Sporo nasadzeń masz już na działeczce .Teraz wystarczy to wszystko uporządkować ,poprzesadzać jak Tobie pasuje .Co nie co dosadzić i już będziesz miała swój maleńki raj na ziemi .
Chociaż raj i czarownica ,to chyba ,do siebie ,za bardzo nie pasuje .
Co do iglaczka to Cis ,a niby narcyz, to rzeczywiście hiacynt .
Witam i ja, czekam z niecierpliwością na wiosenny rozwój Twojego ogrodu, mimo wszystko lepiej wyrzucić parę rzeczy niż zaczynać od klepiska... ;)
Co do hiacynta który był narcyzem - sadziłam jesienią cebule w ogrodzie swojej Teściowej i jak dla mnie były hiacyntowe, a ona upierała się, że kupiła narcyzy. Cóż, niedługo się przekonamy
Po wnikliwej obserwacji jedno się nasuwa...będę miała mnóstwo niezaplanowanych cebulowych-nie wiem czy tylko tulipany hmmm nie rozpoznaje po liściach a jest tego po całej działce..... moje posadzone jesienią są o wiele mniejsze
A leżał sobie śnieżek ze 3 dni jak spadł w piątek-taki jeden śniegowy dzień-to miejscami sobie jeszcze polegiwał-dziś już sucho i bezśnieżnie więc ubrałam kalosze i skorygowałam nieco kulisto niekulistą tuję poprawki poczynię w wolnym czasie
Mam w końcu swoje pierwsze kwiaty To od poprzedniego właściciela(dzikusy byle jak posadzone) - krokusiki a jeszcze wczoraj nic nie było...dziś już w kilku miejscach porozkwitały Ależ się cieszę moje cebulaste jeszcze śpią tego wypatrzyłam jako pierwszego-pośrodku przyszłego trawnika
a te już na rabatce wrzosowej-taka tam będzie jak porządek nastapi:
Piwonia to raczej wątpiwe za wysoki kiełek a te tulipanki są śliczne o kolorowych liściach . Wiolu co się martwisz od przybytku głowa nie boli a jak przekwitną uporządkujesz teren i pogrupujesz wedle uznania
A tak rozkwitły krokusy pod uciętą czereśnią-parz wyżej na fotkę;)
Dziś zaczęłam próby malowania kraty przed drzwiami wejściowymi i starego kwietnika....kolor zielony młotkowy niezła nazwa, a i kolor fajnie się zapowiada-bo zdecydowałam że altanka będzie odświeżona na kolor zielony na razie odcień do przemyslenia