.
Eukomis - witam miłego , nowego gościa.
No tak - ten dzwonek nie nadąży chyba rosnąć bo takie jest nim zainteresowanie.

ale w zeszłym roku nie zrobił nasion. Dlatego wszystkim chęnym odkopywałam po korzonku, używając do tego kilofa ! Tak, tak, to nie przesada. Robi korzeń palowy podobnie jak chrzan, rozgałęziony u góry i na głębokość do której się jeszcze nie dokopałam. Pierwsz raz w życiu mam roślinę która tworzy takie korzenie.
Ale jeżeli interesuje Cię ta roślinka to przypomnij się jesienią, kiedy zacznie się sępienie.
Pomidor bycze serce u nas nazywane bawolim sercem znam. Jest bardzo duży, smaczny z delikatną skórką i wypełnionymi komorami nasiennymi. Natomiast ten o którym była mowa jest średniej wielkości do dużej z trochę twardszą skórką ale za to długo można go przechowywać i rośnie i owocuje aż do póżnej jesieni. Czego nie można powiedzieć o bawolim sercu.
Cieszę się że wpadłaś i że mój kogrobusz podobał Ci się. Wpadaj kiedy tylko przyjdzie Ci na to ochota.
Aniu - bardzo się cieszę, że wpadasz i że mój ogródek jest dla Ciebie interesujący. Wpadaj kochana kiedy zechcesz !
Zawsze jesteś mile widziana.