Bardzo mi się spodobała Twoja kwitnąca cattleya i w dodatku uraczyła Cię kwitnieniem na dwóch psb, a teraz czekam niecierpliwie aż zakwitnie equestris alba, bo jego kwiaty są wyjątkowo delikatne i piękne
Storczyki Venus
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczyki Venus
Julitko wspaniałe nowości sobie sprawiłaś
Bardzo mi się spodobała Twoja kwitnąca cattleya i w dodatku uraczyła Cię kwitnieniem na dwóch psb, a teraz czekam niecierpliwie aż zakwitnie equestris alba, bo jego kwiaty są wyjątkowo delikatne i piękne
Kasiu
cieszę się, że spodobały Ci się moje Nowości
.
Pomarańczowa cattleya jest bardzo chętna do współpracy pierwszy raz zakwitła mi pół roku od zakupu
Na kwiatki equestrisa też czekam niecierpliwie bona żywo ich nie widziałam ale pączki już się formują więc mam nadzieję, że niedługo zakwitnie
Pomarańczowa cattleya jest bardzo chętna do współpracy pierwszy raz zakwitła mi pół roku od zakupu
Na kwiatki equestrisa też czekam niecierpliwie bona żywo ich nie widziałam ale pączki już się formują więc mam nadzieję, że niedługo zakwitnie
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Anno
- 500p

- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
Wszystkie piękne, ale cattleya - cudna!
Zyczę następnych pięknych kwitnień!
Renia
Zyczę następnych pięknych kwitnień!
Renia
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Skapnęła mu woda z korzonka jakiejś Vandzi... Ale mam nadzieję, że uda mi się spotkać drugiego takiego. Pewnie nie na tej wystawie, bo moja lista pęka w szwach, ale może kiedyś...Venus9 pisze:Dziękuje za miłe słowa ja też czekam na rozwój pędu equestrisa![]()
coraz bardziej widać pączki
![]()
Dusiu przykro mi, że Twój zgnił
Dusiu na pewno go sobie jeszcze kupisz teraz kup to co zaplanowałaś i też będziesz szczęśliwa

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Julitko pięknie kwitnie sabotek, ale czy to kwitnienie już u Ciebie ? no fakt też żółkną liście i tak jak u Gracjana wyginają się .Dzięki że mogłam sobie porównać już jestem spokojniejsza. Twój bordowy ciapek ma piękne kwiatki też mam takiego kupiłam z przeceny teraz czekam na pędziek .Wiesz ostatnio widziałam takie storczyki na all. i wiesz jak się nazywają ? Julia
Phal. equestris var. czyżby zakręcony albo pokręcony taki psotniś
no to czekamy na kwiatuszki.
Kasiu ciesze się. że mogłam pokazać zdjęcia i że się uspokoiłaś
jeśli chodzi o sabotka to jest to moje kwitnienie dostałam go na Mikołaja w 2009 roku i teraz kwitnie u mnie pierwszy raz ale muszę przyznać, że kwiat jest większy i wyższy
.
Bordowego ciapka to ja też kupiłam 2 lata temu z przeceny był prawie ugotowany z dwoma korzeniami bo to było latem cudem go uratowałam ale kwitnie u mnie drugi raz
i teraz ma więcej kwiatków ale nazwa nie zła
bardzo mi się podoba
Phal.equestris var. alba to szalona "Łabędzica" tak ją nazwałam

Bordowego ciapka to ja też kupiłam 2 lata temu z przeceny był prawie ugotowany z dwoma korzeniami bo to było latem cudem go uratowałam ale kwitnie u mnie drugi raz
Phal.equestris var. alba to szalona "Łabędzica" tak ją nazwałam
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Mam chyba podobne upodobania do Darka, bo tez uwielbiam wszystko co ciemne w storczykach. Ten łaciaty jest śliczny i gratuluje kwitnienia u niego. Mam coś podobnego...od zakupu "milczy" jak zaklęty... Sabotek bardzo okazały 
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
Agatko ja też bardzo lubię takie ciemne kolory a muszę przyznać, że to kwitnienie jest ładniejsze dzięki wybarwieniu i ilości kwiatów za pierwszym razem zakwitł mi 2 kwiatkami i zasuszył pęd a teraz ma 5 kwiatków (jeden przekwitł) a reszta się rozwija.
Na dodatek jego kwiatki są takie atłasowe i miłe w dotyku
bo oczywiście musiałam po dotykać

Zapomniałam
dziękuję w imieniu Sabotka 
Na dodatek jego kwiatki są takie atłasowe i miłe w dotyku
Zapomniałam
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Julitko, gdzieś mi się zapodział post, gdzie podziwiałam sabotka i gratulowałam sreberka
. Czasem internet mi kiepsko działa
.
- marwes

- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Julitko przepiękna buźka sabotka, a falek ?bordowy ciapek? taki wesolutki ma wyraz.
Phal. equestris var. Alba jakby szaleju się najadła tak Ci rośnie a pęd ma tak powykręcany że ta nazwa ??szalona łabędzica? bardzo pasuje.
Phal. equestris var. Alba jakby szaleju się najadła tak Ci rośnie a pęd ma tak powykręcany że ta nazwa ??szalona łabędzica? bardzo pasuje.
Reniu dziękuję w imieniu cattley
Lucynko dziękuje w imieniu Sabotka
co do zmiany koloru to wpadłam w szok, że z zielonego zrobiło się srebro ale jestem gaduła
nie martw się internetem mój też mi gra na nosie
Marku również dziękuję w imieniu sabotka i falka
a jeśli chodzi o pha. equestris var. Alba to jestem bardzo pod jej wrażeniem mam ją przecież od 11 marca a ona już szaleje do tego drugi pęd też ruszył 
Lucynko dziękuje w imieniu Sabotka
Marku również dziękuję w imieniu sabotka i falka
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
U mnie dziś przy podlewaniu wypatrzyłam malutki zaczątek pędzika na p.pantherinie,
Kasiu chyba coś się ruszyło znalazłam jeden korzonek na różowym phalenopsisie 
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki