Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja w tamtym roku też kupiłam fasolnik i wyszedł mi jakiś powój . Nie było ani jednego kwiatka i nawet liście były nie takie , a tak na niego chorowałam .
Nie wszyscy producenci nasion są uczciwi o czym ja się przekonałam.
Strelicję już mam 20 centymetrową :P a nasionka kupiłam na allegro.
Zyczę ci Mirko aby ci wyszły strelicje tak jak mi :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Dzięki Jolu za życzenia :D Niech Twoja rośnie duża i zdrowa ( a moja razem z nią) :) Szczerze mówiąc martwię się o ten fasolnik trochę, bo w ferworze zakupów Pan mi podrzucił go z innej firmy niż chciałam, ale potraktuję to jako eksperyment. Potem podzielę się uwagami :)

Pozdrawiam :)
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu już zrobiłam podjazd mojemu M. Krzyża nie czuję, ale przedwiośnie w styczniu!!!! Teraz musimy się nauczyć coś o uprawie drzewek pomarańczowych, bo jak tak dalej będzie to musimy się przestawić na cytrusy :D .
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Radosiu, bardzo dziękuję ;:79

Mirko, dziękuję za gratulacje! Szkoda, ze nie byłaś na zlocie, następnym razem trzeba będzie rozpuścić wici, zeby wszyscy chętni zdążyli :D
Fajnie,. że możesz sobie poprawić nastrój zakupami nasion. Ja muszę czekać, aż będę mogła wpaść do ogródka ze szpadlem w ręce :lol: Nasion dokupować już nie mogę, bo musiałabym najpierw przysposobić dla nich jakiś kawałek ugoru, a na to nie mam czasu.
Ale nic to, przecież zamawiałyśmy wiosnę na 8 marca ;)

Basiu, na życzenia i gratulacje nigdy nie jest za późno ;) dziękuję!
Nie jesteś jedyna, która nie zdążyła na sabat. Chyba będzie trzeba to powtórzyć :D
A chłopa zawsze mozna jeszcze poszukać ;)

Jolciu, a ten fasolnik nie był przypadkiem od Legutki? :P

Beatko, widziałam podjazd ;:215
Bea pisze:...Teraz musimy się nauczyć coś o uprawie drzewek pomarańczowych, bo jak tak dalej będzie to musimy się przestawić na cytrusy Very Happy
Nie miałabym nic przeciwko temu :lol:
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Witam :)
Izo, więc na następny zlot - wpisuję się już na listę chętnych ;) A u mnie dzisiaj zima zawitała na całego. Zimno, wieje i pada śnieg. Przecież chyba już jakieś przedwiośnie powinno chyba być?
Pytasz Jolę o fasolnik od Legutki. Czyżbyś Ty też miała z nim złe doświadczenia? Bo ten mój jest właśnie z tej firmy :( W tamtym roku miałam większość nasion właśnie od L. i sporo z nich nie spełniło moich oczekiwań, np. poziomka, werbena. Najpierw myślałam że to moja wina, ale te, które kupiłam w Lidlu, były OK. Suchy bukiet z zatrawiana mam do dziś :) Dlatego w tym roku kupiłam z innej firmy, a ten fasolnik od L. to nieuwaga moja i sprzedawcy (?). Na wszelki wypadek dokupiłam dzisiaj fasolkę ozdobną i powój trójbarwny. Zrobię mieszankę i może coś z tego będzie ? :)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Mirko!
Taka pogoda, to właśnie przedwiośnie ;) u mnie dziś swieciło słońce, a potem w jednej chwili zrobiło sie ciemno i spadł grad. Dwa razy nawet zagrzmiało :lol: W nocy ma byc przymrozek, ale potem pewnie znów zrobi sie cieplej.
O Legutce pisalismy juz na forum wiele razy. To jest po prostu niesolidna firma i często sprzedaje nic nie warte nasiona - prawdopodobnie przeterminowane.
Nie jest powiedziane, że fasolnik Ci nie wzejdzie, bo gdyby wszystkie nasiona Legutki były felerne, to nie mieliby już w ogóle klientów. Niemniej to jest loteria: albo wzejdzie, albo nie.
Życzę Ci, zeby Ci sie udało!
A powój trójbarwny to raczej roslina płożąca, nie wspina się wysoko. Za to jest bardzo ładny :D
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Izo :P
Masz rację :!: , to były nasiona od L.
Nigdy nie zwracałam na to uwagi i jeszcze na dodatek w tym roku dokupiłam od nich nasiona , ale nigdy więcej . No cóż , zobaczymy czy i te wyjdą a jak nie to przecież głową muru nie przebiję ;:160 ;:223 .
Zobaczę jak będą teraz wschodzić wszystkie od nich nasionka :twisted: .
Mam też i innych firm nasiona , ale nie zawsze zdają egzamin :x .
Pożyjemy , zobaczymy.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Jolciu :D
Nie miałam wpadek z nasionami innych firm niż Legutko, co nie znaczy, ze im się mie zdarzają. Na pewno jednak rzadziej, niż Legutce. Obiecałam sobie, że już nigdy nie kupię nasion tej firmy, chociaż u nas jest dominująca na rynku.
Miejmy nadzieję, że w tym roku miałaś szczęście i wszystkie nasiona Ci wykiełkują ;:215
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Ja też mam nieciekawe doświadczenia z tą firmą na L :roll: W zeszłym roku kupiłam nasionka bylin i nic mi nie wzeszło :roll: :twisted:
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

No co Ty chatte, jak bym śmiała pisać o 200 stronach do końca roku, marzy mi się 100 i tak napisałam, że będzie dobrze jak tyle mi się uzbiera....tym bardziej, że od marca do listopada jestem zarobiona na maksa. Ale zobaczymy, może te 100 na gwiazdkę kolejną???
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izuniu ja też mam taką nadzieję ;:113 .
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bożenko, proponuję Ci dołączenie do bojkotu firmy Legutki.

Ewo, źle przeczytałam :lol: Ale wiesz co? Ja nie jestem pewna, czy po roku miałam juz 100stron :? To sie różnie układa i wcale nie jest wykluczone, ze Ty będziesz miała więcej ;)
Masz duzy ogród, dużo ros,lin i duzo pracy - bedziesz miała co pokazywać :D Szczerze żuczę Ci pobicia wszelkich rekordów! ;:215

Jolciu, trzymam kciuki! ;:333
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

IZUNIU wszystkiego najlepszego ;:12 ;:196
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

chatte - ja już nie kupuję od nich :twisted: W tym roku jeszcze nie kupowałam żadnych nasion ale chyba już czas na zakupy :roll: :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję Antosiu ;:168

Bardzo słusznie, Bożenko. Myślę, ze pozostałe firmy są raczej w porządku, a jest ich kilka. Obejdziemy się bez Legutki :P
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”