U mnie dziś bardzo mroźna noc, rano trzeba było skrobać auto
Ogrodowe marzenia
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowe marzenia
Zytuś ciemiernik prześliczny. Moje bardzo źle przezimowały. Musiałam im obciąć wszystkie listki....mam nadzieje, ze odbija od korzenia
Chyba bym się zapłakała jakby padły
oby wreszcie słonko przygrzało , już tak sie chce ciepełka...
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Aguś Witaj
Dzisiaj mroź był już mniejszy więc rano byłam spokojniejsza. Roślinki mają się dobrze, dużo tulipanów powychodziło z ziemi.
... dla Ciebie.

Ewuś
Cheeroke Purpla;
Fioletowa Zebra F4,
Malinowa Zebra Mix F4,
Malinowa Zebra z Dziobkiem F4,
Czarny Twardy F3
Zielona Zebra - 139 od kozuli ( inna którą posiadam) nie zaszły, siane były 11... oj codziennie zaglądam do doniczki.

Dzisiaj mroź był już mniejszy więc rano byłam spokojniejsza. Roślinki mają się dobrze, dużo tulipanów powychodziło z ziemi.
... dla Ciebie.

Ewuś
To pomidory z Akcji Wysyłkowej Nasion od Formowiczów...EwkaEs pisze:Zyto-siewki dużej urody,jakie to pomidory ,proszę wymień?
Cheeroke Purpla;
Fioletowa Zebra F4,
Malinowa Zebra Mix F4,
Malinowa Zebra z Dziobkiem F4,
Czarny Twardy F3
Zielona Zebra - 139 od kozuli ( inna którą posiadam) nie zaszły, siane były 11... oj codziennie zaglądam do doniczki.

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ZYTUŚ te sasanki to ubiegłoroczne zdjęcia . Chciałabym ,żeby to już były tegoroczne ,ale za chwilkę już będą 
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Zytuś...u mnie było także mroźno, ale widzę że u ciebie bardziej. Miejmy nadzieję że już to białe się nie powtórzy.
. Coraz więcej kwitnących u ciebie i coraz ładniej na działeczce.
. Ja także wczoraj byłam na swojej i także coraz więcej kwitnie. Przesyłam 
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Zyto-wczoraj zaopatrzyłam się w bratki i dziś mycie misy mydłem potasowym z czosnkiem oraz sadzenie,może ze stokrotkami i dalej za okno.Strasznie jestem ciekawa Twoich pomidorów zeber we wszystkich kolorach!Zazdroszczę porządku w ogródku,mnie czeka jeszcze dokładniejsze wygrabianie i wynoszenie uprzednio odsuniętych na ścieżki liści,pogoda piękna,tylko z czasem krucho.
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Piękne te białe krokusy,a jesienią muszę poszukać miniaturek irysków.Dzięki forum pierwszy raz je widze.
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Śliczności ta kępka białych krokusików. Dzięki za podanie nazwy irysków. Kupiłam takie ostatnio w doniczce ale bez nazwy. A teraz zaraz sobie skopiuję od Ciebie.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- Zenia

Łał...ale się zakolorowiło na twojej działeczce.
. Pięknie, coraz więcej kwitnących...a niziutkie iryski prezentują się bardzo ładnie.
. Wiosna to najpiękniejsza dla mnie pora roku... 
Moze ja zasadzę iryski na nast epny sezon w mojej wielkiej balkonowej donicy... pięknie rosną u Ciebie
- EwkaEs

Zyto-iryski ładniutkie!Kupiłam dwa ciemierniki-biały i kremowo zielonkawy,skończę prać,wyjmę z pralki,rozwieszę,zdejmę firankę w kuchni i idę sadzić,niby była zmiana czasu,ale dzień nie wydaje mi się wieczorem dłuższy,rano owszem...
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zytuś, śliczne masz krokusy!!
Mam wyrzuty sumienia, że nie dzwonię, ale jak wiesz, wszystko na mojej głowie... Do tej pory ogród sprzątałam sama, ale na weekend wynajęłam pomoc, bo nie mam ani siły ani ochoty na zbieranie gałęzi i grabienie liści w części leśnej...
Przesyłam mnóstwo

Mam wyrzuty sumienia, że nie dzwonię, ale jak wiesz, wszystko na mojej głowie... Do tej pory ogród sprzątałam sama, ale na weekend wynajęłam pomoc, bo nie mam ani siły ani ochoty na zbieranie gałęzi i grabienie liści w części leśnej...
Przesyłam mnóstwo
- EwkaEs

Zyto serdecznie pozdrawiam z lekkim ochłodzeniem.Podwórkowy kwitnący!Odpukać mało strat po zimie.Za to ja mam na rękach pęcherze od motyczki,na obu!Mam nadzieję utrzymać w ręku pędzel,bo czeka mnie odnawianie płotków oraz małej architektury ogrodowej.Przesyłam na wschód lekki deszczyk,bo bardzo się roślinkom przyda. 
- Zenia

Zytuś witaj.
. Po wczorajszym bardzo ciepłym dniu +21...dziś znacznie się ochłodziło.
. Mam jednak nadzieję że pojadę na działeczkę..tak dawno nie byłam. Co tam u ciebie, pewnie już nowych kwitnących przybyło .
. Chcę wysadzić już hosty..nie wiem czy to dobry pomysł ale zluźniło by się troszkę w domu na parapecie. Przesyłam