Proszę, jak na razie tylko takie znalazłem.
Czy jeśli na ścieżkę z kamienia naturalnego i małej kostki granitowej (dla uzupełnienia szczelin + dla zrobienia z niej obrzeża), który będzie zbudowany kolejno z warstw:Bolszakoof pisze:no jak się to niechlujnie położy, albo przykryje dwoma centymetrami tłucznia to później wyłazi.bartecb pisze:Z doświadczenia wiem że agrowłoknina więcej nam zaszkodzi niż pomoże. Wiecznie się toto strzępi i gdzieś wyłazi.
Najlepsze rozwiązanie to kostka granitowa na obrzeże, układana na podsypce cementowo-żwirowej ( ilość podsypki zależna od tego jakie będą obciązenia ) w środek koniecznie agrowłóknina i na górę tłuczeń - może być granitowy po warunkiem, że krawędzie nie będą ostre.
Jeśli nie zastosujesz agrowłókniny to musisz dać grubszą warstwę tłucznia, bo prędzej czy później chwaściory wyjdą.
Moją ścieżkę ceglaną diabli wzięli.... najpierw woda ją zalała, potem mróz dokończył dzieła.... wygląda fatalnie... 3 lata była tylkobishop pisze:A ile zim ta ścieżka z cegły już przetrzymała?
Witam, właśnie takie ścieżki są w ogrodzie najładniejsze (ze spadzioków) jak my to mówimy, też planuje coś takiego zrobić może nawet w tym roku.magenta pisze:Ładnie!
Moja ścieżka już obrośnięta![]()