Moje doniczkowce - Antooosia
- Antooosia
- 1000p

- Od: 8 sty 2008, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mirabilis,Ziel-ona dziękuję za identyfikację.A co taka radermachera lubi?Mirabilis na każde smuteczki-najlepsze roślineczki
.Gdyby z tej mojej coś się dało..to bym się z Tobą podzieliła,ale nie za bardzo jest na razie z czego
Ziel-ona niestety nie fiołeczki,lecz prymuleczki
.Choć na fiołeczki też miałam ochotę,ale jeden kosztował 7zł,a tu za trzy sztuki zapłaciłam 6,więc rachunek prosty...
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
- Ziel-ona
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2007, o 21:19
Fiołeczki mi w głowie Antooosiu
A co do radermachery to niedawno sporo tu o niej pisano, ale u kogo to było...hmmm. Jak dobrze pamiętam jest dość kapryśna, nie lubi przestawiania, wymaga jasnego stanowiska z rozproszonym światłem, lubi ciepło, zraszanie, podlewać ją należy dość często by nie dopuścić do przeschnięcia bryły korzeniowej. Aaa i jak jest już duża to często traci dolne liście. Ja życzę samych sukcesów w jej uprawie 
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Antooosiu - śliczne nabytki
. Zrobiło się bardzo wiosennie.
Jutro lecę do Castoramy
Jutro lecę do Castoramy
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Antosiu w końcu i ja odwiedziłam twój domek. Roślinki też masz niczego sobie. Zwłaszcza te duże okazy, moja szeflera dobiero sie zakorzeniłą i jest taka tyci
.
Powiadz mi proszę co zrobiłaś z anturium, że tak ładnie kwitnie, ja swoje przyniosłam z pracy, bo nikt nie dbał o niego i na razie stoi w miejscu
, ani jednego listka nie wypuścił.
Powiadz mi proszę co zrobiłaś z anturium, że tak ładnie kwitnie, ja swoje przyniosłam z pracy, bo nikt nie dbał o niego i na razie stoi w miejscu
- Antooosia
- 1000p

- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Agnieszkobardzo milo było mi Ciebie gościć
.Anturium rośnie w uniwersalnej ziemi,na dnie ma warstwę kamyczków,staram się,by cały czas mialo lekko wilgotną ziemię i często je zraszam,bo to bardzo lubi.Ot-cała filozofia.Myślę,że musisz poczekać,by Twoje się zaklimatyzowało,a zobaczysz,że jeszcze chwila i też zacznie odwdzięczać się za Twoją troskliwą opiekę. 
Pozdrawiam,Kinga.