Działka korzo_m
- Karolcia
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko,dzięki że zaspokoiłaś moją ciekawość
Piękne kupiłaś kwiatuszki.Już sobie wyobrażam jak to wszystko zakwitnie na twojej działce.
A jawrzynki i wawrzynki wyglądają naprawdę apetycznie.
Dorotko ja też robię ogórki w musztardzie,wszyscy je bardzo lubimy tylko ogórki kroję w słupki.
Pozdrawiam.Magda
A jawrzynki i wawrzynki wyglądają naprawdę apetycznie.
Dorotko ja też robię ogórki w musztardzie,wszyscy je bardzo lubimy tylko ogórki kroję w słupki.
Pozdrawiam.Magda

Pozdrawiam Magda 
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Magda - jak masz jakieś miejsce aby ustawiać pikówki i jeszcze na dodatek ci się chce to możesz się w to bawić. Ja nie mam ani miejsca, ani czasu ani chęci. Myślę, że dobrze wzejdą jak wsieję je wprost do gruntu. Na opakowaniu pisze, że można tak zrobić. Jak wzejdą za gęsto to je poprzerywam i myślę, że będzie dobrze.
Aż się boję myśleć co ty przywieziesz z tej wyprawy do Krakowa
Pewnie zakasujesz nas wszystkich. A na wiosną to nie wiem co będzie
Chyba zbankrutuje. Tyle wydatków przede mną (budowa to beczka bez dna), a moja lista wiosennych zakupów już jest niebezpiecznie długa i w dalszym ciągu się powiększa. Chyba muszę zacząć grać w totka 
Aż się boję myśleć co ty przywieziesz z tej wyprawy do Krakowa
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Reniu ja kwiaty przypołudnika dopiero wypatrzyłam tu na forum. Będę siała je bezpośrednio do gruntu tak jak Tulipanka, może się udadzą, nie mam miejsca na parapetach zbyt dużo, uszę zostawić na pomidory i inne sadzonki.
Madziu ja też mam przepis,że należy oórki kroić w słupki, ale chyba to nie ma znaczenia jak się je pokroi, ja od lat robię paprykę i kroję po ojemu inaczej niż w przepisie i zawsze jest dobra.
Madziu ja też mam przepis,że należy oórki kroić w słupki, ale chyba to nie ma znaczenia jak się je pokroi, ja od lat robię paprykę i kroję po ojemu inaczej niż w przepisie i zawsze jest dobra.
- Karolcia
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Dziewczyny,skoro mówicie że do gruntu, to do gruntu.
Dorotko,a te pomidorki to już wysiałaś?
Bo ja ostro biorę się za uprawę pomidorów!
Ogórki robię w słupki,do wódeczki na grilla.Do obiadu,tak jak na mizerię.Jeszcze wprowadziłam w formie sałatki.Wtedy dodaję marchewkę,cebulę i paprykę.
Wiolu,budowa no cóż, ja przemilcze ten temat.
Dorotko,a te pomidorki to już wysiałaś?
Bo ja ostro biorę się za uprawę pomidorów!
Ogórki robię w słupki,do wódeczki na grilla.Do obiadu,tak jak na mizerię.Jeszcze wprowadziłam w formie sałatki.Wtedy dodaję marchewkę,cebulę i paprykę.
Wiolu,budowa no cóż, ja przemilcze ten temat.
Pozdrawiam Magda 
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
widzę że masz nasionka których jeszcze nie kupiłem
mówię tu o szałwi, żeniszku i lewkoni
ładna kolekcja
ładna kolekcja
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Karolu to kupuj bo już czas je wysiać.Przeczytałam u Ciebie o preparacie Previcur Energy 840SL pobiegłam do sklepu, a tu okazało się,że ma takie wzięcie i zabrakło, dopiero sprowadzą. Stwierdziłam,musi być dobry, jak potraktujemy tą chemią roślinki na pewno nam tym razem nie padną , będą jak sportowcy po środkach dopingujących. :P :P :P
- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
korzo_m pisze:Bernadetko zobaczymy czy wszystko wzejdzie tak ,jak bym chciała, ale zawsze liczę- na moje byliny są niezawodne, wiem,że zakwitną floksy, rudbekie, piwonie i wiele innych kwiatów.
Ja też kupując kwiatki latem na rynku skupiałam się na bylinach.Z podpowiedzi koleżanek wiedziałam,
że są niezawodne i mniej kosztowne,kupuje sie tylko raz.Później,jak się rozrosną można też obdzielić kogoś.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7