Jacku dobrze że mnie oświeciłeś bo właśnie wszyscy się dziwili że te moje ranniki jakieś inne a ja nawet nie pamietałam czy ranniki kupiłam chociaż miałam je na jesiennej liście ale większości zakupów nie zapisałam i np. wychodzi mi takie coś i noe wiem co to:
Też bardzo lubię cebulice. Maleńkie kwiatuszki, ale niewzwykle piękne. W ogóle lubię niebieskie i niebieskofioletowe kwiaty: ostróżki, niezapominajki, lawendę, szafirki, dzwonki - lubię ten kolor w ogrodzie
Agnieszko jutro planuję posadzić paprotki pod moim najwyższym świerkiem
a wczoraj kupiłam pierwiosnek kubkowy ale nie wiedziałam że to taka roślina badrziej pokojowa i że może uczulać , był w stanie tragicznym , wszystkie liście i kwiaty oklapłe (kosztował złotówkę) a po podlaniu rano wygląda cudnie
Kasiu, zrób fotkę swojego zakatka z paprotkami :P
A pierwiosnek śliczniutki - możesz postawić go gdzieś wyżej, żeby dziecko nie miało kontaktu, bo szkoda byłoby z niego rezygnować...
Kasiu , pierwiosnek przepiękny , no i raczej nie nadaje się do ogrodu , bo wymarznie . Uczulenie powoduje dotykanie liści , które mają działanie alergiczne objawiające się wysypką , podobną do rumienia . Czyli nie może stać w zasięgu rąk dziecka !
Piękna ta przylaszczka! Właściwie, to dlaczego ja jeszcze nie mam przylaszczek? Popatrzyłam na tę Twoją i już wiem czego mi brakuje Czekam na fotkę paprociowego zakątka!