Moje marzenie - maniusika cz.II .
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje marzenie - maniusika cz.II .
Janko, ładnie i kolorowo robi się u Ciebie od wiosennych kwiatów. Te krokusy i irysy - super 
- MalinaG
- 1000p

- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Janeczko! Piszesz o przerobieniu się i zakwasach
to tak jest, jak się bez opamiętania za robotę weźmie.Ja tak wczoraj się przeciągnęłam na działce...mimo,że rozum podpowiadał,żeby wrócić do domu,to nie mogłam się nacieszyć i pogodą i kwiatkami i ptakami
tak mi się dobrze pracowało a dzisiaj ledwo się zwlokłam z łóżka 
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Dzisiaj też wszystko mnie bolała za dużo roboty jak na dwa dni , dobrze że dzisiaj pogoda taka że lepiej nosa z domu nie wysadzać to trochę odpoczęłam i od jutra mogę znowu uprawiać gimnastykę ogrodową ,z każdym dniem będzie lepiej aby tylko pogoda się poprawiła ..
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam nadzieję,że odpoczywasz i powrót zimnej pogody pozwoli Ci złapać oddech a zakwasy po pracy zdążą minąć ...
Jak wszystko dobrze się ułoży to roślinki do Ciebie ruszą po niedzieli - dam znać na PW
Pozdrawiam i
Jak wszystko dobrze się ułoży to roślinki do Ciebie ruszą po niedzieli - dam znać na PW
Pozdrawiam i
- maniusika

Krysiu odpoczywam , tylko podlałam posiane nasionka w szklarni ale szybko wróciłam do domu bo na dworze bardzo zimno a i wiatr wszędzie wciska swoje zimno ..
Na kwiaty cierpliwie czekam , bo znowu zrobiło się zimno i wszystko siedzi zwinięte czekając na ciepło ..
Na kwiaty cierpliwie czekam , bo znowu zrobiło się zimno i wszystko siedzi zwinięte czekając na ciepło ..
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Ładne te wczesne iryski miniaturki u mnie wczoraj też padał śnieg z deszczem dzisiaj słońce ale zimno
jak nie powiem co... w nocy było -4 st mrozu nie wiem co z tych roślin będzie posadzonych jesienią
jak nie powiem co... w nocy było -4 st mrozu nie wiem co z tych roślin będzie posadzonych jesienią
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Ależ to ciepełko nie może się utabilizowac. U nas słoneczko + 8 ale tak zimny wieje wiatr, że lepiej w domciu siedzieć.
Pozdrawiam Krystyna
- maniusika

Dzisiaj wszystko ładnie wyglądało po ostatnim opadzie śniegu i przymrozku , na razie nie widać szkód ale wiosenne kwiaty są przyzwyczajone to zmiennych temperatur więc pewnie nic im nie będzie ..
Czekam na ciepło aby móc przygotować nowe rabatki na nowe kwiatki , ,pewnie po niedzieli już zaczną przychodzić aby tylko zrobiło się ciepło .. Dzisiaj nadal zimno i wietrzno ale słoneczko świeciło . podlałam tylko kwiatuszki w szklarni i szybko wróciłam zmarznięta do domu ..
Aby od jutra było cieplej ..
Czekam na ciepło aby móc przygotować nowe rabatki na nowe kwiatki , ,pewnie po niedzieli już zaczną przychodzić aby tylko zrobiło się ciepło .. Dzisiaj nadal zimno i wietrzno ale słoneczko świeciło . podlałam tylko kwiatuszki w szklarni i szybko wróciłam zmarznięta do domu ..
Aby od jutra było cieplej ..
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janko skrzynka mi sie zapycha więc zostawiam tu informację - dziś poszła przesyłka.
Pakowałam dziś 3 i wyobraź sobie,że wszystko już było zaklejone a na podłodze został mały pakuneczek z pierwiosnkami Siebolda
- intuicja wskazała Twoją i faktycznie nie było - udało sie dołożyć i jest jak trzeba.
Pakowałam dziś 3 i wyobraź sobie,że wszystko już było zaklejone a na podłodze został mały pakuneczek z pierwiosnkami Siebolda
- intuicja wskazała Twoją i faktycznie nie było - udało sie dołożyć i jest jak trzeba.
- maniusika

Krysiu czekam na paczkę .. powiadom mnie kiedy mam tobie wysłać ..
Znowu cieplutko i słonecznie coraz więcej kwiatów na wierzchu .. wiosna już przyszła na całego . przyszły też cebulki ze Świata cebul .. oraz zamówione epimedia ,, trzy kolory ,wszystko jeszcze czeka na sadzenie w szklarni ..
moje kwitnące kwiaty ..

moje kwitnące krokusy ..

a tak wyglądają cebulowe iryski

po zimie azalie japońskie porządnie przemarzły i trzeba je będzie mocno przyciąć , ucierpiał tez piris , pewnie też wymaga cięcia ..
Znowu cieplutko i słonecznie coraz więcej kwiatów na wierzchu .. wiosna już przyszła na całego . przyszły też cebulki ze Świata cebul .. oraz zamówione epimedia ,, trzy kolory ,wszystko jeszcze czeka na sadzenie w szklarni ..
moje kwitnące kwiaty ..

moje kwitnące krokusy ..

a tak wyglądają cebulowe iryski

po zimie azalie japońskie porządnie przemarzły i trzeba je będzie mocno przyciąć , ucierpiał tez piris , pewnie też wymaga cięcia ..
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
No to zrobiło się krokusowo - iryskowo
Moje krokuski gdzieś przepadły. Mam nadzieję że ich przezornie nie wykopałam . Muszę poszukać czy aby gdzieś ich nie schowałam. Widzę, że masz klombik z opony. U mnie leżą dwie i nie wiem jakie im znaleźć zastosowanie.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- maniusika

Te opony to były zabezpieczeniem przed psem , mam ich sporo na podwórku , są posadzone w nich iglaki i róże .aby piesek ich nie obsikiwał . teraz trochę weszły w ziemię i nie chce mi się ich wyrywać posadziłam w nachyłki może się nie będą rozrastać .,.
- maniusika

wnuczek przerwał mi pisanie , bo chciał pograć w swoje gry . teraz mam spokój i mogę spokojnie odpisać ... Krysiu paczuszka doszła i wszystkie kwiaty posadzone . pierwiosnek posadziłam część w ogrodzie a część w doniczki .. tylko ta biała ciecz nie dawała mi spokoju , nie przypominała żadnego kwiatka . dopiero zapach uzmysłowił mi że to jest zaczyn do pieczenia chleba .. , dobrze że nie posadziłam do ziemi .. ale jak skleroza dopadnie to nawet najprostrzej rzeczy nie można sobie przypomnieć

prymulki już zaczynają odbijać ..

nawet sasanki już się pokazały ...

prymulki już zaczynają odbijać ..

nawet sasanki już się pokazały ...
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
No proszę jak ślicznie roślinki wychodzą.
Janeczko a może wyrósł by chlebek?
Kto wie. Nareszcie cieplutko.
Spokojnej nocy i miłej pracy jutro.
Janeczko a może wyrósł by chlebek?
Kto wie. Nareszcie cieplutko.
Spokojnej nocy i miłej pracy jutro.
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
U Ciebie pieris chyba zakwitnie pączki ładnie wyglądają bo u mnie chyba kwiaty przymarzły 
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.