Wandy ogródek pod dębami, część 2
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2
Wandziuwidzę że pięknie posprzątałaś ogródeczek, mówisz że strat po zimie nie masz a u mnie nornice chyba wszystko zjadły , nawet całą dużą funkie .Życzę miłego dnia

- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Malinko, na razie zapowiadają u nas deszcze, trzeba więc będzie zająć się w domu fiołeczkami, to znaczy ich przesadzaniem, bo niektóre już tego wymagają. A ogródek poczeka...
Asiu, już któraś z kolei osoba chwali tę firmę, może by tam coś zakupić jeszcze. POdobno mają okazałe roślinki.
Elsi, wspomniałaś coś o lekkiej taczce. Ja właśnie szukalam takiej dla siebie. Jaką ty masz? Aluminiową? Czy one są dość solidne i nie wyginają się od byle czego? Ja mam na razie taką budowlaną, ale to okropny ciężar, nie wydolę z moim kręgosłupem.
AgaNet, popytałam tu i ówdzie na forum o to uszczykiwanie begonii. Może ktoś coś doradzi, to wtedy będziemy wiedzieć. Jak tylko czegoś się dowiem na ten temat, dam znać
Tajeczko, fajnie że już u mnie zawitałaś, bo niedawno o tobie myślałam. Ja nie zamykałam wątku na zimę, bo chybabym nie wytrzymała, nie mogąc sobie z wami pogawędzić.
Agatko123, wiatrzysko u mnie także okropne, ale nie dałam się i coś tam dzisiaj zrobiłam. NIe ma co czekać na lepszą pogodę, bo ze wszystkim nie zdążymy
TerDob, kurczę jak ja współczuję wszystkim którzy mają do czynienia z nornicami, bo ja w ogóle nie miałam nigdy tego problemu. W moich okolicach chyba ich po prostu nie ma. Wyobrażam sobie, co czujesz, gdy widzisz, że tam, gdzie posadziłaś swoje cebule, wionie pustką. A w koszyczkach nie próbowałaś sadzić?
Asiu, już któraś z kolei osoba chwali tę firmę, może by tam coś zakupić jeszcze. POdobno mają okazałe roślinki.
Elsi, wspomniałaś coś o lekkiej taczce. Ja właśnie szukalam takiej dla siebie. Jaką ty masz? Aluminiową? Czy one są dość solidne i nie wyginają się od byle czego? Ja mam na razie taką budowlaną, ale to okropny ciężar, nie wydolę z moim kręgosłupem.
AgaNet, popytałam tu i ówdzie na forum o to uszczykiwanie begonii. Może ktoś coś doradzi, to wtedy będziemy wiedzieć. Jak tylko czegoś się dowiem na ten temat, dam znać
Tajeczko, fajnie że już u mnie zawitałaś, bo niedawno o tobie myślałam. Ja nie zamykałam wątku na zimę, bo chybabym nie wytrzymała, nie mogąc sobie z wami pogawędzić.
Agatko123, wiatrzysko u mnie także okropne, ale nie dałam się i coś tam dzisiaj zrobiłam. NIe ma co czekać na lepszą pogodę, bo ze wszystkim nie zdążymy
TerDob, kurczę jak ja współczuję wszystkim którzy mają do czynienia z nornicami, bo ja w ogóle nie miałam nigdy tego problemu. W moich okolicach chyba ich po prostu nie ma. Wyobrażam sobie, co czujesz, gdy widzisz, że tam, gdzie posadziłaś swoje cebule, wionie pustką. A w koszyczkach nie próbowałaś sadzić?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

Pogoda dzisiaj niby marna, ale w ogrodzie można coś optymistycznego wypatrzeć.
CIEMIRNICZKI się wykluwają, choć było już z nimi różnie. Ale wytrwały i będą kwitnąć. Ciekawa jestem, jakie będą kolory, bo już zdażyłam zapomnieć, co kupiłam w zeszłym roku. Jeden chyba będzie jasny, a drugi ciemny.

Są też nowe kolorki. Pojawiły się dwa pierwsze IRYSKI HOLENDERSKIE.

CIEMIRNICZKI się wykluwają, choć było już z nimi różnie. Ale wytrwały i będą kwitnąć. Ciekawa jestem, jakie będą kolory, bo już zdażyłam zapomnieć, co kupiłam w zeszłym roku. Jeden chyba będzie jasny, a drugi ciemny.

Są też nowe kolorki. Pojawiły się dwa pierwsze IRYSKI HOLENDERSKIE.

- katik
- 1000p

- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Iryski super , też chyba podobne powinnam mieć , może jak jutro pojadę na działkę to też już zakwitnie coś nowego
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Wandziu,a jak pszczółki pracują w twoich krokusikach,widziałaś?U mnie jeden ciemiernik kwitnie,a drugi puszcza listki,cały zmarzł bidulek.Iryski holenderskie posadzone jesienią puściły w lutym i zmarzły,w tym roku pewnie nic już z nich nie będzie 
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu iryski piękne rozjaśniają w ogrodzie,ładny kolorek. Ciemierniki też lada moment pokażą swój urok.U mnie biały już kwitnie

- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Witaj Wandziu
No i są iryski
A ja już zaczynałam się zastanawiać czy czasem nie trzeba będzie znowu paczuszki cebulek jesienią dokupić
ba są naprawdę przeurocze ! I szkoda gdyby wyradzały się po sezonie...
Ciemierniki ślicznie wyglądają. Ja mam tylko białego i mimo że mam go pierwszy sezon, to i tak zakwitł mi dwoma kwiatami
No i są iryski
Ciemierniki ślicznie wyglądają. Ja mam tylko białego i mimo że mam go pierwszy sezon, to i tak zakwitł mi dwoma kwiatami
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Wandziu ciemierniczki ładnie Ci przezimowały, ja na swoich musiałam poobcinać wszystkie liście, to samo zrobiłam z żurawkami.
Może za bardzo się pospieszyłam?
Krokusiki paskowane śliczne, a iryski mam podobne, tylko wszystkie nie zakwitły, mają same listki.
Może za bardzo się pospieszyłam?
Krokusiki paskowane śliczne, a iryski mam podobne, tylko wszystkie nie zakwitły, mają same listki.
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Ale ładne te iryski
Wandziu , czy to są te które sadzi się jesienią z cebulek 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

Katik, te iryski mają wspaniały kolor. Jeśli ich jeszcze nie masz, to koniecznie sobie kup. Na pewno ci się zmieszczą na rabatce
Kasik69, widziałam, widziałam te omszone kuperki pszczółek. Jak one się fajnie uwijają i skąd ich nagle tyle się bierze
Kasiu, jak kupisz jeszcze raz te iryski, to je dobrze okryj liśćmi, a wtedy ci nie pomarzną.
Bożenko, biały ciemiernik to musi być prawdziwe cudo. Chciałabym mieć takich kilka obok siebie, bo taki szpalerek wyglądałby imponująco
AgaNet, one się nie wyradzają. Ja mam je jyuż pięć lat i tworzą się coraz większe kępki
Ale i tak dokupię, żeby [posadzić jeszcze w innym miejscu
One kwitną, jak kończą krokusy, a więc fajnie wypełniają dziurę, zanim zakwitną hiacynty.
Tajka, ale po co im poobcinałaś liście? Suche były czy zgniłe? Ja żurawkom także powinnam poobcinać, ale jeszcze poczekam z tydzień, bo pogoda jakaś taka na razie nieustabilizowana. Ciemiernik w nowym awatarku to twój? Cudny!
Agatko, właśnie tak, sadzimy je jesienią. Są też żołte i białe. Muszę dokupić sobie w tym roku więcej, żeby mieć ich cały łan
Kasik69, widziałam, widziałam te omszone kuperki pszczółek. Jak one się fajnie uwijają i skąd ich nagle tyle się bierze
Bożenko, biały ciemiernik to musi być prawdziwe cudo. Chciałabym mieć takich kilka obok siebie, bo taki szpalerek wyglądałby imponująco
AgaNet, one się nie wyradzają. Ja mam je jyuż pięć lat i tworzą się coraz większe kępki
Tajka, ale po co im poobcinałaś liście? Suche były czy zgniłe? Ja żurawkom także powinnam poobcinać, ale jeszcze poczekam z tydzień, bo pogoda jakaś taka na razie nieustabilizowana. Ciemiernik w nowym awatarku to twój? Cudny!
Agatko, właśnie tak, sadzimy je jesienią. Są też żołte i białe. Muszę dokupić sobie w tym roku więcej, żeby mieć ich cały łan
- MalinaG
- 1000p

- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Wandziu! Ale przybywa ci kwiatuszków
teraz i ciemierniki i iryski a krokusy to już szaleją z kolorami:D a moje iryski to jakieś kapryśne,wypuszczają listki a nie kwitną
mam już je jakiś czas a tylko raz kwitły.....nie wiem czy przemarzają czy co? No i jesienią muszę koniecznie dokupić kroku sików,przebiśniegów i innych ,bo widzę,że mam przerzedzone przez nornice
Ja od środy nie byłam na działce,a tam pewnie też trochę więcej się pokazuje zielonego.
Planowałam wypad na całą sobotę,ale raczej pogoda nie pozwoli
Ja od środy nie byłam na działce,a tam pewnie też trochę więcej się pokazuje zielonego.
Planowałam wypad na całą sobotę,ale raczej pogoda nie pozwoli
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Wandziu ciemierniki moje po ostatnich lutowych mrozach dostały brunatnych plam naliściach, więc musiałam obciąć, ale im nic nie będzie, tylko się martwię o żurawki, gdyż zostawiłam same środeczki, a dzisiaj w nocy ma być spory przymrozek. Nadgorliwość nie popłaca, poczułam za wcześnie zew wiosny.
Na awatarze jest kwiat tulipanowca.
Na awatarze jest kwiat tulipanowca.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Mój M przywiózł mi miesiąc temu kilka cebulek tulipanów i powiedział,że niebieskie narcyzy,ale takich chyba nie ma.Teraz jak patrzę na listki tych irysków twoich to są takie podobne do tych co wzeszły,ale kwitnąć w tym roku chyba nie będą.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moje liście na ciemiernikach też wszystkie pościnane, mam nadzieje, ze odbije coś z korzonka, bo teraz to nawet nie widać, ze coś rośnie na rabacie
Wandziu iryski prześliczne, obawiam sie, że moje mają zbyt zacienione miejsce i nie zakwitną, będę musiała je przenieść na inne stanowisko
Wandziu iryski prześliczne, obawiam sie, że moje mają zbyt zacienione miejsce i nie zakwitną, będę musiała je przenieść na inne stanowisko
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Iryski cudne! Uwielbiam mocne kolory wiosną. Tylko jedne małe ale - to są irysy żyłkowane. Holenderskie kwitną latem i są znacznie wyższe