Rabatki Konstantego część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 3

Post »

Witam odwiedzających Rabatki!Pewnie,że tu wśród domów zaciszniej.Z zawieją i minus pięć porannym witam,wczorajszy obfity opad deszczu przechodził kolejno w śnieg z deszczem i śnieg,śnieżycę jak w Zakopanem,w nocy mróz,teraz z wolna ku zeru,słońce,idziemy palić panią zimę.
Awatar użytkownika
elwirka
100p
100p
Od: 1 lut 2009, o 21:23

Post »

Faktycznie u Ciebie Ewciu już wiosna w pełnym rozkwicie, na działce dopiero pierwiosnki, przebiśniegi i miłek amurski. :D Przebiśniegi po wczorajszej śnieżycy wyglądają jak zmokłe kurczątka. Stolik pięknie przezimował ,więc zapraszam na herbatę jak tylko zacznie kwitnąć coś okazalszego.
Pozdrawiam Elwira
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewo....faktycznie ,u Ciebie pełniejsza ta wiosna....no ale tak jak piszesz,wśród bloków zaciszniej :uszy
A dla Kostka masz specjalna trawę?
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek
Już musi być wiosna,Marzanna spłonęła,Wisła spokojnie płynie do morza,słońce przygrzało,choć nie wytopiło śniegu do końca.
Obrazek
A w Podwórkowym zakwitły kolejne krokusy-mieszanka białych,żółtych i żółtych prążkowanych.Były to cebulki z krokusów doniczkowych kupowanych w latach ubiegłych,wysuszonych i posadzonych pod koniec lata.Nie były oznaczone kolorami,stąd traki efekt.I jeszcze coś dla Olgi(Ogród Azy)
Obrazek Obrazek
Elwirko-chętnie,mam od zeszłego roku bilety strefowe!Trzeba wykorzystać przed podwyżką cen.
Grażyno R.-to co Konstanty pożera to jest szczypiorek,owies dopiero posieję.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

EWCIU mam nadzieję ,że porządnie spaliłaś panią zimę i poszła sobie do morza . Fajnie kwitnąco już w podwórkowym . coraz wiecej kwiatów sie pokazuje . Soczyste truskawki mniam ,mniam aż slinka leci a ten smak i zapach . Szczypiorek w ogródku również się już obudził i nieługo będzie mozna się nim już raczyć
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

EwkaEs pisze: Zyto-Konstantego nachodzą pod oknem dwie...
czy aby przypadkiem te kocice nie chciały zostać na stałe w "Rabatkach..."?

Ewuś Witaj - a dużo było Was Braci - Harcerzy?
Zauważyła coraz mniejsze towarzystwa integracyjne... ludziom na wszystko brakuje czasu... bieg, bieg przed siebie. Jest to chyba przykre.
Popieram takie spotkanie jak Wasze. ;:196
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Imponująca jest żółta korona, moja dopiero nosek wystawia, śnieg ją zatrzymał.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Krokusy już na dobre zagościły w Twoim ogrodzie.
A pierwiosnki też nieśmiało zaczynają się pokazywać.
U mnie to tez tylko pojedyńcze kwiatuszki ;)
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zyto-było nas dwudziestu jeden dawnych harcerzy z mojego szczepu i żona Nyśka (pozostałe małżeństwa w sumie cztery pary były wewnątrz szczepowe,a nawet z tej samej klasy z podstawówki.)Niektórych nie widziałam ponad 20 lat.Sprawiliśmy sobie organizacyjne koszulki w kolorach chust naszego szczepu i z napisem WETERANI.Było pieczenie kiełbasek i szaszłyków i na patyku nad ogniskiem i grillowanie,chrzan z żurawiną i rodzynkami,kawa zbożowa i herbata bardzo gorąca i bardzo słodka z sokiem z malin leśnych zbieranych w miejscu dawnego naszego obozu.Dla gościa specjalnego była bułka sezamowa z nutellą śliwkową mojej produkcji,ogórkiem wężowym i własnoręcznie wyhodowanymi kiełkami soi.No i andrut z nutellą śliwkową i z karmelem.Ręce myliśmy w wodzie mineralnej,czerpać z Wisły nie pozwoliłam.
Olu(Ogród Azy) korony rosną ku słońcu,liści na drzewach na razie brak to i słońca dostatek w Podwórkowym.
Jadziu-Jakuch-zima chyba skutecznie wypędzona!
Priamie,byłam wczoraj w Centrum Ogrodniczym na prośbę br.Rafała,kupiłam: chaber piżmowy,aster chiński chryzantemowy Opal,aster chiński karłowy Srebrzysta Gwiazdka,aster chiński piwoniowy Nimfa(na odwrocie pisze,że kwiat biały,na obwolucie jest jakby kremowo-żółtawy,cynię daliową Purity,mieszankę roślin balkonowych(aksamitka pełna Bolero miodowo malinowa,szałwia Czardasz,goździk letni pełny,porcelanka niebieska,smagliczka) i onętek pełny biały.Był ostatni,w domu sobie uświadomiłam,że to przecież jest kosmos bardzo piękny i akurat na białą grządkę Amby,więc tam wysłałam.Pocztą.Dziś idę do drugiego sklepu Polanu,tego małego na Basztowej,może tam jeszcze tego onętka białego mają,nasiona Legutko są w innym jeszcze sklepie,na Kościuszki,zobaczę na dniach czy nie mają interesujących Cię nasion szałwii i ewentualnie kupię.Prymulek jest już znacząco więcej,oprócz żółtego pierwiosnka lekarskiego są i białe i bordowe,a kwiaciarniane róże i czerwienie chyba nie przetrwały zimy.Mam na obwódki rabat obiecane te zwykłe pierwiosnki,które dziko rosną także,są wytrzymalsze.
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Witaj Ewuś ;:196
EwkaEs pisze:Zyto.Było pieczenie ... i grillowanie,chrzan z żurawiną i rodzynkami....
Ciekawi mnie ten chrzan z żurawiną? ... - przyznam że jeszcze nigdy nie jadłam coś takiego, podaj przepis.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Ewuś. To że pani zima poszła do morza jest nie tylko widoczne ale już odczuwalne. :tan W twoim podwórkowym coraz więcej kwitnących, słonko także coraz mocniej grzeje. ;:108 . z przyjemnością chce się w ziemi pogrzebać. Tylko o ten brak czasu chodzi. ;:224 . Spotkanie harcerzy widzę że było udane, nie tylko pieczone kiełbaski ale także organizacyjne koszulki..Fajne takie spotkania. ;:138
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

A widziałaś szałwię o którą pytałem Cie w innym wątku?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Piękny ten pełny onętek jeszcze takiego nie widziałam nawet w sklepach . Czyli zapowiada sie biała rabatka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo ;:196
Jakie one piękne! W życiu takich nie widziałam! Och jak się cieszę ;:26
Ile cudnych roślinek już u Ciebie kwitnie! U mnie jak zwykle wiosna się zbytnio nie spieszy . Ale jam przywykła. I tak mój skrawek Kaszubskiej Syberii- jest najpiękniejszym miejscem na świecie :lol:
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ewuniu menu na spotkaniu było wykwintne ;:137
Widzę, że coraz większe zakupy robisz, ale jak tu nie kupić....................prawda??? Wszystkie takie piękne kwiaty, że aż same się pchają do rączek :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”