A te ciemierniki

Obydwa przepiękne
 Obydwa przepiękne  Ale takiego białego jeszcze nie widziałam
 Ale takiego białego jeszcze nie widziałam   

Obydwa przepiękne
 Obydwa przepiękne  Ale takiego białego jeszcze nie widziałam
 Ale takiego białego jeszcze nie widziałam   

U mnie z ciemiernikami to samo..nie jest to dobry rok dla ciemierników.
  U mnie z ciemiernikami to samo..nie jest to dobry rok dla ciemierników.  . Wczoraj jednak będąc na działce podglądałam swoje..jest nadzieja na kwiatki. Listki niezbyt ładne ale jest dużo pączków...zatem nadzieja na kwiatki jest.
 . Wczoraj jednak będąc na działce podglądałam swoje..jest nadzieja na kwiatki. Listki niezbyt ładne ale jest dużo pączków...zatem nadzieja na kwiatki jest.   

. Wszystko dopiero pomalutku wyłazi z ziemi, trzeba bardzo uważać aby niechcący czegoś nie wyrwać. Póki co ograniczam się ciągle do porządków pozimowych.
 . Wszystko dopiero pomalutku wyłazi z ziemi, trzeba bardzo uważać aby niechcący czegoś nie wyrwać. Póki co ograniczam się ciągle do porządków pozimowych.   
  . Jeśli pogoda nie spłata nam figla, myślę że ciemierniki pokażą się w pełnej krasie. Co prawda liście bardzo ucierpiały, ale jest dużo pączków. Na razie to tylko pojedyncze kwiatki.
 . Jeśli pogoda nie spłata nam figla, myślę że ciemierniki pokażą się w pełnej krasie. Co prawda liście bardzo ucierpiały, ale jest dużo pączków. Na razie to tylko pojedyncze kwiatki.  

rano z mrozem moje - Twoje ciemierniki były takie marne że się popłakałam, a po południu wypiękniały. To pewnie ich taka uroda.
  rano z mrozem moje - Twoje ciemierniki były takie marne że się popłakałam, a po południu wypiękniały. To pewnie ich taka uroda. 

. Innym za bardzo się jeszcze nie spieszy, choć już pączusie są.
 . Innym za bardzo się jeszcze nie spieszy, choć już pączusie są.   

. Wczoraj byłam na działce i następny ciemiernik zrobił mi wielką niespodziankę. Zakwitł podwójny...nawet nie wiedziałam że takiego mam. To mój pierwszy podwójny...jestem mile zaskoczona.
 . Wczoraj byłam na działce i następny ciemiernik zrobił mi wielką niespodziankę. Zakwitł podwójny...nawet nie wiedziałam że takiego mam. To mój pierwszy podwójny...jestem mile zaskoczona.   '
 '

, u nas jest pochmurno.
, u nas jest pochmurno.

czy te ciemierniki które dostałam od Ciebie będą miały też kiedyś pełne kwiaty?
 czy te ciemierniki które dostałam od Ciebie będą miały też kiedyś pełne kwiaty? 

Pochodziłam po Twojej działeczce,pooglądałam kwiatuszki.Wszystko ślicznie rośnie i budzi się do życia.U mnie też wiosna na całego,przebiśniegi, krokusy i różne cebulowe ,których niestety nazw nie pamiętam.Ciemierniki odżyły po mrozach i znów pokazały kwiatki,żeby tylko już były noce cieplejsze.Pozdrawiam Cię wiosennie
 Pochodziłam po Twojej działeczce,pooglądałam kwiatuszki.Wszystko ślicznie rośnie i budzi się do życia.U mnie też wiosna na całego,przebiśniegi, krokusy i różne cebulowe ,których niestety nazw nie pamiętam.Ciemierniki odżyły po mrozach i znów pokazały kwiatki,żeby tylko już były noce cieplejsze.Pozdrawiam Cię wiosennie