jedne z najwcześniejszych by cieszyć oko po białej zimie.
Milutkiej niedzieli

Ja powiem szczerze, ze niezbyt cieszę sie burzowego maja.....mimo, że bardzo lubie burze, ale takie normalne, jak były zawsze
  Ja powiem szczerze, ze niezbyt cieszę sie burzowego maja.....mimo, że bardzo lubie burze, ale takie normalne, jak były zawsze   ale teraz bywają prawdziwe nawałnice....których po prostu się boję. Kilka lat temu przeszła taka przez J Białe, ogromne drzewa pękały jak zapałki i pozostał lęk przed powtórką
  ale teraz bywają prawdziwe nawałnice....których po prostu się boję. Kilka lat temu przeszła taka przez J Białe, ogromne drzewa pękały jak zapałki i pozostał lęk przed powtórką  

Masz racje, za krótko...tak samo jak tulipanki i wiele innych wiosennych kwiatuszków
 Masz racje, za krótko...tak samo jak tulipanki i wiele innych wiosennych kwiatuszków  
   Ale na szczęście są wciąż zastępowane przez inne kwiatowe piękności i ciągle cieszy nas coś nowego
 Ale na szczęście są wciąż zastępowane przez inne kwiatowe piękności i ciągle cieszy nas coś nowego  

krokusy cudne
 krokusy cudne   

, leżą jakieś szmatki na ziemi a liście ciągną w górę
 , leżą jakieś szmatki na ziemi a liście ciągną w górę 

Do niedawna były to pierwsze kwiatuszki jakie pojawiały sie w moim ogródku, teraz wyprzedzają je ranniki
 Do niedawna były to pierwsze kwiatuszki jakie pojawiały sie w moim ogródku, teraz wyprzedzają je ranniki  Te białe z niebieską kropeczką to Prins Claus
 Te białe z niebieską kropeczką to Prins Claus  

Krokusiki to takie maleństwa, a tak bardzo zdobią ogrody, prawda
 Krokusiki to takie maleństwa, a tak bardzo zdobią ogrody, prawda   

Już od razu widać efekty, zrobiło sie bardziej zielono, roślinki ruszyły na potęgę
 Już od razu widać efekty, zrobiło sie bardziej zielono, roślinki ruszyły na potęgę   

Przy okazji uświadomiłem sobie, jak wiele jeszcze przede mną w tej materii.
 Przy okazji uświadomiłem sobie, jak wiele jeszcze przede mną w tej materii.