Kwiat Gardenii jest absolutnie doskonały w swojej urodzie. To prawdziwe Piękno zaklęte w roślince.
 Kwiat Gardenii jest absolutnie doskonały w swojej urodzie. To prawdziwe Piękno zaklęte w roślince. Nic dziwnego, że nasze babki i prababki tak bardzo lubiły wpinac te kwiaty we włosy. Musiały wtedy uroczo wyglądac.

Kwiat Gardenii jest absolutnie doskonały w swojej urodzie. To prawdziwe Piękno zaklęte w roślince.

O zapachu nawet nie wspomnę...szkoda, że moja gardenia to już wspomnienie...
 O zapachu nawet nie wspomnę...szkoda, że moja gardenia to już wspomnienie... 
Tak oczywiście kwiaty zmieniają swój kolor, zapach hm? może to dziwne co powiem, ale bardziej podobają mi się jej kwiaty niż zapach. Co się stało z twoją jeżeli chcesz szczepka czeka.heliofitka pisze:Czy zwróciłaś uwagę, jak kwiaty zmieniają kolor? Świeże są śnieżnobiałe, a w miarę przekwitania robią się waniliowe, aż w końcu żółteO zapachu nawet nie wspomnę...szkoda, że moja gardenia to już wspomnienie...

Niestety w lipcu pojechałam na urlop, a w tym czasie nastała "pora deszczowa"
 Niestety w lipcu pojechałam na urlop, a w tym czasie nastała "pora deszczowa"   Niestety moi panowie nie wpadli na to, aby ją schować (stała na tarasie)
  Niestety moi panowie nie wpadli na to, aby ją schować (stała na tarasie)   Nie będę opisywać jej wyglądu, w każdym razie nie było co reanimować
  Nie będę opisywać jej wyglądu, w każdym razie nie było co reanimować   Zostały mi po niej tylko zdjęcia. Czy masz ukorzenioną szczepkę?
  Zostały mi po niej tylko zdjęcia. Czy masz ukorzenioną szczepkę? 

, będą cięte z rośliny mam 3 gardenie jeżeli jest ktoś chętny zapraszam
 , będą cięte z rośliny mam 3 gardenie jeżeli jest ktoś chętny zapraszam  .
 .
 a cisusy mają to coś ;)
 a cisusy mają to coś ;)
 witam
 witam Przepraszam za nieobecność przez te parę dni ( prace w ogrodzie pilne wzywają)
 Przepraszam za nieobecność przez te parę dni ( prace w ogrodzie pilne wzywają) 

chyba już pora
  chyba już pora