Sądzę Ze Twoja rzadka wizytacja na forum nie jest spowodowana dyżurami przy klatce...
Ogród u stóp klasztoru
- markonix
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród u stóp klasztoru
Kiedy tniemy wrzosy szefowo ? daj zanać
Sądzę Ze Twoja rzadka wizytacja na forum nie jest spowodowana dyżurami przy klatce...
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak bergenia po zimie?
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
MAREK wrzosy już obcinaj , najwyższa pora .moje już po fryzjerze wczoraj, a dodatkowo prysnęłam na szarą pleśń. u mnie zalega zawsze na nich duuuuużo śniegu więc muszę potraktować na grzyba .rzeczywiście na forum jestem gościem ale sama robię wiosenną pielęgnację więc to mi zabiera w czorty czasu . a- i jeszcze niespodzianka -mam nowy kompostownik -BĘDZIE JUTRO FOTORELACJA .lepszego nie ma nawet książę Karol .musiałam zrobić porządek z oczkiem itp. itd.samo obcinanie i przycinanie zajęło mi 4 dni . wiesz jak to jest ,a tu jeszcze praca- w końcu z czegoś trzeba żyć , handelek na forum też się gdzieś rozrosną. normalnie czasowa masakra.aha i jeszcze zastrzyki na kręgosłup ,czyli normalka przy wiosennych pracach.
DAWIDbergenie są super jak będziesz jeszcze miał na zbyciu to nawet nie ogłaszaj nikomu tylko ja mam prawo pierwokupu-( nie wiem jakim prawem ale mam )
MARGO Gosiu nie daje tabletek mojej suczce bo nie jestem zwolennikiem takiej chemii dla psów . jakoś przeżyłam ten okres i już po kawalerach nie ma ani śladu.
DAWIDbergenie są super jak będziesz jeszcze miał na zbyciu to nawet nie ogłaszaj nikomu tylko ja mam prawo pierwokupu-( nie wiem jakim prawem ale mam )
MARGO Gosiu nie daje tabletek mojej suczce bo nie jestem zwolennikiem takiej chemii dla psów . jakoś przeżyłam ten okres i już po kawalerach nie ma ani śladu.
- markonix

A Alinko czym pryskałaś na pleśń , bo mi został topsin 500 z zeszłego roku , więc chciałbym go wykorzystać ... 
-
alinaK

ja pryskam TELDOR - FIRMY BAYER. lubię tę firmę bo środki bardzo skuteczne. topsin to bardziej na inne grzyby , chociaż to fungicyd i to też , szara pleśń dopada tylko wrzosy i róże przynajmniej u nie.ale róże tylko w tamtym roku ,bo wiesz ile hektolitrów deszczy spadło. ale topsinem to pryskam jak już grzyb jest a teldorem bardziej zapobiegawczo
- markonix

zapomniałem spytać jak się miewa jagoda kamczacka u mnie dużo pączków , więc jeśli będzie tyle jagód wówczas powiększam wielkość uprawy....
-
alinaK

U mnie spoko.ładnie pączkuje. taki fajny zakątek u mnie powstał .jagody kamczackie , borówki amerykańskie-3 stare okazy i 3 młode z własnej szkółki, i dokupiłam 3 porzeczki czarne
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Alinko - przyszłam z zapytaniem - czy nie zapomniałaś o parzydle dla mnie
???
Troszkę popracowałam w sobotę w ogrodzie i przypomniałam sobie ............ mam nadzieję, że nie jest za późno ?
Troszkę popracowałam w sobotę w ogrodzie i przypomniałam sobie ............ mam nadzieję, że nie jest za późno ?
-
alinaK

nie nie zapomniałam .parzydło jest . zapraszam do siebie .a jeśli nie masz czasu to ci wyślę
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Alinko - przyjadę - chciałabym bardzo przyjechać i do Ciebie i do Kasztoru ............ jakoś tak mnie bardzo ciągnie w te strony 
- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Alinko nawóz od Ciebie się destyluje, nie mogę się już doczekać kiedy poczęstuje nim swoje roślinki. 
-
alinaK

wiosna pracowita .a tu jeszcze wypada pozachwycać się swoimi maleństwami. zapraszam na moja wiosnę

Uploaded with ImageShack.us

Alinko gratuluję ogrodu i pięknych roślin. Zwiedziłam go od początku, cudo! Podobnie jak ogród URSULKI stał się on dla mnie inspiracją do zmian w moim ogrodzie. Jestem pełna podziwu dla Twoich zestawień kwiatów z iglakami, to jest dokładnie to co chciałabym osiągnąć u siebie! Właśnie szukam nazw iglaków karłowatych, które rosłyby w moim ogrodzie. Może możesz doradzić nowicjuszowi? 
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wiosna to bardzo pracowity okres.
Na pewno dla Ciebie też.
Ale może znajdziesz czasem chwilkę, żeby pstryknąć dla nas jedną fotkę chociaż ?
Na pewno dla Ciebie też.
Ale może znajdziesz czasem chwilkę, żeby pstryknąć dla nas jedną fotkę chociaż ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Alinko-wiosna jak widać bardzo pracowita u Ciebie.Piękny ciemiernik.Mam nadzieję do zobaczenia jutro.(pw)