a bluszczyki to nawet Mnie wleciały w oko choć ogromną zwolenniczką nie jestem, jakby Ci sie kiedys kawałeczej jakiegoś odłamał...to wal śmiało do mnie
Zielone różności
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielone różności
Fikusy pumila nie wymagają super warunków, ładnie rosna i nie powinnaś mieć z nimi problemów
a bluszczyki to nawet Mnie wleciały w oko choć ogromną zwolenniczką nie jestem, jakby Ci sie kiedys kawałeczej jakiegoś odłamał...to wal śmiało do mnie

- elik_49
- 1000p

- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Zeberko 
Jeszcze kilka moich zielonych

fikus benjaminek

i taki jeszcze ale nazwy nie pamiętam

szeflera, ładnie rośnie ale nowe nie są już tak wybarwione liście jak niżej, przypuszczam że przyczyną jest zbyt mała ilość światła.

siewki kaktusów
Moja przygoda z forum zaczęła się właśnie od działu kaktusowego, one mnie tak urzekły że myślałam że to będzie moja pasja, myliłam się bardzo. Jakoś nie za dobrze im u mnie, kilka utopiłam i nie potrafię jakoś o nie odpowiednio zabdać.
A to maluszki kaktusów wysianych przeze mnie , niestety moja kicia je dość szybko wykończyła i na dzień dzisiejszy nie ma po nich śladu, ona nie interesuję się raczej roślinkami ale upodobała sobie w sposób szczególny sieweczki kaktusów do zabawy
.

nie wyglądają najlepiej są takie zdeformowane

grubosz
Jeszcze kilka moich zielonych

fikus benjaminek

i taki jeszcze ale nazwy nie pamiętam

szeflera, ładnie rośnie ale nowe nie są już tak wybarwione liście jak niżej, przypuszczam że przyczyną jest zbyt mała ilość światła.

siewki kaktusów
Moja przygoda z forum zaczęła się właśnie od działu kaktusowego, one mnie tak urzekły że myślałam że to będzie moja pasja, myliłam się bardzo. Jakoś nie za dobrze im u mnie, kilka utopiłam i nie potrafię jakoś o nie odpowiednio zabdać.
A to maluszki kaktusów wysianych przeze mnie , niestety moja kicia je dość szybko wykończyła i na dzień dzisiejszy nie ma po nich śladu, ona nie interesuję się raczej roślinkami ale upodobała sobie w sposób szczególny sieweczki kaktusów do zabawy

nie wyglądają najlepiej są takie zdeformowane

grubosz
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- elila
- 1000p

- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Kontakt:
super roślinki!
Ale napisałaś "kroton" ale nie pokazałaś go, roślinka którą podpisałaś kroton to szeflera.
Ale napisałaś "kroton" ale nie pokazałaś go, roślinka którą podpisałaś kroton to szeflera.
- elik_49
- 1000p

Ewelinko już poprawiam, to po prostu przejęzyczenie, dziękuję 
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
te małe sieweczki urocze
a szeflerka jak dostanie więcej słonka bardziej sie wybarwi
a szeflerka jak dostanie więcej słonka bardziej sie wybarwi
- agapuszka_83_28
- 500p

- Od: 4 lis 2010, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystkie fotki tzn. roślinki świetne , najbardziej wpadły mi w oko kaktusy no i siewki maleńkich kaktusów .
Czy fuksje ci dobrze przezimowały ? Bo moja zaczęła coś wypuszczać i nagle uschła
pozdrawiam Aga Zielone cuda w moim domu
- elik_49
- 1000p

Aga 2 z 3 mi przezimowały, z tym że tylko jedna ładnie odbiła po zimie, wzięłam nawet trochę z niej już szczepek które fajnie się ukorzeniły i już rosną w doniczkach a druga bardzo się ślimaczy, wypuściła listki i coś nie za bardzo rosną ale wybija z ziemi i to jest dobry znak
. Miałam ten sam problem, na początku też zasychały listki a ja cierpliwie podlewałam nadal, nawet kilka razy florowitem , coś zadziałało. Mam kilka wolnych szczepek fuksji ale nie zwisającej i będzie ich jeszcze trochę ale dopiero za jakiś czas, jak jesteś zainteresowana to pisz na pw.
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- agapuszka_83_28
- 500p

- Od: 4 lis 2010, o 17:33
Elu dzięki za propozycję , pomyśle i dam znać 
pozdrawiam Aga Zielone cuda w moim domu
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Pięknie wyglądały fuksje na balkonie.
Życzę Ci, żebyś i w tym roku miała takie widoki. 
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- elik_49
- 1000p

Moje plany na dzień dzisiejszy zmieniły się, miałam iść na działeczkę ale pogoda popsuła się bardzo, jeśli jutro też tak będzie to
Aga, Elcia, Alunia
Celinko w tamtym sezonie to trochę chyba przesadziłam z ilością kwiatów na balkonie, a że od kilku lat zachorowałam na "begonie" to na niezbyt dużym było bardzo tłoczno, w tym roku próbuję trochę to uszczuplić ale nie wiem czy uda się.
Tak kwitły, bulwy pędzone były w domu, jakoś udaje mi się je przechować i w tym roku tez powinnam cieszyć się ich widokiem.

lobelia z własnego siewu

petunia też z własnego siewu
Aga, Elcia, Alunia
Celinko w tamtym sezonie to trochę chyba przesadziłam z ilością kwiatów na balkonie, a że od kilku lat zachorowałam na "begonie" to na niezbyt dużym było bardzo tłoczno, w tym roku próbuję trochę to uszczuplić ale nie wiem czy uda się.
Tak kwitły, bulwy pędzone były w domu, jakoś udaje mi się je przechować i w tym roku tez powinnam cieszyć się ich widokiem.

lobelia z własnego siewu

petunia też z własnego siewu
- pozia
- 200p

- Od: 28 lut 2011, o 20:34
a już myślałam, że to kwiaty tegoroczne
lobelia i petunia mi się podobaja, i to bardzo
lobelia i petunia mi się podobaja, i to bardzo