Piękne krokusy i ogródek wiosenny tez śliczny . Ufffffff przy tak zastawionych paraapetach to pracy co niemiara . Magdo wytrwałości i powodzenia w opiece nad roślinkami i pozdrowienia dla taty
Ogródek pstrokaty
- mirdem
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek pstrokaty
Ewo to Ty nieważnie czytasz
to godna zastępczyni Janka wstawiła fotki .
Piękne krokusy i ogródek wiosenny tez śliczny . Ufffffff przy tak zastawionych paraapetach to pracy co niemiara . Magdo wytrwałości i powodzenia w opiece nad roślinkami i pozdrowienia dla taty
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
- Ayesha

- Od: 24 sie 2010, o 14:50
Dziękuję Mirko ,że mnie poprawiłaś,jak zauważyłam wpis u Janka
to tak się ucieszyłam,że wrócił,że nie zauważyłam wpisu o zastępstwie
mimo tego ,że wróciłam do poprzednich postów.
Obserwatorze przepraszam,ale ze mnie gapa

to tak się ucieszyłam,że wrócił,że nie zauważyłam wpisu o zastępstwie
mimo tego ,że wróciłam do poprzednich postów.
Obserwatorze przepraszam,ale ze mnie gapa
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Dzięki za piękną wiosnę
Nie wiedziałam ,że tak pięknie wyglądają kwitnące oczary ogrodu .
Nie wiedziałam ,że tak pięknie wyglądają kwitnące oczary ogrodu .
-
obserwator

- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Ewuś nic się nie stało.po prostu przeczytałam uważnie wątek i stąd wiem że to pana Janka córka pisała. 
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
A mnie się podoba wawrzynek jest na mojej liście chciejstw ..Szkoda że nie widzisz wiosny w swoim ogrodzie ,, wszystko ładnie zaczyna kwitnąć ,, szybkiego powrotu do swego ogrodu ,szczęściarz ma godnego następce ..
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Witam
maniusika Gdyby nie ciocia,która sprawuje nadzór nad całością to następca ze mnie byłby słaby.Zdjęcia jakieś robię to
będzie można póżniej zobaczyć.Ojciec będzie w przyszłym tygodniu bo ma sprawy urzędowe do załatwienia i już we dwie
boimy się co to będzie bo nawet to co wymarzło to będzie nasza wina.Wawrzynek jakiś jest w doniczce ale nie wiem jaki kolor
ponieważ na działce jest różowy i biały.Prosze podać adres na pw to dołożę.Mam wysłać Pani obiecany dzwonek.
Pozdrawiam Magda

maniusika Gdyby nie ciocia,która sprawuje nadzór nad całością to następca ze mnie byłby słaby.Zdjęcia jakieś robię to
będzie można póżniej zobaczyć.Ojciec będzie w przyszłym tygodniu bo ma sprawy urzędowe do załatwienia i już we dwie
boimy się co to będzie bo nawet to co wymarzło to będzie nasza wina.Wawrzynek jakiś jest w doniczce ale nie wiem jaki kolor
ponieważ na działce jest różowy i biały.Prosze podać adres na pw to dołożę.Mam wysłać Pani obiecany dzwonek.
Pozdrawiam Magda
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia

Na pewno tata będzie zawiedziony stratami po zimowymi
wiem jak to boli bo co ro coś nie przezimuje .
A jak przezimowały przylaszczki ?u mnie tylko jedna o pstrych liściach wypadła .
Genia
wiem jak to boli bo co ro coś nie przezimuje .
A jak przezimowały przylaszczki ?u mnie tylko jedna o pstrych liściach wypadła .
Genia
- ankha

- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Magdo (jeżeli mogę się do Ciebie tak zwracać) -myślę, że zawsze będziesz mogła się u ojca podszkolić
Myślę, że mimo strat ewentualnych nie będzie Was za to winić, bez przesady.
Choć ogródek, pewnie tak jak i my już nie może się doczekać powrotu Janka - pozdrów
Myślę, że mimo strat ewentualnych nie będzie Was za to winić, bez przesady.
Choć ogródek, pewnie tak jak i my już nie może się doczekać powrotu Janka - pozdrów
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ja byłam w domu i też mam straty , azalie japońskie były okrytr jak co roku i zmarzły mi do połowy , chyba nie ma ogródka bez strat ..a ojciec będzie wam tylko wdzięczny że ogródek nadal pieknie kwitnie .. adres posyłam na PW.
- magry

Witam
Przylaszczki kwitną słabo.Szczególnie japońskie.Tamamushi ma jeden kwiatek,biała pełna tylko liście,Anhju też liście ,niebieska
pełna siedzi przy ziemi i ani myśli drgnąć,po Wakakusa został znacznik,Sakuma chyba coś wypuszcza.Ale są skalnice i z nich
tata będzie zadowolony.

Przylaszczki kwitną słabo.Szczególnie japońskie.Tamamushi ma jeden kwiatek,biała pełna tylko liście,Anhju też liście ,niebieska
pełna siedzi przy ziemi i ani myśli drgnąć,po Wakakusa został znacznik,Sakuma chyba coś wypuszcza.Ale są skalnice i z nich
tata będzie zadowolony.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia

Janku fajnie że jesteś , zrób zdjęcia nawet tym przylaszczkom które nie zakwitły , moje zakwitły wszystkie oprócz takiej o marmurkowych liściach , chyba całkiem zmarzła .
Na 2 zdjęciu to jakaś skalnica ? nie mam takich .
Na ostatnim zdjęciu biała kokorycz, nawet nie wiedziałam że takie są .
l
Na 2 zdjęciu to jakaś skalnica ? nie mam takich .
Na ostatnim zdjęciu biała kokorycz, nawet nie wiedziałam że takie są .
l
- magry

Obrazek dla e-geni.

Corydalis solida czyli kokorycz pełna.Kolory fioletowe,czerwień i białe chociaz te dwa ostatnie w mniejszości.Mogę dostarczyć
worek tylko wiedz,że za 2-3 lata będzie jej mnóstwo nawet tam gdzie nie posadzisz.Po przylaszczce jest skalnica i bodziszek.
Corydalis solida czyli kokorycz pełna.Kolory fioletowe,czerwień i białe chociaz te dwa ostatnie w mniejszości.Mogę dostarczyć
worek tylko wiedz,że za 2-3 lata będzie jej mnóstwo nawet tam gdzie nie posadzisz.Po przylaszczce jest skalnica i bodziszek.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia

Janku oczywiście że dostarczyć ,piękne ja mam tylko takie inne późniejsze niebieskie i żółte .
Białe i czerwone też tak się rozmnażają ?
Białe i czerwone też tak się rozmnażają ?
- magry

Jutro poszukam.Nie będzie ich chyba dużo ale zobaczymy.Z przylaszczek kupowanych u E.W. już wyleczyłem się.W ubiegłym
roku kupiłem 4 szt."Mottled Leaf" a nie ma jednej.Biała pełna ma jeden kwiatuszek mniejszy niż grosz.Zrobię jutro zdjęcie.
roku kupiłem 4 szt."Mottled Leaf" a nie ma jednej.Biała pełna ma jeden kwiatuszek mniejszy niż grosz.Zrobię jutro zdjęcie.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia

Janku przykro mi że te Twoje przylaszczki tak słabo przezimowały .tym bardziej że u E.W są bardzo drogie .
A Ty okrywasz swoje przylaszczki na zimę? bo ja tak i wszystkie oprócz jednej przetrwały , a cały czas mam nadzieję że i ta ostatnia też wypuści liście .
Genia
A Ty okrywasz swoje przylaszczki na zimę? bo ja tak i wszystkie oprócz jednej przetrwały , a cały czas mam nadzieję że i ta ostatnia też wypuści liście .
Genia