Powiedz mi proszę, jak ze smakiem tych ciemnych pasiastych pomidorów, jestem strasznie ciekawa. Czy mają zbliżony smak do tych czerwoniutkich odmian
Optymistycznie ogród IDY 74 -2011
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Optymistycznie ogród IDY 74 -2011
Ida wspaniały patent z sianiem pomidorków w te pojemniczki plastikowe, powstają wspaniałe mini-szklarenki . Ze też nie wpadło mi to do głowy, tyle tych pojemniczków się wyrzuca
Powiedz mi proszę, jak ze smakiem tych ciemnych pasiastych pomidorów, jestem strasznie ciekawa. Czy mają zbliżony smak do tych czerwoniutkich odmian
Czy są jakieś ...no nie wiem....ostrzejsze, bardziej wyraziste w smaku, mniej słodkie ...
Czy raczej nie ma większej różnicy 
Ida też będę zagląda bo pomidorom kibicuję ,też jestem malinowa ale mam ich trochę mniej.
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Nie pisałam ,bo nic się ważnego nie działo ...,zimno ,mokro i wietrznie było ,a to raczej nudna rzecz do opisywania .
Dzisiejszy dzień był pierwszym bez mrozów ,nareszcie czuć ,że wiosna jednak przyszła .Dopiero swoje kwitnienie rozpoczęły krokusy .Większość żółtychi fioletowych .Zapisałam sobie w głowie ,że na jesienie konieczny będzie zakup krokusów o kolorach innych niż żółć i fiolet.
Oj cieszą te maleństwa ...bardzo .Zauważyłam ,że w tym roku nie ma na kwiatach pszczół ,kurcze kto będzie pylił i zapylał
Tylko wiaterek

Rozpoczęliśmy budowę nowego ,większego foliaka ,bo jak wiecie zima mi załatwiła na amen alutkową big folię .Wszystko na razie w powijakach ,ale ,ale .....

Dzisiejszy dzień był pierwszym bez mrozów ,nareszcie czuć ,że wiosna jednak przyszła .Dopiero swoje kwitnienie rozpoczęły krokusy .Większość żółtychi fioletowych .Zapisałam sobie w głowie ,że na jesienie konieczny będzie zakup krokusów o kolorach innych niż żółć i fiolet.
Oj cieszą te maleństwa ...bardzo .Zauważyłam ,że w tym roku nie ma na kwiatach pszczół ,kurcze kto będzie pylił i zapylał

Rozpoczęliśmy budowę nowego ,większego foliaka ,bo jak wiecie zima mi załatwiła na amen alutkową big folię .Wszystko na razie w powijakach ,ale ,ale .....

-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Wypompowaliśmy staw w celu pogłębienia i wzmocnienia brzegów .Ta kałuża ,którą widać jest pełna karasi ,takich patelniaków.Dużej ryby nie ma w ogóle
Wszystko wydusiła przyducha

Polowałam ,polowałam i mam
Czosnek słoniowy ,a właściwie jego ząbki .Dzięki uprzejmości forumka w tempie iście expresowym przyleciał do mnie z UK.Ząbki ,a raczej zęby
posadzę do donic w celu dalszej prokreacji ... 
Arbuzy szaleją i jak sobie pomyślę ,że jeszcze muszą spędzić miesiąc w domu to pukam się w czoło ...po kiego tak się spieszyłam z wysiewami ....
Pomidory od poniedziałku do pikowania -.Się będzie działo .Wszędzie ziemia i doniczki ,a na paznokciach ciemny lakier...Papryka leniwie wylazła z ziemi ....Poziomki kolejne do pikowania .Wszystko zrobię ,ale dopiero za 3 dni .GDYŻ ,PONIEWAŻ(jak mówi mój syn )jadę na wycieczkę do Wilna .Nareszcie .W Nowej Wilejce stoi jeszcze dom ,który przed 2 wojną św,zbudował mój pra dziadek .Wilno jest piękne ,a historii o tym mieście słuchałam u babci jako nastolatka .Teraz wreszcie zobacze wszystko na własne oczy .Relację foto oczywiście zdam ,a teraz idę się pakować.
Resztę odpowiedzi na pytania wszelakie udzielę w dniach najbliższych ....

Polowałam ,polowałam i mam

Arbuzy szaleją i jak sobie pomyślę ,że jeszcze muszą spędzić miesiąc w domu to pukam się w czoło ...po kiego tak się spieszyłam z wysiewami ....
Pomidory od poniedziałku do pikowania -.Się będzie działo .Wszędzie ziemia i doniczki ,a na paznokciach ciemny lakier...Papryka leniwie wylazła z ziemi ....Poziomki kolejne do pikowania .Wszystko zrobię ,ale dopiero za 3 dni .GDYŻ ,PONIEWAŻ(jak mówi mój syn )jadę na wycieczkę do Wilna .Nareszcie .W Nowej Wilejce stoi jeszcze dom ,który przed 2 wojną św,zbudował mój pra dziadek .Wilno jest piękne ,a historii o tym mieście słuchałam u babci jako nastolatka .Teraz wreszcie zobacze wszystko na własne oczy .Relację foto oczywiście zdam ,a teraz idę się pakować.Resztę odpowiedzi na pytania wszelakie udzielę w dniach najbliższych ....
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to krokusy już kwitną . Jak przezimowały u Ciebie Iduś truskawki . U mnie dopiero wypuszczają młode listki . Chyba póżno w tym roku zakwitną . No to macie huk roboty z tym foliakiem
. No to miłej wyprawy a potem znów ostro do roboty 
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Oj tak, z wiosną nowe siły wstępuję w człowieka. Po zimowych przejściach trzeba wstać, otrzepać niemiłe wspomnienia i dalej do roboty.
Ciekawa jestem nowego foliaka. Zdaje się, że będzie sporych rozmiarów. Konstrukcja drewniana ?? A poziomki już popikowane ?
Miłego zwiedzania Wilna. Czekamy na relację z podróży do krainy z opowieści rodzinnych.
Ciekawa jestem nowego foliaka. Zdaje się, że będzie sporych rozmiarów. Konstrukcja drewniana ?? A poziomki już popikowane ?
Miłego zwiedzania Wilna. Czekamy na relację z podróży do krainy z opowieści rodzinnych.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iduś, cieszę się, że wróciłaś
i tradycyjnie szalejesz
Krokusy śliczne!!
Krokusy śliczne!!
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Iduniu
szczęściara z Ciebie, że udało Ci się "upolować" czosnek słoniowy - wielkogłówkowy.
Jak Ci się rozmnoży, to pomyśl o mnie, bardzo proszę

Miałam nie wysiewać pomidorków koktajlowych "Koralik", ale nie wytrzymałam
już ładnie zeszły i niedługo też czeka mnie pikowanie
Widzę, że Ty już w wir pracy ogrodowej wpadłaś
Jak Ci się rozmnoży, to pomyśl o mnie, bardzo proszę
Miałam nie wysiewać pomidorków koktajlowych "Koralik", ale nie wytrzymałam
Widzę, że Ty już w wir pracy ogrodowej wpadłaś
-
x-d-a
Witaj Iduś wiosennie
Fajna wycieczka Cię czeka - ja wprawdzie nie byłam w Wilnie, ale rodzina mojego M. stamtąd pochodzi i kilka lat temu M. ze swoją siostrą i ojcem wybrali sie na Litwę. Byli zachwyceni urodą Wilna, Troków i innych miejsc...
Fajna wycieczka Cię czeka - ja wprawdzie nie byłam w Wilnie, ale rodzina mojego M. stamtąd pochodzi i kilka lat temu M. ze swoją siostrą i ojcem wybrali sie na Litwę. Byli zachwyceni urodą Wilna, Troków i innych miejsc...
- MagdaMisia

- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Wracaj, wracaj...
i opowiadaj jak było
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
A dlaczego ten czosnek słoniowy do doniczek chcesz wsadzać ????
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
A gdzie zdjęcia bordowych pierwiosnków ząbkowanych 
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iduś pewnie jeszcze nie wróciła z wojaży.Wilno jest piękne,ukwiecone i czyste.Zwiedziłam je w ub. roku.Może i jakieś ciekawostki przywiezie?
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Podgryzanie nasion.......
.......to powinnaś Iduś opatentować.
Muszę tak spróbować z dyniami.
A może by tak i ogórki.....
Pomidorki też mi już rosną na balkonie czekając w kolejce na wysadzenie do szklarni.
Iduś stawu zazdroszczę, zwłaszcza że taki duży.
Gdyby tak go pogłębić, to można by mieć własnego karpika czy inną rybkę.
Muszę tak spróbować z dyniami.
A może by tak i ogórki.....
Pomidorki też mi już rosną na balkonie czekając w kolejce na wysadzenie do szklarni.
Iduś stawu zazdroszczę, zwłaszcza że taki duży.
Gdyby tak go pogłębić, to można by mieć własnego karpika czy inną rybkę.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Rusalka
- 1000p

- Od: 10 sty 2011, o 14:24
Fajny ten czosnek
a u mnie to fioletowe krokusy zółte i białe wszystkie wschodziły etapami..
fiolety 1 były..ale i pszczółek dużo
A jakie kolory krokusów jeszcze są
Ida..
do staw jak na zabawy w błotku..kto by się odważył tylko ;)
a u mnie to fioletowe krokusy zółte i białe wszystkie wschodziły etapami..
fiolety 1 były..ale i pszczółek dużo
A jakie kolory krokusów jeszcze są
Ida..
do staw jak na zabawy w błotku..kto by się odważył tylko ;)
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)