Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Witaj ja z rewizytą szukam wiosny i ślicznie zakwitły krokusiki ,masz piękne przebiśniegi ,ale tego
żóltego słoneczka nie znam nazwy ,napisz co to takiego :D

Obrazek
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Magduś koniecznie posadź pierwiosnki one takie wesolutkie i kolorowe :D Wiosna od razu robi sie radośniejsza :D
A na kwitnienie róż i lilii już nie mogę się doczekać .....chociaż jeszcze nie posadzone :roll: :lol:

Małgosiu u mnie niestety zaopatrzenie beznadziejne :roll: Tak, że pozostaje mi net .

Bożenko czekam na to ocieplenie z wielką niecierpliwością :D u mnie dziś naprawdę zimno, a wiatr hula :roll:

Jacku bardzo się cieszę, że prymulki ładnie Ci się rozrosły :D Jak posadzisz je na słoneczku to odwdzięczą Ci się całymi bukietami kwiatów :D
Jacku pomalutku ogarniesz swój ogród, teraz najwięcej pracy, bo go zakładasz,a później pozostanie pielęgnacja, a to już lżejsze :D

Bożenko mam nadzieję, że lilie pięknie zakwitną....i będzie co podziwiać :lol:

Beatko, większość krokusów jeszcze w pąkach, ale mam nadzieję, ze po zapowiadanym ociepleniu już więcej rozkwitnie. Na razie to tylko odrobinka, ale bardzo cieszy :D

Witaj Marzenko :wit Te kwiatuszki to ranniki, zakwitły u mnie jeszcze w lutym. Są wspaniałe, takie wczesne słoneczka na całkowicie szarej jeszcze rabacie :D

Nie bardzo mam co pokazać z ogródka, przez to zimno wszystkie roślinki stulone. Pokażę więc mój śliczny prezencik :D

Obrazek

....i żurawki, które wspaniale przetrwały na skalniku...jakby zimy nie było :D

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Żurawkom chyba miejsce podpasowało ,bo w większości ogrodów tak dobrze nie wyglądają . :?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,czy u ciebie hosty z nasion dają jakieś oznaki chęci życia?
x-d-a

Post »

Agnieszko, rzeczywiście żurawkom jest dobrze u Ciebie - wyglądają, jakby w ogóle zimy nie było :lol:
Mam wrażenie, ze świetnie im robi towarzystwo kamieni, które nagrzewają się w słoneczku i oddają żurawka swoje ciepło - no i żurawki mają prywatne "ogrzewanie".
U mnie krokusiki zaczynają już powolutku przekwitać i trochę mi z tego powodu smutno :cry: A TY masz jeszcze tę przyjemność przed sobą!
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Prezencik śliczny,sama też barszo sie ciesze z takich niespodzianek,a na rannika to już choruję.
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Aga, faktycznie - żurawki u Ciebie w super formie ;:138 Dala ma rację - chyba im słuzy prywatne, kamienne ogrzewanie :wink:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No tak! A u mnie czerwona żurawka (nie mam pojęcia jak się nazywa) mam 1 maluteńki listek! Znając ich determinację jesienią będzie całkiem spora, chyba , że ją coś zje! :;230
Pozdrawiam wiosennie! :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu podziwiam twoje cebulowe zakupy, to piękne dorodne okazy, taka paczka to sama radość, ja w ubiegłym roku dostałam przesyłkę, z której ponad połowa roślin padła, zraziłam się do zakupów wysyłkowych. Czy u ciebie zimy nie było? Żurawki wyglądają tak jak gdyby były dopiero posadzone, są w świetnej kondycji.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Witaj Agniesiu Wątek u Ciebie galopujący.
Niedawno podziwiałam dorodne krzewy róż, które zakupiłas, a tu już tyle stron.
U mnie jesienne sadzenie róż także się nie sprawdza. Zawsze krzewy wypadają, gdyż są jeszcze nie ukorzenione, wiosenne sobie radzą, choć pędy przemarzają zimą.
Ślicznie zakwitły Ci ranniki, to są najprawdziwsze zwiastuny wiosny, które nie kojarzą się ze śniegiem, którego wszyscy mamy dość. Różany prezent bardzo efektowny, chyba wysadzisz po przekwitnieniu do ogrodu?
Pozdrawiam Cię serdecznie. :)
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Tak mi się zdaje, że chwilę temu tu byłam, a tu 3 stron przybyło, ale czemu się dziwić.. i zakupy i pierwsze kwitnienia.. oj .. będzie się działo ;:65
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu u mnie tylko na skalniaku żurawki w takim dobrym stanie, te na rabatach bardzo różnie....niektóre ok a inne wyglądają jak naleśniki :lol:

Małgosiu, myślę, że z hostami już ruszy, dziś odkryłam folię i widzę kilka nosków, które zaczynają się przebijać :D Dla nich bardzo ważna w okresie wschodów bardzo duża wilgotność, tak, że nawet rzadko odsłaniam folię .

Daluś masz racje, te żurawki, które rosną u mnie na skalniaczku wśród kamieni są najpiękniejsze :D
Niesamowite jest to, że Twoje krokusiki zaczynają już przekwitać, a większość moich jeszcze dobrze z ziemi nie wyszła :lol:

Marzenko na ranniki bardzo namawiam, ja mam je dopiero 2 rok i już w tej chwili nie wyobrażam sobie, jak mogło ich u mnie nie być.....to tylko one robią u mnie przez długi czas wiosnę, bo zakwitły już w lutym, a inne kwiatuszki zaczęły się pojawiać dopiero po połowie marca i to w bardzo małej ilości. Tak, że bardzo namawiam 8-) :D

Aguś, na pewno, mam nadzieję, ze i te z rabat szybciutko nabiorą wigoru :D

Miłeczko,
nic jej nie może zjeść :D do jesieni na pewno będzie piękna kępka :D

Irenko, ja nie bardzo mam wyjście z zakupami, u mnie słabe zaopatrzenie, pozostaje mi internet :( Ale na szczęście jak do tej pory wszystko jest ok, jeszcze nie miałam przykrej sytuacji , żeby roślinki były złej jakości,mam nadzieje, ze będzie tak dalej :D

Witaj Tajeczko ;:196 bardzo się cieszę, że już jesteś. Brakowało na Forum Ciebie i Twojego pięknego ogrodu :D
Widzę, że mamy podobne doświadczenia z sadzeniem róż, to przez nasz wschodni ostry klimat :?
Bardzo jestem ciekawa jak przetrwały Twoje pnące róże kwitnące na zeszłorocznych pędach :?:
Swoją doniczkową różyczkę faktycznie posadzę do ogródka, na najniższej -wilgotnej części skalniaczka :D

Martuś bo ja gaduła jestem i uwielbiam rozmawiać o ogródkach ze swoimi miłymi gośćmi ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

A ja nie przykrywałam folią,myślisz,że to nie za pózno jak bym teraz nakryła?Wtedy się nie podlewa?
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Oooo Tajeczka wróciła :wit
Aguś jeden ze sprzedawców bylin jest z mojego miasta. Wczoraj byłam i wyszłam z pełnym koszyczkiem, ceny hurtowe promocyjn, bo poza all. Jakbyś coś dla siebie znalazła, to wiesz ;:196 (baczek2210, jak chcesz wstawie fotki wybranych roślinek, każda już we wzroście :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu sprawdź wilgotność, jeśli jest mokro, to po prostu przykryj folią, jeśli nie to najpierw podlej a później przykryj. Jeśli miały za małą wilgotność to powschodzą troszkę później, ale nic im się nie stało. Dla nich w okresie wschodzenia jest bardzo ważne, żeby była duża wilgoć, dlatego powinny być przykryte. Później jak już powschodzą to muszą mieć dużo słońca.

O Joluś :D fajna wiadomość, jak coś to będę Cię męczyć ;:196 Popatrzę co ma ciekawego, chociaż teraz to u mnie już wielkie STOP na zakupy :roll: bo troszkę za bardzo przyszalałam a i z miejscem kłopot....już wykombinowałam miejsce na nową rabatkę ;:224 Mąż troszkę mniej zadowolony, bo stwierdził, ze jak sie nie opanuję to z trawy zostanie wielkie NIC....ale roztoczyłam przed nim wizję jak będzie pięknie z tą nową rabatą i że będę ją robiła dopiero jesienią....tak, że jakoś pogodził się z tą myślą 8-) :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”