Zdjęcia siewek i rozsad - sezon 2011
- Mag_go
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 14 mar 2011, o 08:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zdjęcia siewek i rozsad - sezon 2011
Też się zastanawiałam nad ich zakupem i chyba tak będe musiała zrobić, ale spróbóję jeszcze z rodzinną starszyzną się skontaktować - babcia zawsze chomikowała takie rzeczy mimo, że od kilku ładnych lat nie ma działki 

Pozdrawiam,
Magda.
Magda.
Moi znajomi ogrodnicy mówili mi, że do przeźroczystych pojemników to tylko storczyki. Ja kupiłem kubki do wody brązowe, 1,50zł za 10szt. Mam też przeźroczyste i jak widzę koleżanki i koledzy takie też używają, to ja też mam sałatę w tych pojemnikach. Jak na razie to nie jest źle.

Zielonym do góry!
Mago w Vencie na grenadierów można kupić doniczki 9x9 za grosze i do wielokrotnego użytku ,dobrze się ustawiają. Kasiu zazdraszczam -nie roślinek choć piękne ale wiosny u mnie jeszcze zima
. Zbieraj nasiona z tej dyni piżmowej jeśli można ,nie słyszałam o takiej.

- KasiaPuk
- 200p
- Od: 17 sty 2011, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kamma, jeszcze nie wyszłam z domu, chcesz też butternuta? Podaj adres na pw.
Horse riding - an art of keeping a horse between you and the ground.
- agaM
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ja dziewczyny skorzystałam z rady forumowej Babci i porobiłam doniczki z kartonów po mleku, na razie pomidorki rosną i nic im nie jest. Fajnie się je ustawia w skrzyneczkę (można wziąć czasem z marketu)
u mnie idzie duużo mleka więc w kilka dni miałam tyle 'doniczek' ile potrzebowałam ;) Teraz zbieram na kwietniowe sianie
co zabrakło to przecież jogurty się je.. ;)

u mnie idzie duużo mleka więc w kilka dni miałam tyle 'doniczek' ile potrzebowałam ;) Teraz zbieram na kwietniowe sianie

- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- KasiaPuk
- 200p
- Od: 17 sty 2011, o 21:25
nemezja, czad koktajlówki, moje siane z pomidora też wystartowały błyskawicznie;) niech się pięknie chowają;)
Horse riding - an art of keeping a horse between you and the ground.
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
A jeszcze odnośnie dydni piżmowej, czy można ją gdzieś kupić? Bo co pytam, to albo ktoś zdziwiony
albo nie ma. 

- Sunrise
- 200p
- Od: 25 sty 2010, o 19:13
Nemezjo kupiłam dziś w Kwiatonie nasionka Early Butternut (takie żółte w kształcie gruszki)chyba po 1.90zł, w paczce było 7 szt. nasion
ale to wystarczy. Nasionka są z firmy Lobelia II, w zeszłym roku nie było. Poszukaj u siebie w ogrodniczych.

No to mam problem!Sunrise pisze:Nemezjo kupiłam dziś w Kwiatonie nasionka Early Butternut (takie żółte w kształcie gruszki)chyba po 1.90zł, w paczce było 7 szt. nasionale to wystarczy. Nasionka są z firmy Lobelia II, w zeszłym roku nie było. Poszukaj u siebie w ogrodniczych.
Dynie to ja myślałem że mają nazwy zaczynające się na: Cucurbita...
Ja mam coś takiego:

Zielonym do góry!
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W wątku o dyniach piszą o Butternut Sqashi jako o dyni piżmowej w kształcie gruszki. Rzeczywiście jakieś różnice w nazwach tu widzę , czyżby i w smaku dyni też?
- Sunrise
- 200p
- Od: 25 sty 2010, o 19:13
Papcio w czym tkwi Twój problem? 

-
- Od: 21 mar 2010, o 23:24
Zgadza się , mają nazwy odmian ! Gatunek : dynia . Rodzaj : piżmowa . Odmiana : Butternut . I tak też jest na tym Twoim opakowaniu , na drugim zdjeciu tego nie widać , bo akurat obcięty jest dół tego zdjęcia , ale tam jest pieczątka z nazwą Butternut , nr partii , waga , termin pakowania i termin przydatności . Sprawdź !Papcio pisze: No to mam problem!
Dynie to ja myślałem że mają nazwy ..(...)
frant ja za Twoja radą
:
Połowę swoich wyrośniętych ogórków uszczyknęłam za drugim liściem i ładnie teraz zaczynają odbijać.
Drugą połowę ( tez za Twoją radą ) wyniosłam do chłodniejszego pomieszczenia i trzymają się dzielnie, są piękne i niedługo będę miała domowe ogóreczki

Dzięki za rady
.

Połowę swoich wyrośniętych ogórków uszczyknęłam za drugim liściem i ładnie teraz zaczynają odbijać.
Drugą połowę ( tez za Twoją radą ) wyniosłam do chłodniejszego pomieszczenia i trzymają się dzielnie, są piękne i niedługo będę miała domowe ogóreczki

Dzięki za rady