Moja skromna działka i przeprowadzka Ada-kj
Re: Moja skromna działka i przeprowadzka Ada-kj
Na ja te moje musiałam wyciągnąć z dołka, bo mi miejsce pod RH zajmowały... Znowu je zadołować 

- AAleksandra
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i rasahumus znalazł zastosowanie
Wygląda, że nowa działeczka będzie magiczna. Wszystko na niej pięknie rośnie i kwitnie. Moje botaniczne tulipanki czekają na cieplejsze dni.
Krysiu, sąsiadowi w akcie podziękowania, podaruj herbatkę z miłorzębu

Krysiu, sąsiadowi w akcie podziękowania, podaruj herbatkę z miłorzębu

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu wygląda na to że przypadkiem też mam tulipany botaniczne bo jakieś chcą kwitnąć
.
U mnie to czysty przypadek bo chyba ładne musiały być że kupiłam
.

U mnie to czysty przypadek bo chyba ładne musiały być że kupiłam

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
KRYSIU za przesyłkę dziękuję
. Widzisz jaka ta poczta szybka jest 1 dzień 

Buu, ja mam niby botaniczne, ale ani widu ani słychu o kwiatach...
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Krysiu, ucieszyły mnie te Twoje tulipany
To pierwsze, jakie widzę w tym roku. Moim botanicznym jeszcze daleko do kwitnienia. Śnieżnik też bardzo ładny 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Krysiu kępa tulipanków aż nie do uwierzenia.Ja mam chyba tę odmianę i u mnie tylko kilkucentymetrowe listeczki.A u Ciebie już piękny bukiet
Różyczkami się nie przejmuj, nic im nie będzie

Różyczkami się nie przejmuj, nic im nie będzie

- JAKUCH
KRYSIU podarek rozdzielony między koleżanki . Kazda coś tam dostała i sobie również zostawiłam spory kawałek

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Witam wieczorkiem.
Daguś. Mam nadzieję, że clemki już na właściwym miejscu. A Twoje tulipanki zakwitną gdy po moich będzie już tylko wspomnienie.
Oleńko. Dzisiaj ja Tobie dziękuję za przesyłkę. Mam przypraw chyba do końca życia.
Jeszcze jutro muszę zastosować na te róże Asahi, gdyż bardzo marnie wyglądają.
Tulipanki rosną na słonecznym miejscu i całkiem się już rozbujały, ale dziś było przecież na prawdę bardzo ciepło.
Aguniu. Mnie tulipanki botaniczne zachwyciły dwa lata temu i wtedy jesienią kupiłam po kilka cebul. One w dodatku bardzo szybko narastają, dlatego dziś w tym miejscu już jest poletko.
Jadziu. Cieszy, że poczta była taka szybka i ziarnopłon poszedł w tyle rąk. Gdybym wiedziała, że to dla tylu osób to bym większą paczkę zrobiła.
Jacku, Aguniu - dziękuję w imieniu tulipanków. Pierwszego tulipana ja widziałam w ubiegłym tygodniu u Mag-icznej. Dziś już następne się pokazały a lada dzień zaczną kwitnąć narcyzy botaniczne

Daguś. Mam nadzieję, że clemki już na właściwym miejscu. A Twoje tulipanki zakwitną gdy po moich będzie już tylko wspomnienie.
Oleńko. Dzisiaj ja Tobie dziękuję za przesyłkę. Mam przypraw chyba do końca życia.

Jeszcze jutro muszę zastosować na te róże Asahi, gdyż bardzo marnie wyglądają.
Tulipanki rosną na słonecznym miejscu i całkiem się już rozbujały, ale dziś było przecież na prawdę bardzo ciepło.
Aguniu. Mnie tulipanki botaniczne zachwyciły dwa lata temu i wtedy jesienią kupiłam po kilka cebul. One w dodatku bardzo szybko narastają, dlatego dziś w tym miejscu już jest poletko.
Jadziu. Cieszy, że poczta była taka szybka i ziarnopłon poszedł w tyle rąk. Gdybym wiedziała, że to dla tylu osób to bym większą paczkę zrobiła.
Jacku, Aguniu - dziękuję w imieniu tulipanków. Pierwszego tulipana ja widziałam w ubiegłym tygodniu u Mag-icznej. Dziś już następne się pokazały a lada dzień zaczną kwitnąć narcyzy botaniczne

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- JAKUCH
KRYSIU śliczny tulipanek u mnie one jeszcze śpią . Każdy dostał kępkę więc wszyscy byli zadowoleni 

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Ja należę do tych zadowolonych
już kiedyś je sadziłam na trawniku i nie przeżyły. Może wrocławiakom bardziej się spodoba
Tulipanki śliczne, moje jeszcze dojrzewają

Tulipanki śliczne, moje jeszcze dojrzewają

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- harwi
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
Już tulipanki
faktycznie botaniczne.. botaniczne a i tak zapomnę o nich hhe. Moje te "normalne" co niektóre maja już pąki takie, że mam wrażenie, że za godzinę zakwitną
To te o Pana Maślickiego czerwone malutkie. A narcyze u nas już są. 

- AnowiB
- Od: 19 paź 2010, o 14:18
Krysiu jednak we Wrocku jest cieplej,moje tulipki dopiero na dobre wyszły z ziemi...na kwiaty jeszcze poczekam 

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Witam wieczorkiem. Kolejny piękny wiosenny dzień we Wrocławiu, więc oczywiście działeczka zaliczona. Dziś nam puścili wodę na działkach, więc mogłam zrobić oprysk Asahi, szczególnie na świeżo posadzone przesuszone róże. Jeszcze nie widać czy róże przeżyły, ale mam nadzieję, że się zbiorą. Dodatkowo opryskałam przesadzane jesienią bukszpany, gdyż część jest bardzo brzydka po zimie. Coś czuję, że będę musiała kilka krzaków dokupić i wymienić. A później zaczęłam pielenie gdyż działka zaczyna zarastać. Wszędzie wyłazi ziarnopłon. Będę musiała z nim dobrze powalczyć. Może jest on i wdzięczny jako wczesny wiosenny kwiatek, ale co za dużo to nie zdrowo. Są miejsca, które byłyby zarośnięte tylko nim

Dobrze, że inne kwiatuchy też już kwitną

śnieżniki

śnieżniki z cebulicą syberyjską

puszkinia

tulipanki botaniczne

pierwszy kwiatek sasanki
Każdy dzień przynosi coś nowego rozkwitłego. Bardzo lubię ten okres, gdy widzi się nowe pączki na roślinkach, albo wychodzące z ziemi pierwsze listeczki bylinek.
Niusiu. Wszędzie wiosna już nie długo wyrówna różnice klimatyczne, albo u nas będzie już po kwiatkach a u Was dopiero będzie można je oglądać.
Wiolu. Ja nie kupowałam w ubiegłym roku tulipanków botanicznych u p. Jana, dopiero w tym roku planuję kupić takie, których nie mam. Pierwsze narcyzy również dziś rozwinęły pąki, ale jest ich jeszcze bardzo malutko. Brakuje kilku dni.
Jadziu i Basiu. Niech zdrowo rośnie, byleby Wam nie rozrósł się tak jak u mnie w niektórych miejscach.
Widzę, że jest go więcej w cienistych miejscach, więc widocznie takie warunki mu bardziej służą. Nie miałam dotąd z tą roślinką do czynienia, więc jeszcze nie znam jej zwyczajów

Dobrze, że inne kwiatuchy też już kwitną

śnieżniki

śnieżniki z cebulicą syberyjską

puszkinia

tulipanki botaniczne

pierwszy kwiatek sasanki
Każdy dzień przynosi coś nowego rozkwitłego. Bardzo lubię ten okres, gdy widzi się nowe pączki na roślinkach, albo wychodzące z ziemi pierwsze listeczki bylinek.
Niusiu. Wszędzie wiosna już nie długo wyrówna różnice klimatyczne, albo u nas będzie już po kwiatkach a u Was dopiero będzie można je oglądać.
Wiolu. Ja nie kupowałam w ubiegłym roku tulipanków botanicznych u p. Jana, dopiero w tym roku planuję kupić takie, których nie mam. Pierwsze narcyzy również dziś rozwinęły pąki, ale jest ich jeszcze bardzo malutko. Brakuje kilku dni.
Jadziu i Basiu. Niech zdrowo rośnie, byleby Wam nie rozrósł się tak jak u mnie w niektórych miejscach.

Widzę, że jest go więcej w cienistych miejscach, więc widocznie takie warunki mu bardziej służą. Nie miałam dotąd z tą roślinką do czynienia, więc jeszcze nie znam jej zwyczajów
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Krysiu - przypomniałam sobie nazwę tych tulipanów - Turkestanica :P