Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1
-
krzysztof01
- 1000p

- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1
Troszkę "zaspałem" ale coś Ci powiem. Moim skromnym zdaniem ta cebulka Eucomisu jest jednak chyba OK. Te cebulki faktycznie wyglądają troszkę tak jakby buły obcięte.
Zajrzyj sobie tam http://tabaza.info/modules.php?name=Tab ... o&tid=4177 i porównaj swoją cebulkę z to na zdjęciu.
Granda bezdyskusyjne jest natomiast sytuacja z piwonią. Nie każdy musi znać wszystkie odmiany a obowiązkiem sprzedawcy jest zamieszczać wiarygodne zdjęciowa.
Zajrzyj sobie tam http://tabaza.info/modules.php?name=Tab ... o&tid=4177 i porównaj swoją cebulkę z to na zdjęciu.
Granda bezdyskusyjne jest natomiast sytuacja z piwonią. Nie każdy musi znać wszystkie odmiany a obowiązkiem sprzedawcy jest zamieszczać wiarygodne zdjęciowa.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko nie będę jej sprzedawać ,już trudno , zobaczymy jak zakwitnie .
Bożenko a ja zamówiłam i też żałuję bo w ofercie zdjęcia są fajne a na opakowaniach nie szczególne takie to mają też w ogrodniczych , pewnie też taka sama sytuacja jak z piwonią .
Krzysztof zapewniam że jest chora , to zdjęcie wyszło mi nawet fajnie , ale dziś zrobiłam jeszcze raz .
Ja mam cebulki eukomisów białych i zielonych , cebulki są piękne zdrowe i duże , a ta cebulka jest najwyżej 1/3 wielkości moich do tego taka okaleczona .
A to jeszcze zdjęcia tej cebulki

teraz zrobiłam ją z różnych stron
Bożenko a ja zamówiłam i też żałuję bo w ofercie zdjęcia są fajne a na opakowaniach nie szczególne takie to mają też w ogrodniczych , pewnie też taka sama sytuacja jak z piwonią .
Krzysztof zapewniam że jest chora , to zdjęcie wyszło mi nawet fajnie , ale dziś zrobiłam jeszcze raz .
Ja mam cebulki eukomisów białych i zielonych , cebulki są piękne zdrowe i duże , a ta cebulka jest najwyżej 1/3 wielkości moich do tego taka okaleczona .
A to jeszcze zdjęcia tej cebulki

teraz zrobiłam ją z różnych stron
-
Lucy2na
Ja bym posadziła mimo wszystko może życie w niej drzemie jeszcze?
A może to głupi pomysł bo jak chora to może pozarażać inne co?!
A może to głupi pomysł bo jak chora to może pozarażać inne co?!
No i Genia zasypała nas cudami wiosennymi.Piękne krokusy.Najbardziej podobają mi się te niebieskie 
- majar
- 1000p

- Od: 26 sty 2011, o 14:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dobrze, że ją reklamowałaś! Wygląda bardzo źle i chyba przez jakiegoś gryzonia napoczęta.
Może jakimś cudem 'odbije' w co bardzo wątpię. Pięknie poprawiłaś mi nastrój krokusami. 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Geniu wspaniałe kępki krokusów, widać, ze jest u Ciebie wspaniałe słoneczko, bo takie rozświetlone zdjęcia 
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Piękne krokusy Geniu
Te białe mają taki odcień błękitu, czy tylko tak na fotce
Cebulka Eukomisa została odcięta od cebuli matecznej. Tylko czy w takiej postaci powinna byś w handlu
Nie wygląda na zdrową
Na fotce wskazanej przez Krzysztofa , cebula nie jest cięta i wygląd ma idealny. W takim stanie i ja kupiłem w ubiegłym roku. Geniu, moja biała hosta jest biała
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d24 ... 9cc96.html
Kupiłem w ,,moim , zaprzyjażnionym '' sklepiku. Skąd wiedziałem , że mam kupić dwie

Cebulka Eukomisa została odcięta od cebuli matecznej. Tylko czy w takiej postaci powinna byś w handlu
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d24 ... 9cc96.html
Kupiłem w ,,moim , zaprzyjażnionym '' sklepiku. Skąd wiedziałem , że mam kupić dwie
- e-genia

Pestko, Łukaszu, Maju ,Agnieszko krokusów coraz więcej kwitnący, ale nadal sporo jeszcze wychodzi dopiero z ziemi .
Tadku te krokusy są takie jak na zdjęciu, pytałeś o te prawda ?

Na prawdę kupiłeś 2 te hosty ?
Genia
Tadku te krokusy są takie jak na zdjęciu, pytałeś o te prawda ?

Na prawdę kupiłeś 2 te hosty ?
Genia
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Geniu, przeczytałem, że kupiłaś mekonopsa i pierwiosnka Viala. A co się stało z ubiegłorocznymi? Nie przeżyły zimy
Mój pierwiosnek Viala obmarzł dopiero podczas lutowych mrozów ale mam nadzieję, że odbije. Cieszę się, że cieszynianka u Ciebie wychodzi 
- aleksanderk

- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Dziękuję że mogłem zobaczyć
jak pięknie wyszło z ziemi i zakwitło .
- e-genia

Jacku ja pierwiosnek Viali miałam 2 lata temu no i pierwszej zimy nie przezimował
a mekonops jeszcze latem od deszczu zgnił.
A cieszynianka wygląda na razie tak

Aleksander
a mekonops jeszcze latem od deszczu zgnił.
A cieszynianka wygląda na razie tak

Aleksander
- darob66

- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Kontakt:
Geniu,jeszcze nie spotkałam w sprzedaży tak pięknych ,delikatnie błękitnych krokusów.Poproszę namiary na miejsce ,gdzie można je kupić
Pozdrawiam Marzena
Pozdrawiam Marzena
- e-genia

Marzenko kupowałam je chyba na kiermaszu w auli UMK w Toruniu , ale one miały być takie

-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Mekonops Geniu, to moje ,niespełnione chciejstwo. Od 8 lat męczyłem się z tym tematem. Legutko wypuścił na rynek nasiona i corocznie kupowałem dwie paczki i siałem w różnych warunkach.Czasami wyszło kilka roślinek , po kilku dniach już ich nie było. Nasiona znikły i skończyłem z tym . W ubiegłym roku kupiłem 4 spore sadzonki. Po kilkudniowym deszczu padły.Rybnicki Klub Miłośników Kwiatów ma stronę . Ilu członków , tyle różnych metod. Moje zdanie , roślina badzo trudna w uprawie.