Agnieszko, do Ciebie wiosenka idzie troszkę wolniej, ale doczekasz się i sasanek, i narcyzów, a ja już wtedy będę za nimi tęsknić
Ewo, u mnie całe rano padało, ale dla roślinek taka pogoda to rewelacja! wczoraj cieplutko i słoneczko, dzisiaj trochę deszczu, jutro znowu ma być bardzo słonecznie

Wszystko zielenieje w oczach

Róże już w większości przycięłam, teraz bacznie je obserwuję, bo nie jestem pewna, czy wszystkie żyją...
Danielu, masz rację - to nie jest najpiękniejsza nazwa i nie najlepiej się kojarzy

Ale najważniejsze, że jest świetna dla roślinek

Rzeczywiście jestem teraz rzadziej na forum, ale jak jest taka ładna pogoda dużo czasu spędzam w ogrodzie, a jeszcze przecież pracuję - i zawodowo, i społecznie, więc doba robi się za krótka...
Aguś, prognozy długoterminowe zapowiadały bardzo ciepły kwiecień i u mnie jak na razie się sprawdzają :P W ogrodzie robi się coraz piękniej, coraz więcej kwiatów kwitnie...Czekam na moją magnolię gwiaździstą, bo będzie u mnie kwitła pierwszy raz
Krysiu, w tym zabieganiu często zapominamy, że ogród służy również do odpoczynku, relaksu i obserwacji natury...Z rozwianym włosem dłubiemy w ziemi, sadzimy, przesadzamy, sprzątamy i gdzieś umyka nam piękno przyrody...warto co jakiś czas zatrzymać się, zadumać, popatrzyć...
Dzisiaj zachmurzyło się i siąpi ciepły deszczyk

A roślinki szaleją - mam wrażenie, że listki rozwijają się w oczach, a kwiaty zaczynają kwitnąć na wyścigi...Ja mam wieczorem gości, więc na dzisiaj odpuściłąm sobie ogród, zresztą wszystkie rabatki już wysprzątałam, trawnik M. też doprowadził do porządku, więc teraz tylko można podziwiać

Nie za długo, bo chwasty też rosną na potęgę i za chwilę trzeba będzie wszystko zacząć od nowa... No i jeszcze muszę zrobić wiosenne porządki w Domku Ogrodnika