Rabatki Konstantego część 3
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 3
Witam odwiedzających Rabatki!Pewnie,że tu wśród domów zaciszniej.Z zawieją i minus pięć porannym witam,wczorajszy obfity opad deszczu przechodził kolejno w śnieg z deszczem i śnieg,śnieżycę jak w Zakopanem,w nocy mróz,teraz z wolna ku zeru,słońce,idziemy palić panią zimę.
Faktycznie u Ciebie Ewciu już wiosna w pełnym rozkwicie, na działce dopiero pierwiosnki, przebiśniegi i miłek amurski.
Przebiśniegi po wczorajszej śnieżycy wyglądają jak zmokłe kurczątka. Stolik pięknie przezimował ,więc zapraszam na herbatę jak tylko zacznie kwitnąć coś okazalszego.
Pozdrawiam Elwira
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ewo....faktycznie ,u Ciebie pełniejsza ta wiosna....no ale tak jak piszesz,wśród bloków zaciszniej
A dla Kostka masz specjalna trawę?
A dla Kostka masz specjalna trawę?
- EwkaEs

Już musi być wiosna,Marzanna spłonęła,Wisła spokojnie płynie do morza,słońce przygrzało,choć nie wytopiło śniegu do końca.

A w Podwórkowym zakwitły kolejne krokusy-mieszanka białych,żółtych i żółtych prążkowanych.Były to cebulki z krokusów doniczkowych kupowanych w latach ubiegłych,wysuszonych i posadzonych pod koniec lata.Nie były oznaczone kolorami,stąd traki efekt.I jeszcze coś dla Olgi(Ogród Azy)

Elwirko-chętnie,mam od zeszłego roku bilety strefowe!Trzeba wykorzystać przed podwyżką cen.
Grażyno R.-to co Konstanty pożera to jest szczypiorek,owies dopiero posieję.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
EWCIU mam nadzieję ,że porządnie spaliłaś panią zimę i poszła sobie do morza . Fajnie kwitnąco już w podwórkowym . coraz wiecej kwiatów sie pokazuje . Soczyste truskawki mniam ,mniam aż slinka leci a ten smak i zapach . Szczypiorek w ogródku również się już obudził i nieługo będzie mozna się nim już raczyć
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
czy aby przypadkiem te kocice nie chciały zostać na stałe w "Rabatkach..."?EwkaEs pisze: Zyto-Konstantego nachodzą pod oknem dwie...
Ewuś Witaj - a dużo było Was Braci - Harcerzy?
Zauważyła coraz mniejsze towarzystwa integracyjne... ludziom na wszystko brakuje czasu... bieg, bieg przed siebie. Jest to chyba przykre.
Popieram takie spotkanie jak Wasze.
- Aza

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Imponująca jest żółta korona, moja dopiero nosek wystawia, śnieg ją zatrzymał.
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Krokusy już na dobre zagościły w Twoim ogrodzie.
A pierwiosnki też nieśmiało zaczynają się pokazywać.
U mnie to tez tylko pojedyńcze kwiatuszki ;)
A pierwiosnki też nieśmiało zaczynają się pokazywać.
U mnie to tez tylko pojedyńcze kwiatuszki ;)
- EwkaEs

Zyto-było nas dwudziestu jeden dawnych harcerzy z mojego szczepu i żona Nyśka (pozostałe małżeństwa w sumie cztery pary były wewnątrz szczepowe,a nawet z tej samej klasy z podstawówki.)Niektórych nie widziałam ponad 20 lat.Sprawiliśmy sobie organizacyjne koszulki w kolorach chust naszego szczepu i z napisem WETERANI.Było pieczenie kiełbasek i szaszłyków i na patyku nad ogniskiem i grillowanie,chrzan z żurawiną i rodzynkami,kawa zbożowa i herbata bardzo gorąca i bardzo słodka z sokiem z malin leśnych zbieranych w miejscu dawnego naszego obozu.Dla gościa specjalnego była bułka sezamowa z nutellą śliwkową mojej produkcji,ogórkiem wężowym i własnoręcznie wyhodowanymi kiełkami soi.No i andrut z nutellą śliwkową i z karmelem.Ręce myliśmy w wodzie mineralnej,czerpać z Wisły nie pozwoliłam.
Olu(Ogród Azy) korony rosną ku słońcu,liści na drzewach na razie brak to i słońca dostatek w Podwórkowym.
Jadziu-Jakuch-zima chyba skutecznie wypędzona!
Priamie,byłam wczoraj w Centrum Ogrodniczym na prośbę br.Rafała,kupiłam: chaber piżmowy,aster chiński chryzantemowy Opal,aster chiński karłowy Srebrzysta Gwiazdka,aster chiński piwoniowy Nimfa(na odwrocie pisze,że kwiat biały,na obwolucie jest jakby kremowo-żółtawy,cynię daliową Purity,mieszankę roślin balkonowych(aksamitka pełna Bolero miodowo malinowa,szałwia Czardasz,goździk letni pełny,porcelanka niebieska,smagliczka) i onętek pełny biały.Był ostatni,w domu sobie uświadomiłam,że to przecież jest kosmos bardzo piękny i akurat na białą grządkę Amby,więc tam wysłałam.Pocztą.Dziś idę do drugiego sklepu Polanu,tego małego na Basztowej,może tam jeszcze tego onętka białego mają,nasiona Legutko są w innym jeszcze sklepie,na Kościuszki,zobaczę na dniach czy nie mają interesujących Cię nasion szałwii i ewentualnie kupię.Prymulek jest już znacząco więcej,oprócz żółtego pierwiosnka lekarskiego są i białe i bordowe,a kwiaciarniane róże i czerwienie chyba nie przetrwały zimy.Mam na obwódki rabat obiecane te zwykłe pierwiosnki,które dziko rosną także,są wytrzymalsze.

Olu(Ogród Azy) korony rosną ku słońcu,liści na drzewach na razie brak to i słońca dostatek w Podwórkowym.
Jadziu-Jakuch-zima chyba skutecznie wypędzona!
Priamie,byłam wczoraj w Centrum Ogrodniczym na prośbę br.Rafała,kupiłam: chaber piżmowy,aster chiński chryzantemowy Opal,aster chiński karłowy Srebrzysta Gwiazdka,aster chiński piwoniowy Nimfa(na odwrocie pisze,że kwiat biały,na obwolucie jest jakby kremowo-żółtawy,cynię daliową Purity,mieszankę roślin balkonowych(aksamitka pełna Bolero miodowo malinowa,szałwia Czardasz,goździk letni pełny,porcelanka niebieska,smagliczka) i onętek pełny biały.Był ostatni,w domu sobie uświadomiłam,że to przecież jest kosmos bardzo piękny i akurat na białą grządkę Amby,więc tam wysłałam.Pocztą.Dziś idę do drugiego sklepu Polanu,tego małego na Basztowej,może tam jeszcze tego onętka białego mają,nasiona Legutko są w innym jeszcze sklepie,na Kościuszki,zobaczę na dniach czy nie mają interesujących Cię nasion szałwii i ewentualnie kupię.Prymulek jest już znacząco więcej,oprócz żółtego pierwiosnka lekarskiego są i białe i bordowe,a kwiaciarniane róże i czerwienie chyba nie przetrwały zimy.Mam na obwódki rabat obiecane te zwykłe pierwiosnki,które dziko rosną także,są wytrzymalsze.

- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Witaj Ewuś
Ciekawi mnie ten chrzan z żurawiną? ... - przyznam że jeszcze nigdy nie jadłam coś takiego, podaj przepis.EwkaEs pisze:Zyto.Było pieczenie ... i grillowanie,chrzan z żurawiną i rodzynkami....
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Ewuś. To że pani zima poszła do morza jest nie tylko widoczne ale już odczuwalne.
W twoim podwórkowym coraz więcej kwitnących, słonko także coraz mocniej grzeje.
. z przyjemnością chce się w ziemi pogrzebać. Tylko o ten brak czasu chodzi.
. Spotkanie harcerzy widzę że było udane, nie tylko pieczone kiełbaski ale także organizacyjne koszulki..Fajne takie spotkania. 
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
A widziałaś szałwię o którą pytałem Cie w innym wątku?
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Piękny ten pełny onętek jeszcze takiego nie widziałam nawet w sklepach . Czyli zapowiada sie biała rabatka
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo
Jakie one piękne! W życiu takich nie widziałam! Och jak się cieszę ;:26
Ile cudnych roślinek już u Ciebie kwitnie! U mnie jak zwykle wiosna się zbytnio nie spieszy . Ale jam przywykła. I tak mój skrawek Kaszubskiej Syberii- jest najpiękniejszym miejscem na świecie
Jakie one piękne! W życiu takich nie widziałam! Och jak się cieszę ;:26
Ile cudnych roślinek już u Ciebie kwitnie! U mnie jak zwykle wiosna się zbytnio nie spieszy . Ale jam przywykła. I tak mój skrawek Kaszubskiej Syberii- jest najpiękniejszym miejscem na świecie
Ewuniu menu na spotkaniu było wykwintne
Widzę, że coraz większe zakupy robisz, ale jak tu nie kupić....................prawda??? Wszystkie takie piękne kwiaty, że aż same się pchają do rączek
Widzę, że coraz większe zakupy robisz, ale jak tu nie kupić....................prawda??? Wszystkie takie piękne kwiaty, że aż same się pchają do rączek