Potrzebna pomoc

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
metamorfoza
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 22 mar 2011, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Potrzebna pomoc

Post »

Witam serdecznie wszystkich forumowiczow.Moj problem dotyczy zagospodarowania dlugiej sciany restauracji,polozonej na poludniowy wschod ,na ktorej slonce utrzymuje sie do godziny 11-12. Donice ulozone na ziemi nie wchodza w gre poniewaz jest to parking, chodzi mi wiec o zagospodarowanie okien i rynien. Chcialbym stworzyc kompozycje roslin, ktore wygladalyby ladnie przez caly rok oraz polaczyc je z roslinami jedno- i dwuletnimi. Dodam iz nie musze sie obawiac srogich zim poniewaz restauracja znajduje sie na terenie Irlandii. Czekam na ciekawe pomysly i z gory dziekuje za poswiecony mi czas. Mam nadzieje, ze Dzięki Wam niedlugo podziele sie efektami wywolanej przeze mnie dyskusji.

Obrazek
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Potrzebna pomoc

Post »

Ostatnio w programie "Maja w ogrodzie" były prezentowane dwa rozwiązania na pionowe ściany. Skrzynie wiszące z kieszeniami na rośliny lub kasetony podzielone na szereg mniejszych kwadratów w których można umieścić (wraz z linią podlewającą lub bez) co kto woli wyglądało to całkiem ciekawie (to rozwiązanie raczej dla ścian)
metamorfoza
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 22 mar 2011, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wielkie Dzięki bufo-bufo, czy pamietasz jakie rosliny zostaly uzyte?
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W donicach z kieszeniami były dwa rodzaje roślin na przemian jakieś fioletowe drobne dzwonki i kępka zielona - wyglądało to troszkę jak poduszeczki. Natomiast w tym drugim typie wiszących ścian (kratki) były kolorowe skalniaki. Prezentowano również umieszczone w nich kolorowe kamyczki (ale to chyba raczej na płaskiej powierzchni?). Ten odcinek "Mai w ogrodzie" możesz obejrzeć na TVN Meteo - jest on kilkakrotnie emitowany w tygodniu po niedzielnej premierze :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”