Działka nad Drwęcą - Christin
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka nad Drwęcą - Christin
Janko tak czasami bywa,że robi sie niektóre czynności automatycznie i nie przychodzi nam do głowy,że można to wykorzystać w celu zagęszczania czy też zamierzonego rozmnażania.
Z wysyłka do mnie wstrzymaj się do następnego tygodnia bo ja po niedzieli mam 3 dni wyjazdy do sąsiednich miasteczek i nie będzie czasu na zagospodarowanie.
Z przymiotnem pomyśli się jak będzie termin odpowiedniejszy - podobnie jak z chryzantemami dla Ciebie.
Z wysyłka do mnie wstrzymaj się do następnego tygodnia bo ja po niedzieli mam 3 dni wyjazdy do sąsiednich miasteczek i nie będzie czasu na zagospodarowanie.
Z przymiotnem pomyśli się jak będzie termin odpowiedniejszy - podobnie jak z chryzantemami dla Ciebie.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Krysiu, bardzo dziękuję za cenne wskazówki odnośnie begonii. Zrobię tak, jak radzisz.
A ta czerwona paskuda na zdjęciu jest ładna, lecz niestety taka nieprzyjazna dla naszych lilii.
A ta czerwona paskuda na zdjęciu jest ładna, lecz niestety taka nieprzyjazna dla naszych lilii.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Krysiu mam nadzieję, że to nie Prima Aprilis i 1 kwietnia wciąż aktualny
U mnie dziś kolejna noc z przymrozkami była. Zastanawiam się kiedy i do nas dotrze to obiecywane ocieplenie.
U mnie dziś kolejna noc z przymrozkami była. Zastanawiam się kiedy i do nas dotrze to obiecywane ocieplenie.
- christinkrysia

wanda7 małe żyjątka często sa ładne ale najczęściej szkodzą nam więc trudno zaprzyjaźnić sie z nimi.
tu.ja Izo w takich ważnych sytuacjach nie żartuję - będę w piątek.
Jeśli jutro uda się wpaść na działkę bo muszę zanieść bylinki od Ewy to spróbuje wykopać coś z małych trzmielinek.
Nie sa teraz zbyt ładne bo zimą i na przedwiośniu sarny dopadły do wszystkich - dziwne,że im smakują.
Sporo szkód mam po tej zwierzynie - żadne płoty nie pomagają . Chyba zacznę jesienią zakrywać włókniną.
Muszę wszystkie porządnie " ogolić na krótko " aby wrócił im dawny urok. Ja często je strzygę bo lubię niskie i kopiaste krzaczki.
tu.ja Izo w takich ważnych sytuacjach nie żartuję - będę w piątek.
Jeśli jutro uda się wpaść na działkę bo muszę zanieść bylinki od Ewy to spróbuje wykopać coś z małych trzmielinek.
Nie sa teraz zbyt ładne bo zimą i na przedwiośniu sarny dopadły do wszystkich - dziwne,że im smakują.
Sporo szkód mam po tej zwierzynie - żadne płoty nie pomagają . Chyba zacznę jesienią zakrywać włókniną.
Muszę wszystkie porządnie " ogolić na krótko " aby wrócił im dawny urok. Ja często je strzygę bo lubię niskie i kopiaste krzaczki.
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu czy u ciebie tez dzisiaj jest tak pięknie jak u mnie. Wyciągnęłam z piwnicy dali i część widze że się ładnie przechowała i jedna niestety zgniła ale nie całe i może da się część uratować. Jak je wsadzę to zobaczymy co z tego wyniknie.
- christinkrysia

Iwonko pogoda taka sobie - nadal zimno ale dziś nie padało więc obsycha.
Ze stratami zawsze trzeba się liczyć. Zimą zauważyłam początek gnicia u jednej ale przyniosłam do mieszkania, nożem wycięłam do zdrowej tkanki, zasypałam ranę pyłem z węgla drzewnego, obeschła i jest ok.
Jak ciekawa odmiana to warto ratować.
Dalie karłowe mam posadzone i wczoraj przeszły drugie uszczykiwanie pędów - ładne krzaczorki aż miło patrzeć bo zieleń az ciemna tak ładnie wysycona.
Dzis wybrałam się na działkę zanieść bylinki z wymiany od (Ayesha) Ewy, przy okazji posiałam w foliowcu do doniczek skiełkowane nasiona Iksji chińskiej (Belamkandy) bo w domu już rośnie z 50 sztuk a jeszcze z pół szklanki skiełkowanych nasionek wymieszanych w substracie kokosowym czekało na zagospodarowanie.
Pojemnik od kiełków aż napęczniał ...
Wysłałam kilka porcji dla chętnych a reszta dziś wsadzona.
Dawno nie widziałam takich dużych zdolności kiełkowania - prawda,że czeka się ponad 2 miesiące ale potem jest wielki wysyp.
Ze stratami zawsze trzeba się liczyć. Zimą zauważyłam początek gnicia u jednej ale przyniosłam do mieszkania, nożem wycięłam do zdrowej tkanki, zasypałam ranę pyłem z węgla drzewnego, obeschła i jest ok.
Jak ciekawa odmiana to warto ratować.
Dalie karłowe mam posadzone i wczoraj przeszły drugie uszczykiwanie pędów - ładne krzaczorki aż miło patrzeć bo zieleń az ciemna tak ładnie wysycona.
Dzis wybrałam się na działkę zanieść bylinki z wymiany od (Ayesha) Ewy, przy okazji posiałam w foliowcu do doniczek skiełkowane nasiona Iksji chińskiej (Belamkandy) bo w domu już rośnie z 50 sztuk a jeszcze z pół szklanki skiełkowanych nasionek wymieszanych w substracie kokosowym czekało na zagospodarowanie.
Pojemnik od kiełków aż napęczniał ...
Wysłałam kilka porcji dla chętnych a reszta dziś wsadzona.
Dawno nie widziałam takich dużych zdolności kiełkowania - prawda,że czeka się ponad 2 miesiące ale potem jest wielki wysyp.
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Krysiu .paczuszka doszła ,wszystko już posiane i posadzone .. zapomniałam że miałaś mi przysłać rozczyn na chleb i długo się zastanawiałam co to za kwiaty ,,. teraz czeka na pieczenie ..
u mnie znowu miną piękny słoneczny dzień,szkoda tylko ze znowu mnie dopadły korzonki i trudno mi się poruszać a tyle jest do roboty a w następnym tygodniu ma padać ,, deszcz potrzebny ale wtedy nie będzie można robić w ogrodzie..
u mnie znowu miną piękny słoneczny dzień,szkoda tylko ze znowu mnie dopadły korzonki i trudno mi się poruszać a tyle jest do roboty a w następnym tygodniu ma padać ,, deszcz potrzebny ale wtedy nie będzie można robić w ogrodzie..
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu sama chciałaś dużo iksji to teraz masz
.
Posadzisz i w kępie pięknie wszystkie zakwitną w lipcu.
Pikowanie nie jest łatwe bo ma korzeń palowy a jak jest ich więcej to się plączą.
Posadzisz i w kępie pięknie wszystkie zakwitną w lipcu.
Pikowanie nie jest łatwe bo ma korzeń palowy a jak jest ich więcej to się plączą.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Krysiu, a co się z tobą dzieje, że w ogóle tu nie zaglądasz
Wszystko w porządku 
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Witaj Krysiu
dziś postanowiłam podreptać po Twoim ogródku i przypomnieć
pięknie dobrane kwiaty...a przy okazji dowiedziałam sie też o liliach Św.Józefa i jestem wielce zmartwiona bo bardzo blisko posadziłam inne lilie...
pięknie dobrane kwiaty...a przy okazji dowiedziałam sie też o liliach Św.Józefa i jestem wielce zmartwiona bo bardzo blisko posadziłam inne lilie...
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Krysiu kaj ześ jest???? Daj znać bo martwi mnie tak długa twoja absencja
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Krysiu! Melduję się i nie mogę się doczekać sezonu daliowego. Mam nadzieję, że te co posadziłam doskonale dadzą sobie radę. Były zdrowe, silne i tak naprawdę były mniej cenne dla mnie. Te moje ulubione jeszcze poczekają.
A canny też posadzisz? Tak jarzę, że z Tobą coś kiedyś wymieniałam
Niestety nie pamiętam szczegółów 
A canny też posadzisz? Tak jarzę, że z Tobą coś kiedyś wymieniałam
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- christinkrysia

wanda7 , Tosia1 , szyszunia , JacekP witam i już się tłumaczę dlaczego u mnie brak wiosennych zdjęć.
Do nas Wiosna jak zwykle spóźnia się i przyjdzie wtedy gdy będzie mieć na to ochotę... to prawdziwa kobieca natura....
Zamiast szukać w wietrznej pogodzie jej zwiastunów lub sadzić nowe do gruntu postanowiłam inaczej...
Siedzę w ciepełku i dekoruję wydmuszki kwiatami i innymi elementami.
Praca przyjemna a w myślach przychodzą wspomnienia pięknych chwil z dawnych zwyczajów Świąt Wielkanocnych . Mając wzory kwiatowe przed oczami łatwiej obmyśla się aranżacje nowych rabatek .
Dla przykładu wstawiam kilka fotek z moimi jajeczkami z dekoracją "dekupaż"

Do nas Wiosna jak zwykle spóźnia się i przyjdzie wtedy gdy będzie mieć na to ochotę... to prawdziwa kobieca natura....
Zamiast szukać w wietrznej pogodzie jej zwiastunów lub sadzić nowe do gruntu postanowiłam inaczej...
Siedzę w ciepełku i dekoruję wydmuszki kwiatami i innymi elementami.
Praca przyjemna a w myślach przychodzą wspomnienia pięknych chwil z dawnych zwyczajów Świąt Wielkanocnych . Mając wzory kwiatowe przed oczami łatwiej obmyśla się aranżacje nowych rabatek .
Dla przykładu wstawiam kilka fotek z moimi jajeczkami z dekoracją "dekupaż"