Czy cyprysik to cyprysik nutkajski 'Variegata'? Bardzo ładnie wygląda i tak myślę co by go na listę chciejstw nie wpisać
Ogródek rozmaitości - darob66
- 7koliberek9
- 200p

- Od: 17 mar 2008, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek rozmaitości - darob66
Trochę mnie przytkało jak zobaczyłam kwitnące tulipany i sasanki
Wiosna u Ciebie robi wrażenie
Czy cyprysik to cyprysik nutkajski 'Variegata'? Bardzo ładnie wygląda i tak myślę co by go na listę chciejstw nie wpisać
Ogrodowe tęsknoty Justyny - Zapraszam:)
Zdecydowanie bliżej do Gorzowa, ale spieszę donieść, że i u mnie już tulipanki się otwierają, ale sasankom to jeszcze daleko...darob66 pisze: Anetka ciekawa jestem z której części Ziemi Lubuskiej Jesteś,bliżej Ci go Gorzowa ,czy może do Zielonej Góry ?
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marzenka ma chyba podpędzone trójlisty , moje też jeszcze z ziemi nie wychodzą.
- darob66

- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Kontakt:
Witam;
dziękuję WSZYSTKIM MIŁYM GOŚCIOM za odwiedzinki
Piotrze ,zapowiadają na dniach wysokie temperatury,więc wszystkie ogrody zrobią się kolorowe.
Geniu,ja też raz kupiłam na all.trójlista Luteum,właśnie żółtego ,o którym Ty jeszcze Marzysz .Ten z all też mi padł.Niestety sprzedawcy co niektórzy sprzedają za młode kłącza i stąd niepowodzenia w ich uprawie.
Justynko,trafnie Określiłaś nazwę tego cyprysika,to własnie cyprysik nutkajski Variegata.
Anetko,troszkę dzieli nas odległość.Ja mieszkam niemalże na granicy Niziny Wielkopolskie z Niziną śląską,pewnie stąd ta różnica temperatur i wegetacji.Cieszę się,że Ty też już Cieszysz się widokiem swoich tulipanów .
Olu,moje trójlisty rosną już u mnie ze cztery lata,a może i dłużej,więc dobrze się zadomowiły i pewnie dlatego szybciej ruszyły.
Pozdrawiam Marzena
dziękuję WSZYSTKIM MIŁYM GOŚCIOM za odwiedzinki
Piotrze ,zapowiadają na dniach wysokie temperatury,więc wszystkie ogrody zrobią się kolorowe.
Geniu,ja też raz kupiłam na all.trójlista Luteum,właśnie żółtego ,o którym Ty jeszcze Marzysz .Ten z all też mi padł.Niestety sprzedawcy co niektórzy sprzedają za młode kłącza i stąd niepowodzenia w ich uprawie.
Justynko,trafnie Określiłaś nazwę tego cyprysika,to własnie cyprysik nutkajski Variegata.
Anetko,troszkę dzieli nas odległość.Ja mieszkam niemalże na granicy Niziny Wielkopolskie z Niziną śląską,pewnie stąd ta różnica temperatur i wegetacji.Cieszę się,że Ty też już Cieszysz się widokiem swoich tulipanów .
Olu,moje trójlisty rosną już u mnie ze cztery lata,a może i dłużej,więc dobrze się zadomowiły i pewnie dlatego szybciej ruszyły.
Pozdrawiam Marzena
Marzenko, trójlisty wspaniałe
no ale i nie tylko one, coś umknęła mi aktywność w powiadomieniach o Twoim wątku i dziś dopiero obrobiłem zaległości
barwnie i kolorowo 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Marzenko śliczne trójlisty , szczególnie ten czerwonych na 1 zdjęciu , chyba jednak skuszę się na żółty idę szukać na alegro.
Genia
Genia
- darob66

- Kontakt:
-
evastyl
- 1000p

- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Marzenko trójlisty pierwsza klasa ...sasanki cudo ...a o rutewniku nie wspomnę ...strasznie zazdraszczam takiej wiosny u mnie jeszcze wszystko malutkie dobrze że te maluch berlińskie cieszą oko ....a Sylwek wie ...i też zazdraszcza 
- darob66

- Kontakt:
Ewciu,u Was w Szczecinie coś jest zimniej niż u nas, to pewnie z tego powodu u mnie więcej kwiatów kwitnie
Geniu,jeśli już Musisz na all.zamawiać trójlisty to Kup większe i droższe,te maluchy tanie na pewno są z in vitro .
Magnolia to Twoja imienniczka nazywa się 'Genie'.
Pozdrawiam Marzena
Geniu,jeśli już Musisz na all.zamawiać trójlisty to Kup większe i droższe,te maluchy tanie na pewno są z in vitro .
Magnolia to Twoja imienniczka nazywa się 'Genie'.
Pozdrawiam Marzena
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Marzenko tak mi się zdawało że to Genie , mam już na nią miejsce , postanowiłam już w zeszłym roku że muszę wiosną ją kupić .
Genia
Genia
Marzenko, wiem, wiem, relacja z Berlina zdana mi z pierwszej ręki
no i moja wysłanniczka też pamiętała o mnie ;) zdziwiło mnie, że odmian 'Genie' kwitnie tak szybko, myślałem, że to jedna z tych późniejszych właśnie, a w zeszłym roku tak się ścierałem sam ze sobą - brać, czy nie brać
piękna

- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje trójlisty mają dopiero 2 cm wysokości , gdzie im do kwitnienia

A moich w ogółe nie widać jeszcze...
A tę magnolię też nabedę. Kiedyś