Mój ogród przy lesie cz.5
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród przy lesie cz.5
Ty mnie nie strasz. 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Tajeczko.
Fajnie, że wróciłaś na łono forumowe
Wiosna u Ciebie w pełni.
Ja mam co roku opóźnienie o ponad tydzień w stosunku do innych.
Skąd wiesz, że karczowniki podgryzły Ci róże?
Fajnie, że wróciłaś na łono forumowe

Wiosna u Ciebie w pełni.
Ja mam co roku opóźnienie o ponad tydzień w stosunku do innych.
Skąd wiesz, że karczowniki podgryzły Ci róże?
- Tajka
Witaj Gosiu
Cieszę się z Twoich odwiedzin. Sądziłam, że Twój region należy do cieplejszych miejsc w Polsce.
Gosiu nie znam się na gatunkach gryzoni, ale czy taka mała norniczka zgryzłaby grube pędy róży przy samej ziemi?
Żeby jeszcze zimą, a to w czerwcu, gdy pięknie kwitła, pędy z kwiatami leżały zwiędnięte.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Cieszę się z Twoich odwiedzin. Sądziłam, że Twój region należy do cieplejszych miejsc w Polsce.
Gosiu nie znam się na gatunkach gryzoni, ale czy taka mała norniczka zgryzłaby grube pędy róży przy samej ziemi?
Żeby jeszcze zimą, a to w czerwcu, gdy pięknie kwitła, pędy z kwiatami leżały zwiędnięte.

witaj
krokusy bajkowe - gratulacje - wyglada, że to już wieloletnie kępy
Co do cieszynianki - mam ją wiele lat i tego roku na razie jeszcze się chyba nie obudziła. Jutro ją obejrzę dokładniej i zdokumentuję. Zwykle kwitła mi w kwietniu i to dosyć długo.
bardzo ładne lazurowe reticulaty, takie soczyste w kolorze - musze sobie sprawić
krokusy bajkowe - gratulacje - wyglada, że to już wieloletnie kępy
Co do cieszynianki - mam ją wiele lat i tego roku na razie jeszcze się chyba nie obudziła. Jutro ją obejrzę dokładniej i zdokumentuję. Zwykle kwitła mi w kwietniu i to dosyć długo.
bardzo ładne lazurowe reticulaty, takie soczyste w kolorze - musze sobie sprawić

pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- Tajka
Witaj Piotrze jestem zachwycona Twoją recenzją.
Sądziłam, że mając tak piękne rośliny już Ci się nic więcej podobać nie może.
Piotrze jestem Ci wdzięczna za info o cieszyniance, mam iskierkę nadziei, że może i moja jeszcze wyrośnie.
Tylko po co ja tam grzebałam.
Moje krokusy mają już kilka lat, a bardzo je lubię, gdyż są bezproblemowe, nie wymarzają i nornice je nie jedzą, a poza tym co roku dosadzam.
Sądziłam, że mając tak piękne rośliny już Ci się nic więcej podobać nie może.
Piotrze jestem Ci wdzięczna za info o cieszyniance, mam iskierkę nadziei, że może i moja jeszcze wyrośnie.
Tylko po co ja tam grzebałam.

Moje krokusy mają już kilka lat, a bardzo je lubię, gdyż są bezproblemowe, nie wymarzają i nornice je nie jedzą, a poza tym co roku dosadzam.

-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ładne pokazałaś Tajko wiosenne widoczki. Rośliny są u Ciebie bardzo rozrośnięte i w dużych kępach co daje fantastyczne efekty 

- Tajka
Krzysiu bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowa. 

Witaj Taju
Widoczki tylko do pozazdroszczenia. łan krokusów i równie dużo irysków
U mnie te drugie chyba zgniły, bo nie wyszedł ani jeden :x
u Ciebie jest nalot nornic a ja miałem na jesieni atak kretów. Zryły mi doszczętnie jedną część trawnika, który nadaje się tylko do założenia od nowa.

u Ciebie jest nalot nornic a ja miałem na jesieni atak kretów. Zryły mi doszczętnie jedną część trawnika, który nadaje się tylko do założenia od nowa.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
hej
onejrzałem moją cieszyniankę, na fotce nic nie widać specjlanie,a le już się obudziła - takie ma czerwonawe nabrzmienia, które zwiastują kwitnienie za jakies dwa tygodnie. Ale swojej nie ruszaj.
Zeszłego roku przyszło mi do głowy rozmnożyć ją. Bardzo to było trudne i uznałem, że poniosłem porażkę bo całość sczerniała i zamarła. Wyobraź sobie, że dziś widzę w tym miejscu piękne oznaki zycia. Coś mnie tknęło, że ją zostawiłem w spokoju w lecie a jesienią zwyczajnie zapomniałem. I teraz niespodzianka! Zatem cierpliwości
onejrzałem moją cieszyniankę, na fotce nic nie widać specjlanie,a le już się obudziła - takie ma czerwonawe nabrzmienia, które zwiastują kwitnienie za jakies dwa tygodnie. Ale swojej nie ruszaj.
Zeszłego roku przyszło mi do głowy rozmnożyć ją. Bardzo to było trudne i uznałem, że poniosłem porażkę bo całość sczerniała i zamarła. Wyobraź sobie, że dziś widzę w tym miejscu piękne oznaki zycia. Coś mnie tknęło, że ją zostawiłem w spokoju w lecie a jesienią zwyczajnie zapomniałem. I teraz niespodzianka! Zatem cierpliwości

pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- Tajka
Witaj Marcinie
Dzięki za odwiedziny. U mnie krety jakby się przyczaiły, ale nornice szaleją, pomimo, że koty ciągle przynoszą i pod dom podrzucają. Irysy cebulowe wszystkie nie zakwitają, ale przynajmniej nie chorują, gorzej z tymi kłączowymi, dostały jakiejś choroby bakteryjnej, ale mam nadzieję, że dzięki uprzejmości Piotrka piwoy i jego fachowym poradom mam nadzieję ocalenia swojej skromnej mini kolekcji.
Tosiu dziękuję, że zechciałaś gościć w moim ogrodzie, witaj.
Dlaczego swoje krokusy źle posadziłaś?
Piotrze cieszę się razem z Tobą, że udało Ci się rozmnożyć cieszyniankę, że jednak okazała się żywą roślinką, będę i ja cierpliwa, jest nadzieja.
Dziękuję Ci za wszystkie fachowe porady.

Dzięki za odwiedziny. U mnie krety jakby się przyczaiły, ale nornice szaleją, pomimo, że koty ciągle przynoszą i pod dom podrzucają. Irysy cebulowe wszystkie nie zakwitają, ale przynajmniej nie chorują, gorzej z tymi kłączowymi, dostały jakiejś choroby bakteryjnej, ale mam nadzieję, że dzięki uprzejmości Piotrka piwoy i jego fachowym poradom mam nadzieję ocalenia swojej skromnej mini kolekcji.

Tosiu dziękuję, że zechciałaś gościć w moim ogrodzie, witaj.

Dlaczego swoje krokusy źle posadziłaś?

Piotrze cieszę się razem z Tobą, że udało Ci się rozmnożyć cieszyniankę, że jednak okazała się żywą roślinką, będę i ja cierpliwa, jest nadzieja.
Dziękuję Ci za wszystkie fachowe porady.

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..Taju
jeszcze raz dziękuję za roślinki no i co Ula przyniesie
żeby razem podelektować się...

żeby razem podelektować się...

-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Tajko dziękuję bardzo za wszystko, piękne łany krokusów upewniają mnie że wiosna już jest, muszę jechać na działkę
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
No cóż, mogę tylko żałować, że mnie z wami nie było. U kogo Aniu znajdę relację ze spotkania?
Tajko gościłam w Twoim ogrodzie piękne widoki ,różaneczniki przecudnej urody i chyba mają więcej niż 150 cm
.Widać że kochacie swoje rośliny a one odpłacają się po stokroć .Wiele z roślin widziałam po raz pierwszy to prawie ogród botaniczny.Pozdrawiam i fajnie że mogłam Was poznać Kaśka