Nowy ogród Jacka 2010/11
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nowy ogród Jacka 2010/11
Witaj Agnieszko
Dziękuję za miłe słowa
Goździk to samosiejka i chyba będzie przesadzony ale teraz robi za tło krokusom, które teraz kwitną w całej okazałości.
- JacekP

Dziś przyjemny dzień w większości w ogrodzie. Trzeba było wykończyć nową ścieżkę i nawieźć trawnik. Kolejne kwiaty uśmiechają się do słońca:

- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne portrety Jacku!
Aż miło popatrzeć.
Czyli masz puszkinię. Moja jest taka sama.
Moje ranniki mają raczej ciemne nóżki - choć nie w całości.
Czyli masz puszkinię. Moja jest taka sama.
Moje ranniki mają raczej ciemne nóżki - choć nie w całości.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- riane

- Od: 24 lut 2008, o 12:02
Gęsiówka Ci kwitnie! Muszę spojrzeć u mojej, czy się nie stroi w jakieś kwiatuszki. 
Agata
- JacekP

Tu.ja, dziękuję
Pobiegłem do ogrodu zobaczyć, jakie nóżki mają moje ranniki. Tylko trochę brązu mają przy ziemi ale generalnie są zielone. Ranniki cylicyjskie mają wyraźnie całe nóżki brązowobordowe.
Co do puszkinii, to ona ma pręciki zwinięte w rurce, natomiast cebulica Thunberga ma pręciki rozwinięte. I sprawa wyjaśniona. Teraz muszę zdobyć tę drugą
Tosiu, to kwiaty takie piękne, a tylko staram się zrobić wyraźne zdjęcia. Puszkinię kupiłem na wyprzedaży w hipermarkecie.
Riane, gęsiówki w ciągu tych ciepłych dni dostały kopa i wszystkie zabierają się do kwitnienia. Ta odmiana jest pierwsza. Różowe też już w pączkach
Co do puszkinii, to ona ma pręciki zwinięte w rurce, natomiast cebulica Thunberga ma pręciki rozwinięte. I sprawa wyjaśniona. Teraz muszę zdobyć tę drugą
Tosiu, to kwiaty takie piękne, a tylko staram się zrobić wyraźne zdjęcia. Puszkinię kupiłem na wyprzedaży w hipermarkecie.
Riane, gęsiówki w ciągu tych ciepłych dni dostały kopa i wszystkie zabierają się do kwitnienia. Ta odmiana jest pierwsza. Różowe też już w pączkach
- katik
- 1000p

- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Jacku ten ciemiernik jest prześliczny 
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Tylko się nie pomyl i nie zacznij wznosić toastówJacekP pisze: Szafranom nareszcie mogę zajrzeć w kielichy, bo chętnie otwierają się do słońca.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Jacku piękna ta biała przylaszczka mam też taką , bardzo się cieszę że dobrze przezimowały , miałam niebieską w takie marmurkowe liście i jakoś jeszcze nie zakwitła ,żeby choć wypuściła liście .
Genia
Genia
- MagdaMisia

- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Jacku u mnie tez kwitnie cebulica i puszkinia. Poprzedniej jesieni powsadzałam je do donic i zakopałam. Teraz przy wykopywaniu od razu mogę je przenieść z doniczkami. Jestem z siebie dumna, że wtedy pomyślałam, bo teraz mam za to mniej pracy...
Wykopałam też scille - są w wielkiej donicy, mam nadzieję, że przeniesione w bardziej słoneczne miejsce zakwitną, gdyż w ubiegłym sezonie jakoś mi umknęły.
Wykopałam też scille - są w wielkiej donicy, mam nadzieję, że przeniesione w bardziej słoneczne miejsce zakwitną, gdyż w ubiegłym sezonie jakoś mi umknęły.
- JacekP

Witaj Katik
Mi też ten ciemiernik się bardzo podoba. Kwiaty ma skromnie zwieszone w dół i musiałem je podeprzeć patykiem, bo nawet w pozycji klęczącej nie chciał się sfotografować
Comciu, krokusy tak jak nagle rozkwitły tak i nagle przekwitły
Dziś pokażę je po raz ostatni w tym sezonie.
Geniu, przylaszczka 'Alba' to młodzieniaszek ale zaskoczyła mnie swym szybkim wzrostem i kwitnieniem. Zaraz będzie zdjęcie. Trzymam kciuki za Twoją marmurkową.
Magdziu, dobrze, że wcześniej pomyślałaś o zadoniczkowaniu cebulek. Masz teraz tyle pracy, że przynajmniej to Ci odeszło. A ja widzę, że jest jeszcze cebulica w kolorze białym? Muszę się za nią rozejrzeć
Szafrany kończą kwitnienie....

....przylaszczki są w pełni kwitnienia,

a miodunki dopiero zaczynają

Comciu, krokusy tak jak nagle rozkwitły tak i nagle przekwitły
Geniu, przylaszczka 'Alba' to młodzieniaszek ale zaskoczyła mnie swym szybkim wzrostem i kwitnieniem. Zaraz będzie zdjęcie. Trzymam kciuki za Twoją marmurkową.
Magdziu, dobrze, że wcześniej pomyślałaś o zadoniczkowaniu cebulek. Masz teraz tyle pracy, że przynajmniej to Ci odeszło. A ja widzę, że jest jeszcze cebulica w kolorze białym? Muszę się za nią rozejrzeć
Szafrany kończą kwitnienie....

....przylaszczki są w pełni kwitnienia,

a miodunki dopiero zaczynają

- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Witaj Jacek
Zastanawiam się czy będziesz na spotkaniu u Szmita w maju
Mogę Ci przywieść przylaszczki ,bo u mnie ich sporo jest
Biała przylaszczka śliczna .
Zastanawiam się czy będziesz na spotkaniu u Szmita w maju
Mogę Ci przywieść przylaszczki ,bo u mnie ich sporo jest
Biała przylaszczka śliczna .
-
x-d-a
Jacku, to razem żegnamy się z krokusami w tym roku - u mnie też pozostało już po nich tylko piękne wspomnienie
A że przyroda nie lubi próżni, to juz zakwitły narcyzy, tulipanki botaniczne, forsycje i magnolie gwiaździste :P Z każdym dniem robi się w ogrodzie bardziej zielono i kolorowo
I ten czas kwietniowy lubię chyba najbardziej - mamy już wiosnę, ale jeszcze wszystko przed nami, wszystko jest zapowiedzią i obietnicą...
A że przyroda nie lubi próżni, to juz zakwitły narcyzy, tulipanki botaniczne, forsycje i magnolie gwiaździste :P Z każdym dniem robi się w ogrodzie bardziej zielono i kolorowo
- riane

- Od: 24 lut 2008, o 12:02
To przez ten upał. Pamiętam, że w zeszłym roku krokusy zdążyły mi się znudzić, tak długo trzymały kwiaty. Teraz tak szybko przekwitły, że nie zdążyłam się nacieszyć. Dobrze, że już następne kwiatki się otwierają. Zmiana warty. I tak już do jesieni 
Agata
- rydzio
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 22 maja 2008, o 23:27
krokusiki poprzekwitały, ale to tylko znak że wiosna chce o sobie przypomnieć i zaraz nam pokazać jak pokoloruje nam otoczenie
jacku super fotki, piękne ujęcia, pozdrawiam
jacku super fotki, piękne ujęcia, pozdrawiam