Fakt, każdy sprzedawca tak powie. Choc nie zmienia to faktu że Baron to dobra odmiana.
Uprawiałem ją w ub. roku, plenna, na jednym gronie wiązał nawet do 7-8 sztuk, lecz pomidory są ładniejsze jak jest ich w gronie 4-5, z reguły po tyle wiązał. Smaczny, raz mi chorował już nie pamiętam na co...

, ale 2 opryski (niestety chemią) i wszytko było w porządku. Dałem na wiosnę kurzeńca, bo i szklarnia była postawiona na wiosnę. W tym roku dałem obornika krowiego na jesień, tak ze 2,5 dośc czubatej taczki na 10m kw. Rosły mi na początku wegetatywnie,(przedobrzyłem z gnojówka z pokrzyw) ale jak mi doradzono na forum; przelac je, posypac dolomitem, i oberwac pierwszy lisc( lub pierwszy i drugi, zależy jak bardzo wegetatywnie rosną) nad gronem, zabieg wykonac na 1. lub 2. gronie( też zależy jak bardzo wegetatywnie rosną )(wegetatywnie=idą w liście a nie owoc) rozstawa była mała bo 50x30cm, jak przypuszczam takie zagęszczenie roślin i duże liście były przyczyną choroby. Ocenę jaką bym wystawił tej odmianie to 4+
Pozdrawiam