Mój ogród....
Re: Mój ogród....
Geniu Łatwiej pochwalić się sukcesem. jeśli chodzi o ciemierniki ta zima i gospodarz byli łaskawi. Pozostałe zobaczymy.
tak to zdjęcie Bulbocodium vernum, nie okryte na zimę, nawet zapomniałem o nim, a rozwija się lepiej jak przed rokiem
tak to zdjęcie Bulbocodium vernum, nie okryte na zimę, nawet zapomniałem o nim, a rozwija się lepiej jak przed rokiem
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jesienią też muszę się rozejrzeć za zimowitem wiosennym , dziwnie brzmi zimowit wiosenny
ale są krokusy jesienne to czemu nie ma być zimowitów wiosennych .
Genia

Genia
- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Geniu jesienne zimowity już są też
Adam...pisałem już kiedyś że Cię nawiedzę
to powtarzam raz jeszcze

Adam...pisałem już kiedyś że Cię nawiedzę

to powtarzam raz jeszcze

- e-genia
Adam trzeba już myśleć za czym rozglądać się jesienią
Śliczny ten zakątek liliowcowy , ale chyba pierwszy raz widzę to zdjęcie .
Grzesiu zimowity jesienne to już mam .
Genia

Śliczny ten zakątek liliowcowy , ale chyba pierwszy raz widzę to zdjęcie .
Grzesiu zimowity jesienne to już mam .

Genia
Grzesiu Mam nadzieję, że w tym sezonie i ja w końcu dotrę na Twoją działeczkę.
Geniu Parę ujęć tej rabaty już pokazywałem i te niech cieszą oczy. Sprawdzałem Twoje liliowce, trzy wypadły, pozostałe pokazują zielone kły. Co do zdjęć sporo zdeponowałem na dyskach z nich tylko garstka nadaje się do pokazania.

Geniu Parę ujęć tej rabaty już pokazywałem i te niech cieszą oczy. Sprawdzałem Twoje liliowce, trzy wypadły, pozostałe pokazują zielone kły. Co do zdjęć sporo zdeponowałem na dyskach z nich tylko garstka nadaje się do pokazania.

- e-genia
Adam może jeszcze Ci wyjdą w zeszłym roku tak martwiłam się o swoje liście zgniły , a jednak po jakiś czasie wypuściły liście .
Genia
Genia

- Asiula z wyspy
- 200p
- Od: 9 mar 2010, o 23:19
Ale dałeś po oczach tymi liliowcami! Cudownie
Tylko czekać na efekty w tym roku.
Większość roślinek które dostałam od ciebie ładnie staruje w nowym sezonie. Oprócz jednej, takiej upragnionej
Ten przetacznik z czubem jakoś się nie budzi... wygląda wręcz martwo. Przypomnisz mi może jego dokładną nazwę? Nie mogę ich nigdzie znaleźć, gdzie zdobyłeś swój okaz?

Większość roślinek które dostałam od ciebie ładnie staruje w nowym sezonie. Oprócz jednej, takiej upragnionej

Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Mój kawałek podłogi
Asiu Przetacznik odm."Christa". Przesadzałem go przedwczoraj i zauważyłem rozwijające się pod ziemią pędy. Poczekaj , powinien wystrzelić z ziemi lada dzień a jak nie, ciachnę go znowu.
Geniu Zobaczymy
Geniu Zobaczymy
- mag
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aleś poszalał
A ciemiernik swoją urodą rzuca na kolana

A ciemiernik swoją urodą rzuca na kolana

- Asiula z wyspy
- 200p
- Od: 9 mar 2010, o 23:19
ale sie bedzie dziac!
Mnie powalily na kolana twoje iryski. Tak chcialam miec kepke, chociaz jedna tej wiosny. Nawet kupilam cos co wygladalo jakby to byly te, a teraz doczytalam ze mam posadzone holenderskie iryski... I musze czekac do maja.
Piekna wiosna
Mnie powalily na kolana twoje iryski. Tak chcialam miec kepke, chociaz jedna tej wiosny. Nawet kupilam cos co wygladalo jakby to byly te, a teraz doczytalam ze mam posadzone holenderskie iryski... I musze czekac do maja.
Piekna wiosna

Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Mój kawałek podłogi
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Liliowcowy zakątek prześliczny.
Adam, to dla porównania powiem Ci, że u mnie iryski dopiero wylazły, pączki widać, ale gdzie im tam do Twoich
jednak ten Wrocław nie taki aż ciepły ;) bo rosną na słonecznej rabacie więc i słońca mają tam pod dostatkiem
no ale najważniejsze że wyszły, bo już kotłowały mi się myśli z nornicą w tle . . . ;) pierwsze, większe zakupy widzę masz już za sobą
jakaś poważniejsza inwestycja w oczko się chyba zapowiada 

Dziękuję za odwiedziny
Madziu Odrobina przyjemności oczywiście kosztem czegoś...
Stare buty posłużą jeszcze trochę
AsiuTe też są fajne choć u mnie wyjątkowo nie chcą rosnąć, młode liście łatwo podmarzają i starszą zeschniętymi końcówkam.
U Ciebie klimat wyraźnie łaskawszy powinnaś być zadowolona
DawidDziękuję jakoś tak wyszło
SylwekNajgorsze już za mną. W zeszłym roku wymieniałem folię na taką specjalnie przeznaczoną do oczka i po zimie muszę przyznać że było warto. Lilie wodne to już wisienka na torcie
ŁukaszWitam w wątku
Madziu Odrobina przyjemności oczywiście kosztem czegoś...
Stare buty posłużą jeszcze trochę

AsiuTe też są fajne choć u mnie wyjątkowo nie chcą rosnąć, młode liście łatwo podmarzają i starszą zeschniętymi końcówkam.
U Ciebie klimat wyraźnie łaskawszy powinnaś być zadowolona
DawidDziękuję jakoś tak wyszło
SylwekNajgorsze już za mną. W zeszłym roku wymieniałem folię na taką specjalnie przeznaczoną do oczka i po zimie muszę przyznać że było warto. Lilie wodne to już wisienka na torcie

ŁukaszWitam w wątku